October 30, 2012

Spiderman!

Dah bersawang dah belog ni, sobs. Oh, saya dah tengok amazing spiderman. Memang amazing. Like like. Rasa awkward bila guna perkataan saya.  Saya lebih sopan, oh yes. Sebelum ni saya memang gunakan ganti diri 'saya' after I used 'afi' and before 'aku' but then tetibe rasa cam, errr .. 'aku' lebih kena dengan jiwa ini, yaw. Tapi itulah, berubah demi kebaikan. So marilah kita menggunakan ganti diri saya! Majulah saya untuk negara, yeay!

Saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya sayang saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya.

I no cheat. I typed all the sayas. Seriously. Untuk menyesuaikan jari dengan saya, aww. Nak bercerita pasal raya. Oh, Selamat Hari Raya Aidil Adha! I know, its kinda too late is it? Sigh.

Anyways, raya tahun ini adalah agak kurang meriah. First of all sebab ketiadaan angah and second of all, sebab ketiadaan angah juga which means all the workload was on me! Wuhaa. Waktu angah ada, kitorang akan bahagi bahagikan tugas contohnya angah cuci pinggan dan saya bancuh stok jus banyak banyak letak dalam peti ais or saya cuci pinggan and angah do all the other works tapi memandangkan angah adalah tiada di rumah makanya saya dengan rela hati melakukan segala galanya! Er except for cooking cos my chef mama was going nowhere. 

And also nak bercerita pasal pengalaman semalam. I am posting kat Klinik Kesihatan sekarang so approach untuk patient adalah sangatlah berbeza dengan approach patient kat hospital. Valuable experience untuk semalam ialah, 'jangan racist dengan kaum sendiri'. Seriously I find patients yang berbangsa selain Melayu seperti African, Bangladeshi, Nepalian (if thats even a word), Chinese and Indian adalah jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh lebih senang untuk berurusan dengan berbanding dengan pesakit melayu. Tak tahulah mana silapnya tapi sumpah, sangat susah nak kikis perasaan racist dengan kaum sendiri bila dah overdose pengalaman tak menyeronokkan dengan pesakit pesakit melayu ini. Hurr.

And move to other topic. Do you ever feel like wanting to do something so sooo soooooo bad that it keeps bugging you but you cannot do it because you're not ready to deal with the outcome? Man, that feeling sucks. hm.

It feels weird using the word 'saya' hurr. Idea asik terbang dan penulisan sangat huru hara akibat perkataan saya. Apabila saya terpaksa digunakan dalam ayat, serta merta otak aku eh saya macam freeze sekejap. Mungkin kena guna cara denda cikgu zaman dulu iaitu sila tulis saya sebanyak 10000 kali!


Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. itu mcm gmbr gem je. tehee~

    aku eh saya pn baru tgk amazing la sgt spiderman. aku eh saya suka sgt pada gadis yang bernama gwem (spoiler alert!!)

    err. tehee~

    ReplyDelete
  2. Haahla tu gamba gem. Cool kan gamba tu? Haha.

    Saya pon suke dia dan saya jeles dia kelihatan kurus dalam cite tu! :D

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥