April 25, 2010

Palestine.

Saya sangat mengantuk sebenarnya tapi banyak kerja belum siap.
Oh dan oh dan oh.
I was thinking maybe perasaan mengantuk yang gedik tuh boleh dikurangkan dengan menaip something yang agak merepek kat belog ni.
Eh wait, Palestine right?
So this wont be a merepek one.
Please take it seriously folks.


This coming Tuesday there will be a grand opening ceremony for Palestine Awareness Campaign.
Ok I'm so not going to spoil everything by writing in details about the program.
I'll just talk about 'behind the scenes'. 


Actually I was incharged to make the preparation for the first week slot of the campaign.
And I need to design some sort of informative posters about Palestine.
I got very excited when people talk about Palestine before,
and 1 of my goals after I graduated as a medical doctor is to fly to Palestine and help my brothers and sisters there, 
tapi lain pulak yang jadi minggu ni.
Afi rasa sangat tak bersemangat and sangat blur.
tak taulah setan keturunan keberapa yang berjaya goda afi.
sangat malas nak buat kerja 
and asik merungut membebel tak cukup masa.


First of all I really dont have any idea nak letak information apa pasal Palestine tuh,
and source mana yang nak dijadikan reference,
I did some browsing and semuanya macam tak kena.
this is like an awareness campaign u know,
I need to make people see and aware about this matter and its a must to give them valid information 
then I learn something about myself
afi sebenarnya langsung takde ilmu pasal Palestine ni.
yang agak memalukan,
bendera palestine yang afi lukis tuh terbalik warnanya.
well the colours should be black, followed with white and green
just like this one





tapi afi lukis hijau, hitam and putih.
haa sila gelak sekarang.


My first generation punya posters sangatla tak menarik kurang rasa kurang pedas buruk semua yang tak baik-baik je.
info kat situ pon sangat sikit
even afi sendiri pon tak berapa nak faham.
tapi afi teruskan jugak dengan rough idea and asik procrastinate nak design posters yang baru.
waktu neh buat kerja sangat tak ikhlas separuh hati je. 


But then, meeting dengan seniors made my brain worked.
Why am I doing all these in the first place?
Its because I want to help my brothers and sisters there in Palestine,
make people aware and concern about them,
and at least give some updates to people especially CUCMSians about the conflict.
and to do that I need to give my all out so that people yang tengok kitorang bersemangat pon ikut bersemangat.
Dan tiba-tiba saya rasa bersemangat bila fikir pasal semangat semangat.


Waktu tuh dengan bantuan Alia Nadhirah and Feeyah my beloved coursemates I tried my best to do anything I could so that people can see how serious we are about this campaign and 
make them clear about our goal which is to make them AWARE ABOUT WHAT HAPPENED IN PALESTINE.


Alhamdulillah after that kerja afi dipermudahkan and my assesment achievement,
alhamdulillah again praise to Allah,
better than last week.
amazing kan?
minggu yang dirungut tak banyak masa banyak kerja nak tambah masa 48 jam satu hari tulah menjadi minggu musculoskeletal yang paling menarik compared to past 2 weeks.


that is actually my life lesson for this precious week.
so people,
silalah double check niat and bagi sepenuh commitment pada tanggungjawab anda,
anda pasti tersenyum gembira,
trust me u will.



Ok semangat da datang balik.
mengantuk pon dah hilang.
bye!









4 comments:

  1. amboi2.. semangat cik afi kite nih!! go.go palestin wit afi, me n all umat islam! heheheh!!

    ReplyDelete
  2. today I pay a visit kat poster yg korang lekat kat dinding tu..marvellous!! and I was looking forward for tomorrow opening ceremony..go2 chaiyok!! U guys really did a gud job by preparing all tat stuff ;)

    ReplyDelete
  3. thanks evie! huhu~ make sure u come tmrw tau, =))

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥