Skip to main content

Surat untuk NganNgan

Dear Mengantuk,

NganNgan ok tak? Ala tu nama manja ai nak bagi kat yu la mengantuk. Nak? NganNgan ek? *Euw gedik tak hengat ar NganNgan, uwek*
Rabbit 3

NganNgan, yu macam faham ai tak bersemangat sangat dengan block kali ni kan? Kenapa yu kacau ai dalam kelas hah? Geli tau NganNgan ni. Nak manja manja kat rumah dah la. Hish, kat depan depan orang ramai tak payahlah yu nak bermanja manja dengan ai. Ai tak suka ok. Lagi lagi dalam kelas. Walaupun ai tak minat tapi ai kena belajar. Yu faham tak KENA tu maksudnya apa? Kena tu wajib. Must. Have to. Wajibun. Eh wajib dalam bahasa jepun apeye?
Rabbit 3

NganNgan, janganlah kecik hati ai tak marah yu kacau ai sikit sikit. Kacau sikit sikit tu normal la sebab ai tau yu selalu rindu kat ai. Tapi jangan lah ekstrem sangat sampai yu ajak segala mak bapak setan bergayut kat eyelid ai sampai naik juling mata ai berlawan pedang dengan korang. Itu kejam namanya NganNgan..
Rabbit 3

NganNgan yu tak kesian ke kat ai? Dahla tempat duduk ai paling strategik depan depan lecturer. Kalau beliau nampai ai tertidur tak ke kecik hati beliau nanti? Kecik hati tu satu hal la kalau beliau usap kepala ai karang sape nak tanggung? Yu? Ai tau nature yu memang tak bertanggungjawab so tak payahlah bohong ai ok.
Rabbit 3

Tapikan, yang peliknya, asal ai pekena nasik lemak kak ida time rehat je sure NganNgan lari jauh jauh. Kenapa NganNgan? Yu diet ke? Or yu elegik nasik lemak? Kalau ai makan apa apa kat rumah, cepat pulak yu menjenguk. Kekadang tak sampai sploh minit lepas makan yu dah sebuk bermanja manja dengan ai sampailah ai terpaksa tutup mata sematamata nak puaskan hati yu. Oh yu kejam kan NganNgan? Yu memang saje nak suruh ai gemuk kan? Sekarang ai tau motif yu tak muncul after ai makan nasik lemak. Yu nak ai makan nasik lemak harihari kan? Oh, yu nak ai gain weight 500 pounds a month ke NganNgan? Yu memang KEJAM.
Rabbit 3

Oklah oklah. Jom kita berdamai. Ai taknak marah marah yu lagi dah. Lets make a deal. Fair deal. Ok? Yu kacau ai malam malam je and ai janji once yu jenguk ai waktu malam above 10, ai akan ikut satusatunya tuntutan yu iaitu tutup mata. Tapi syaratnya, yu kena janji yu takkan kacau ai waktu siang lagi. Ok? Deal? Oh NganNgan ku sayang, tolonglah setuju.
Rabbit 3

p/s: dear my darling med books, lets fight for this love. Isk.


Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. a'ah ape la cik NganNgan ni, ggu org dalam kelas, xbaik la..
    kang xpasal pasal kene keluar lecture hall.
    Superb la cite cik ngan ngan ni

    ReplyDelete
  2. agakla cik afi kan
    ingat kn nk blaja btol2 la msuk blok ni

    tp..ya Allah
    sbar jela.

    all the 6 classes
    cik Ngan Ngan awk tu dtg kt sy jgak~
    xtau la ape nk jdik lpas ney

    ReplyDelete
  3. haha..jom kita beli ridsect sembur kat cik NganNgan. Ingatkan lepas tls surat ni dia blah tapi rupanya ada lagi. benci betoll.. isk

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But