May 08, 2010

..Selamat Hari MAMA ♥

Sila jangan mengerutkan dahi anda ye kawan-kawan.
Afi tulis selamat hari mama sebab afi tau ramai orang kat luar sana panggil ibu diorang mama.
betul tak betul tak?
Tapi, mama ke ibu ke emak ke ummi ke semua sama je.
Hamba Allah yang hebat nilaa yang dah bersusah payah mengandung 9 bulan 10 hari lahirkan kita.


Waktu kecik kecik afi and adik-adik macam handbag mama.
mane mane je mama pergi kitorang mesti ada.
Uh uh, kecuali toilet time.
Tapi kadang-kadang kalau pergi shopping complex and mama nak masuk toilet,
mama bawak afi masuk toilet tu skali and mama cakap, 
"kakak tutup mata. Jangan pandang belakang"


Pernah sekali,
mama babah tumpangkan kitorang kat umah atuk 
waktu tuh mama babah nak ajar kitorang berdikari sikit sikit sebab mama babah nak pergi umrah
malamnya afi tak boleh tidur asik menangis 
siap pikir nak curi basikal jiran and angkut adik adik balik rumah.
esoknya bila jumpa mama siap boleh menangis kehepian.
mama geleng kepala tapi afi tau, mama pon tak boleh berpisah ngan kitorang.
betul tak ma?
betul kan betul kan?


After UPSR mama hantar afi kat hostel.
serius sangat sedih hilang arah tak tau macam mana nak bagi alasan kat mama and tak tau macam mana nak cakap hostel is hell.
Tapi mama babah hantar jugak.
Kekadang afi nangis berjam-jam before mama babah balik
jiwa memberontak sangat sengsara ok.
Nasib baik ada kawan kawan best
but still, kekadang ada niat nak lompat pagar lari balik rumah.


bila dah besar ada handphone hari hari kena call mama.
kalau tak hidup ni rasa macam tak lengkap.
kalau tak dapat call, message pon jadilaa.
kekadang terpikir jugak, mama tak bosan ke dengar suara afi?
even adik-adik yang duk hostel pon tak call mama hari-hari
but Im pretty sure kalau dorang bawak handphone pergi hostel sure they'll do the same thing


kawan-kawan cakap afi borak ngan mama gaya cakap dengan boyfriend
gelak gelak situ senyum senyum sini 
actually afi suka update cerita-cerita best kat mama,
apa yang jadik kat kampus hari-hari
cerita pasal kawan-kawan *abislaa korang* pasal lecturers pasal belajar
mama is just like my personal diary.
explain why afi asyik gelak gelak tersengih sengih senyum senyum kan?


sesungguhnya,
tak ada sape pon dalam dunia boleh replace ke'best'an mama.
super mom super woman super bestfriend super segala galanya.
love u sooo much ma.
SELAMAT HARI MAMA ♥ 

2 comments:

♥..Drop it..♥