Skip to main content

Aku dan Lipas.

I had terrible night last night. Siangnya pon agak terible jugakla. Dengan suara garau and muka yang hitam, kepala pusing plus temperature of 38.5 I could barely move. Bedridden. Weehu. And what make it worse? LIPAS.

Had 2 scenes with lipas. First was, I found a freaking damn dead cockroach in my mihun tomyam. Imagine: I was like hungry to death and the cafe took like ages to deliver my food. Bila dah sampai I just dug in the food without doing the routine check. Suapan ke dua, I felt something strange about the tomyam. Rasa macam pelik. But keeps on eating cos LAPAR. On my 3rd suapan, I saw something weird floating on the spoon and as I took closer look, I screamed like it was no tomorrow. ADAKAH AKU TELAH MEMAKAN TOMYAM PERASA LIPAS? Omjayyyy!!!

Called the cafe and explained the situation to a worker. Dengan pelat indon and bahasa melayu yang kurang mantapnya itu, she kept on asking whether I still kept the lipas I found in her tomyam. Seriously I feel like shouting at her on her face. Cuba untuk sabar and she said that she would replace the tomyam. As if I will eat food from her cafe anymore. NEVER. Then when the worker came and sent me a brand new tomyam I showed him the lipas and his reaction was, "laa kecik saja". Hello mister, kecik ke besar ke itu lipas okay! 

My second scene with lipas was at 3 am. No, it was not a nightmare or whatsoever. I mentioned before that my body temperature elevated so you could expect that I couldn't really sleep. Tidur tidur ayam. And on that time tetiba terajin pergi toilet. Not that I wanted to micturate or defecate but I want to wash my sticky burnt sweaty face. Guess what, as I entered the toilet I saw a lipas licking my toothpaste. Omjayyyyy lipas cyber suka ubat gigi!! Waaargghhh!! Mungkin lipas tu bercita cita jadi dentist that's why it has some curiosity on the taste of MY freaking toothpaste. Then bila nak keluar dengan selamba mak nenek dia je menumpang kat kaki ai. I screamed like crazy and at 3 am, you would expect what happened right? I think I heard someone up and swearing at me. I would do the same thing, surely did. Pukul 3 pagi kot tebiat apa jerit pepagi buta.

So enough with the bad words about lipas. Allah takkan sesaja cipta lipas tanpa sebab kan? So I did a research on the benefits of cockroach. Benefits? herghh. And I found this.

"Sesetengah tulisan terawal berkaitan dengan lipas menggalakkan ia digunakan sebagai ubat. Pedanius Dioscorides (1st century), Kamal al-Din al-Damiri dan Abu Hanifa ad-Dainuri (abad ke-9) semuanya menawarkan ubat yang mencadangkan ia digiling dengan minyak atau direbus. Senarai penyakit termasuk sakit telinga, luka dan "masaalah peranakan gynecological."[perlu rujukan]

Lipas turut menyumbang kepada industri pengawalan serangga perosak yang bernilai jutaan ringgit, tetapi masih gagal menghapuskan lipas sepenuhnya."

But still, reading this doesn't impress me enough wahai lipas. I will never ever ever like you. Never. Besides, who's going to eat lipas nowadays anyway?? Yucks!

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. satu lagi fact menarik pasal lipas.. lipas adalah serangga/binatang yang hidup sejak zaman dinosour belum wujud lagi selain pepatung tanpa mengalami apa2 evolusi.. menarik kan fact dari aku? kah3

    ReplyDelete
  2. haha..itu bukan faedah lipas. :p

    eh ye eh? I thought lipas zaman dulu dulu lagi besar dari lipas skarang. wehuu :D

    ReplyDelete
  3. itulah faedah dia.. cuba lah kau berkawan baik dengan lipas.. nanti dia cerita lah history sebenar dunia nih.. kah3












    p/s: btw.. kau dah main game kat blog aku? taknak ke challenge level aku?

    ReplyDelete
  4. hang kalau nak tau.. aku takut dengan ulat sampah.. aku bukan geli.. aku takut.. TAKOT!! kalau binatang lain.. bak datang laa

    ReplyDelete
  5. asip- takpelah timekasih daun keladi. ak taknak baik2 ngan lipas. lagikan tau history asal usul keturunan nenek moyang dia. erk. baik ak study physio lagi rela. wehhuu. :D

    weiiii!!! game tu buat ak jerit sorng3!! btw ak lepas smpai level 3 je, har3

    ReplyDelete
  6. dabuldahi- erk. ulat smapah memang sangat dan amat yang teramat menggelikan. sangatt!!

    ReplyDelete
  7. haiiii tin oi...
    kelakar tul!!!
    hahahah!!!

    ewww.. i gues i would be in trauma after eating that tomyam... =.=

    mmg kotor la kedai tu...
    haaiahh...

    itula hidup student... +_+
    anyway.. nextime watch ur food when you eat.. dun stay in the dark room k...

    ReplyDelete
  8. hawa- yes hawa. sangat trauma. bkn saja ngn kedai tu tp everytime msk toilet usha keadaan skeliling mcm nk msk medan perang.

    Plus evrytime nk bukak cap toothpaste basuh ngan sabun dulu. =.=

    and guess what, harini kena lagi. but this time ada 2 ekor lipas dalam nasi goreng. DUA ekor ok, DUA ekor. euww

    ReplyDelete
  9. sumpah geli baca citer ney.
    nway lately mmg byk lipas..kt umah kte pun ade padahal sblm ney tak penah nmpk btg hidung pun!

    p/s:sila bgtau kedai mne yg awk jmpe lipas tu dlm tomyam n nasi gorng

    p/s/s:lepas ney sume kena masak sendiri je..dijamin kesucian^^

    ReplyDelete
  10. dah sekor dop cukup, sbb tu ye bg 2 lop.. teh rini lop, kut2 dpt 3.. :D

    ReplyDelete
  11. feeyah- agknya sbb fogging kot tu yg byk sgt lipas keluar dr tempat persembunyian. :P

    ooo yeah. insyaAllah ketetapan hati ni kuat takmau order mknn da. rela mkn nasi ngan kicap lol. :p

    kat kampus t kte gtau awk k! :D

    ReplyDelete
  12. epu- mmg x r ak nk order lagi hrni. euw. :p

    ReplyDelete
  13. ayoyoo0o... tgk pic lipas pun da wat i nk muntah~ takut ah!! huhu

    ReplyDelete
  14. bkpe lop, sedak tu, dpt free gift.. :D

    ReplyDelete
  15. ghostwriter- haha.. ni da geli habis ni.

    ReplyDelete
  16. en. sarip- timekasih jelaa klau bg free benda2 mcm tu. terbantut selera ak, lol :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But