Skip to main content

Solehah Inspire, Keep Inspiring People

Harini acik lemau sikit. Lemau sebab mengantuk, or sebab coffee not in the system, or sebab ayam goreng pedas berapi McD ni dah membakar tenaga acik! Mak aihh pedas naw, terbakooo.

So, why Solehah Inspire? Kenapa makcik pilih untuk jual dan ketengahkan produk dari Solehah Inspire? Okay lets see



  • Of courselah yang pertamanya sebab Solehah Inspire ni produk Muslim. Eh eh jangan kata acik bias pulak, tapi sebab acik nak tolong sesama Muslim. Setiap dropship yang acik ambil, sebolehnya acik akan pilih yang syariah compliant. Yela kan, di samping kita boleh didik diri sendiri, boleh la jugak secalit dua pahala bila indirectly ajak kawan kawan menutup aurat. 
  • Designs adalah sangat pure, sangat original. Acik seriously tak pernah jumpa designs kurung, atau blouse dari Solehah Inspire sama dengan designs di butik butik lain, online mahupun offline. And of course sebab acik rasa design tu unik, cantik dan boleh dijual. Sebab tu acik yakin dengan produk Solehah Inspire.
  • Solehah Inspire memahami kehendak ibu ibu bekerjaya seperti acik ni. Most of the attires memang nursing friendly, so senang untuk ibu ibu macam acik nak pam susu di tempat kerja, and senang nak breastfeed baby kalau pakai baju tu di luar tempat kerja. Disitu dah berlaku penjimatan, ha nampak tak nampak tak? Takdelah sakit kepala pulak nak fikir, baju kerja satu lemari, baju jalan nursing friendly satu lemari. 
  • Tapi anak anak dara sunti jangan risau, Solehah Inspire juga memahami kehendak anda semua *wink* Tak semua baju keluaran Solehah Inspire ni nursing friendly, ada je baju yang tak ada zip kat depan tu, hihi. But really, if you buy the nursing friendly blouse or kurung, tak rugi langsung! Investment orang kata sebab boleh pakai lama *wink lagi*
  • Yang acik paling suka ialah Solehah Inspire ada keluarkan Work Wear Set contohnya Set Chloe. MashaaAllah tabarakallah, yang ini memang sesungguhnya laku keras wahai rakan rakan ku sayang. Work wear ni dijual secara sepasang; bermaksud anda akan dapat blouse dan palazzo, dengan harga yang terbaik! Penjimatan berganda ganda. Jimat sebab dapat dua pieces, tapi harga seperti beli 1 piece sahaja. Nampak tak double the jimat? Hihi. Menang membeli alah memakai orang kata. 

  • Dan yang paling paling penting sekali, foundernya Kak Solehah sangat sangat menghormati dropships di bawah company Solehah Inspire. Kami diajar dan dibimbing dengan penuh kesabaran. Contohnya macam acik ni la, silly questions pon sibuk nak tanya tapi langsung tak pernah kena marah, hihi. Sngat supportive terhadap dropships under mereka dan itu yang buatkan acik sangat respect Kak Solehah dan sangat bersemangat nak menjadi sebahagian dari mereka yang menaikkan nama Solehah Inspire ni. Love sangatttt.  
Haa.. Semangat tak baca apa yang acik coretkan pasal Solehah Inspire? Ke acik je syok sendiri sorang sorang? ekekekeke. Nak jamu mata dengan koleksi Solehah Inspire boleh klik "Saya Mahu Beli Solehah Inspire! :D" okey. Jangan risau klik link takyah bayar pon, free ajerr :D  


Assalamualaikum, loves!

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But