April 04, 2010

emo.

Emo..emo..
saya taknak balik cyber!!
oh, mama babah.
tolong saya.

Last night babah did say something yang sangat suweet.
alangkah bagusnya kalau babah mempunyai klon lain mak lain bapak.
for sure I'll ask babah to pinang that guy for me.
hehehe.
kata-kata babah
"that's ur first laugh since u get back home. babah misses that"
wawah.
cair tak??
ala-ala cotton candy terkena saliva syafiqah.
macam tuh r hati afi waktu tuh.
hehehe.

Actually afi gelak je cuma babah yang tak pasan,
weekdays babah keje so masa ntuk babah tengok afi gelak tuh like limited lor.
plus plus lately babah asik balik lambat,
and babah was so busy dengan rumah yang sedang direnovate itu.
I wonder why babah tiba-tiba berminat ngan renovation segala.
but its good.
sebab bilik afi pon ditransform kepada versi yang "super cool!"
huhu..

1st weekend kat rumah, afi termenangis sebab angah.
Eh, dia tak buli afi laa.
tapi afi sedih sebab tengok angah nangis.
well, itu syndrom biasa bagi anak mama yang duk hostel
angah cakap dia tak suka hostel.
like sister like sister.
apekah? ^_^

second weekend pulak,
afi termenangis sebab syafiqah.
she was like saying
"kakak..tolongla adik.. adik sakit ni.."
I couldnt stand that.
air mata ni da tak pandai nak ikut arahan tuan beliau.
haih..
babah cakap bila afi da jadi doktor, insyaAllah,
afi tak boleh rawat keluarga sendiri.
but when I come to think about it,
sape tak sedih kalau tengok family sendiri sedih or sakit???
kan kan kan??
lagi lagi kalau mereka-mereka tuh rapat dengan kita.
surelaa kita sedih kan kan kan??

semalam afi berangan nak tido awal.
actually bukan berangan tapi da tido pon
and tiba-tiba mama kejut and cakap
baby cik aya da meninggal.
afi mengalami lid lag waktu tuh.
hehe.
mengantuk tapi tak boleh tido.
oh, anda tahu perasaan itu?
baby boy yang still takde nama tuh de heart problem.
and berat dia 2.2kg waktu lahir which was couple days ago.
sangat kecik.
kesian cik aya.
dalaa baby bertuah ni lahir through C-section,
and she had hysterectomy right after the baby was delivered
and now, she has to live with a fact that
the baby is gone.

hmm.
semoga baby boy cik aya bahagia kat sana.
maybe that is the best for cik aya and her family.
insyaAllah baby boy neh akan tunggu mak ayah dia kat syurga. 
Al Fatihah..















No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥