December 14, 2010

Surat untuk NganNgan

Dear Mengantuk,

NganNgan ok tak? Ala tu nama manja ai nak bagi kat yu la mengantuk. Nak? NganNgan ek? *Euw gedik tak hengat ar NganNgan, uwek*
Rabbit 3

NganNgan, yu macam faham ai tak bersemangat sangat dengan block kali ni kan? Kenapa yu kacau ai dalam kelas hah? Geli tau NganNgan ni. Nak manja manja kat rumah dah la. Hish, kat depan depan orang ramai tak payahlah yu nak bermanja manja dengan ai. Ai tak suka ok. Lagi lagi dalam kelas. Walaupun ai tak minat tapi ai kena belajar. Yu faham tak KENA tu maksudnya apa? Kena tu wajib. Must. Have to. Wajibun. Eh wajib dalam bahasa jepun apeye?
Rabbit 3

NganNgan, janganlah kecik hati ai tak marah yu kacau ai sikit sikit. Kacau sikit sikit tu normal la sebab ai tau yu selalu rindu kat ai. Tapi jangan lah ekstrem sangat sampai yu ajak segala mak bapak setan bergayut kat eyelid ai sampai naik juling mata ai berlawan pedang dengan korang. Itu kejam namanya NganNgan..
Rabbit 3

NganNgan yu tak kesian ke kat ai? Dahla tempat duduk ai paling strategik depan depan lecturer. Kalau beliau nampai ai tertidur tak ke kecik hati beliau nanti? Kecik hati tu satu hal la kalau beliau usap kepala ai karang sape nak tanggung? Yu? Ai tau nature yu memang tak bertanggungjawab so tak payahlah bohong ai ok.
Rabbit 3

Tapikan, yang peliknya, asal ai pekena nasik lemak kak ida time rehat je sure NganNgan lari jauh jauh. Kenapa NganNgan? Yu diet ke? Or yu elegik nasik lemak? Kalau ai makan apa apa kat rumah, cepat pulak yu menjenguk. Kekadang tak sampai sploh minit lepas makan yu dah sebuk bermanja manja dengan ai sampailah ai terpaksa tutup mata sematamata nak puaskan hati yu. Oh yu kejam kan NganNgan? Yu memang saje nak suruh ai gemuk kan? Sekarang ai tau motif yu tak muncul after ai makan nasik lemak. Yu nak ai makan nasik lemak harihari kan? Oh, yu nak ai gain weight 500 pounds a month ke NganNgan? Yu memang KEJAM.
Rabbit 3

Oklah oklah. Jom kita berdamai. Ai taknak marah marah yu lagi dah. Lets make a deal. Fair deal. Ok? Yu kacau ai malam malam je and ai janji once yu jenguk ai waktu malam above 10, ai akan ikut satusatunya tuntutan yu iaitu tutup mata. Tapi syaratnya, yu kena janji yu takkan kacau ai waktu siang lagi. Ok? Deal? Oh NganNgan ku sayang, tolonglah setuju.
Rabbit 3

p/s: dear my darling med books, lets fight for this love. Isk.


Ok tu je, assalamualaikum

4 comments:

  1. a'ah ape la cik NganNgan ni, ggu org dalam kelas, xbaik la..
    kang xpasal pasal kene keluar lecture hall.
    Superb la cite cik ngan ngan ni

    ReplyDelete
  2. agakla cik afi kan
    ingat kn nk blaja btol2 la msuk blok ni

    tp..ya Allah
    sbar jela.

    all the 6 classes
    cik Ngan Ngan awk tu dtg kt sy jgak~
    xtau la ape nk jdik lpas ney

    ReplyDelete
  3. haha..jom kita beli ridsect sembur kat cik NganNgan. Ingatkan lepas tls surat ni dia blah tapi rupanya ada lagi. benci betoll.. isk

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥