July 10, 2010

Tibatiba

Waa sejuknya hati bila baca blog kawankawan USIM,
rindunya kat merekamereka semua.
isskkk.
Bila afi bandingkan blog afi ngan blog diorang,
rasa macam langit dengan bumi.
eh bukan, macam matahari dengan planet pluto.
(planet pluto ke yang dimansuhkan tu =.=", sumpah tak ingat)
blogblog mereka sangatsangat menginsafkan.
after afi baca coretan and tulisan dorang,
rasa cam bersemangat.
semangat ntuk teruskan perjuangan. ececeh. tibetibe rasa cam teroverdose semangat pulak pepagi buta ni.
adehadeh.

Duludulu waktu susah, waktu lalai, waktu leka and lupa 
afi selalu diingatkan ngan benda ni,
"Apa apa pun yang kita buat bergantung pada niat. Kalau kita ikhlas, insyaAllah Allah permudahkan. 
Ujian itu perkara biasa. Mereka yang diuji adalah insan terpilih dan mereka sangat beruntung kerana Allah sayangkan mereka dan Allah ingin memberi pengajaran pada mereka"
sekarang pon sama, selalu diberi peringatan,
waktu usrah and reflection session,
selalu sentuh pasal makanan rohani tapi entah tak taula kenapa,
sekarang afi asik fikir pasal enjoy.
so waktu usrah and reflection session macam hadir sebab ikut syarat je.
oh insaflah afi. insaflah.

Lately afi selalu mengeluh,
penat, tak cukup masa, tak cukup makan, tak cukup tidur bla..bla..bla..
jarang sangat bersyukur asik merungut membebel tak tentu hala
tapi bila fikir balik,
sebenarnya afi bertuah sebab Allah pilih afi ntuk belajar ilmu ni,
tak semua orang dapat masuk CUCMS.
kan kan kan?
and tak semua orang boleh join BLS kan kan kan?
*macam takde kaitan je tibatiba, sila jangan pelik*
so what I need to do now is,
betulkan niat,
muhasabah diri, ingat balik tujuan asal afi datang sini,
and insyaAllah my life won't be miserable anymore.
I have to utilize this chance.
make full use of it.
so moral of the story,
sila belajar anatomi.


notatangankiri
terima kasih kepada sesiapa yang
sudi baca entri merepek entah hapehape,
and satu nasihat saya,
sila jangan buang masa melepak kat sini,
kerana sesungguhnya tiada apa yang menarik 
dan ilmu berguna pun kat blog ini,
iskk.

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥