April 19, 2010

The Journey.

In previous post I did mention takde mood pergi Pontian.
so here I want to say Pontian is OK. yeay!
thanks to my dear friends coz they did lighten my days waktu diriku dalam kesedihan. dear friends, jasamu dikenang!

Ok, back to the main topic.
kitorang set off dari college at about 6 pm.
quite late sebab menunggu participants yang agak lambat atas masalah-masalah tertentu,
lepas committees distribute makanan n tentatif program, 
kitorang semua naik bas and pontian, here we come!
oh well, waktu neh afi rasa damn x selesa sebab x bawak baju.
nasib baik afi pakai baju kurung hari tuh.
not the jubahs yang biasa dipakai pada hari jumaat.
oh saya suka baju kurung!

waktu dalam bas, 
orang depan bukak cite Adnan Sempit.
siyes klaka cerita tuh.
deserves a HAHAHA and big laughs from everyone. lol
and one of my friends sangat suka Adnan punya quote
"Dimana ada kemahuan, disitu ada highway"
terharu saya dengan quote beliau. 

After like 5 hours duduk dalam bas tengok cite Adnan Sempit and Santau (15 menet),
uh uh and dengar Siang berkaraoke,
kitorang sampai kat dewan sekolah rendah at about 11 pm, if I'm not mistaken
(er ape name sekolah tu ye??) 
waktu tuh saya dan semua orang tersangatla PENAT,
tapi dek kerana SEMANGAT yang berkobar-kobar,
kami teruskan perjuangan m'set up kan dewan itu.

Event start at 8 am.
afi bertugas jaga bahagian fun booth ngan wawa, izzat emir, eve and aina.
at first, agak risau sebab tak ramai budak-budak yang datang,
but then, bila da dekat ngan masa daftar for colouring contest,
hamek, ramai kot bebudak datang kat booth kitorang.
siyesly afi da agak lupa cemana cara nak layan budak-budak.
Alhamdullilah afi berjaya menahan diri daripada membuli diorang,
and thank god takde budak yang meraung menangis after lawat booth kami. 


this kid sangat cute.
she called me akak ngan pelat2 cina.
siyes comel!



Selain kaunter BLS, BP and glucose test, de jugak kaunter for blood donation,
ramai kawan-kawan afi yang bermurah hati derma darah dorang.
Oh saya berasa sangat bangga kerana mempunyai kawan seperti anda semua.
actually afi sangat sangat terkilan sebab tak dapat ikut derma.
tsk tsk.
babah u really have to reward me for not doing so, yes yes u have to!

on the way balik,
kitorang singgah kat PD.
dan sebenarnya afi mengalami masalah kekurangan baju pada waktu itu
so untuk mengelakkan diri daripada dijauhi semua orang kerana kebusukan melampau,
afi tuka baju tido.
siyes waktu neh rasa sangat relieve cos menggatal bawak cardigan kuneng.
kalau x busuklah afi sepanjang malam dalam bas.
after tukar baju sangatlah selesa and YES YES saya tidur tak sedar diri.

oo yeah,
cite Pisau Cukur sangatlah gedik ok.
afi MEMANG takkan tengok lagi cite tuh.
tapi agak kelakar la.
oh my Dior, oh my Gucci.
haha.
entah hapehape. Ups.

Ok what else yang nak dimerepekkan?
yes I know.
balik umah saya tido 12 jam cos terlampau excited bila da jumpa katil!
oh HEAVEN!!






No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥