Skip to main content

Spiderman!

Dah bersawang dah belog ni, sobs. Oh, saya dah tengok amazing spiderman. Memang amazing. Like like. Rasa awkward bila guna perkataan saya.  Saya lebih sopan, oh yes. Sebelum ni saya memang gunakan ganti diri 'saya' after I used 'afi' and before 'aku' but then tetibe rasa cam, errr .. 'aku' lebih kena dengan jiwa ini, yaw. Tapi itulah, berubah demi kebaikan. So marilah kita menggunakan ganti diri saya! Majulah saya untuk negara, yeay!

Saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya sayang saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya saya.

I no cheat. I typed all the sayas. Seriously. Untuk menyesuaikan jari dengan saya, aww. Nak bercerita pasal raya. Oh, Selamat Hari Raya Aidil Adha! I know, its kinda too late is it? Sigh.

Anyways, raya tahun ini adalah agak kurang meriah. First of all sebab ketiadaan angah and second of all, sebab ketiadaan angah juga which means all the workload was on me! Wuhaa. Waktu angah ada, kitorang akan bahagi bahagikan tugas contohnya angah cuci pinggan dan saya bancuh stok jus banyak banyak letak dalam peti ais or saya cuci pinggan and angah do all the other works tapi memandangkan angah adalah tiada di rumah makanya saya dengan rela hati melakukan segala galanya! Er except for cooking cos my chef mama was going nowhere. 

And also nak bercerita pasal pengalaman semalam. I am posting kat Klinik Kesihatan sekarang so approach untuk patient adalah sangatlah berbeza dengan approach patient kat hospital. Valuable experience untuk semalam ialah, 'jangan racist dengan kaum sendiri'. Seriously I find patients yang berbangsa selain Melayu seperti African, Bangladeshi, Nepalian (if thats even a word), Chinese and Indian adalah jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh lebih senang untuk berurusan dengan berbanding dengan pesakit melayu. Tak tahulah mana silapnya tapi sumpah, sangat susah nak kikis perasaan racist dengan kaum sendiri bila dah overdose pengalaman tak menyeronokkan dengan pesakit pesakit melayu ini. Hurr.

And move to other topic. Do you ever feel like wanting to do something so sooo soooooo bad that it keeps bugging you but you cannot do it because you're not ready to deal with the outcome? Man, that feeling sucks. hm.

It feels weird using the word 'saya' hurr. Idea asik terbang dan penulisan sangat huru hara akibat perkataan saya. Apabila saya terpaksa digunakan dalam ayat, serta merta otak aku eh saya macam freeze sekejap. Mungkin kena guna cara denda cikgu zaman dulu iaitu sila tulis saya sebanyak 10000 kali!


Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. itu mcm gmbr gem je. tehee~

    aku eh saya pn baru tgk amazing la sgt spiderman. aku eh saya suka sgt pada gadis yang bernama gwem (spoiler alert!!)

    err. tehee~

    ReplyDelete
  2. Haahla tu gamba gem. Cool kan gamba tu? Haha.

    Saya pon suke dia dan saya jeles dia kelihatan kurus dalam cite tu! :D

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But