May 22, 2010

Dia dah kahwin.

I want to start off with a sigh.
girl emoticon


Someone I know and someone I love got married today
girl emoticon


oh saya sangat jeles.

Dear Ash,
Congratulations on your marriage.
Sesungguhnya badan aku sakitsakit dan aku sangat penat setelah berjaya mencuci pinggan mangkuk berbakul bakul dan layan kau yang berlagak raja sehari.
hey acap cakap kau dah jadi raja dua hari.
tapi aku suka part kau kena cuci periuk nek wan.
ape kau ingat pakai katering tak payah cuci periuk ke?
padan muka kau. 
Jangan lupa belanja aku makan after this.
err wait, baskin robbin or haagen daz will do
girl emoticon


Ash,
aku macam tak percaya kau dah jadi isteri orang.
Puan Ash.
ash yang akan pregnant tak lama lagi
ash yang akan jadi mummy,
ohhh.. serious aku tak pernah sama sekali bayangkan semua tu.
tak sangka it happens kan?


Ash,
kau ingat tak waktu kita main pondok pondok
kau selalu cakap nak kawin dengan bapak kau.
Sekarang tengok apa da jadi?
Kau curang. 
Tapi aku bersyukur cos akhirnya kau da matang.
And congratulations again sebab muka suami kau memang macam muka beliau 
*referring to ur bapak*
hehehe..
eh sila jangan pukul aku.
kau yang mintak kan?


Ash,
kau ingat tak waktu sekolah rendah kau komplen pasal budak lelaki comel yang selalu duduk kat kerusi kau?
budak lelaki comel yang selalu bagi kau gula-gula?
kau selalu komplen pasal dia kan?
pastu satu hari kau balik muka merahmerah alaala pink
kau story kat aku budak tu cakap "I like you".
aku tanya "do u like him?"
kau cakap "nah.. never!"
tapi..sekarang apa dah jadi?


Ash, 
apa yang kau buat ni sangat betul
aku tak suka kau merepek macam semalam.
kau sekarang isteri orang.
isteri DIA.
jangan sesekali kau cakap benda benda merepek yang menunjukkan kau ni macam bukan isteri dia.
hmm. kau faham kan?
kalau kau tak faham kau suruh hubby kau tolong translatekan.
ingat ash, BM bahasa ibunda.
jangan kau jadi "anak derhaka"





Ash,
aku tau kau sedih.
aku tau kau terseksa.
tapi aku akan selalu ada.
kau call je aku anytime anywhere anyhow aku akan cuba answer ur calls
and dengar kau membebel luahan hati kau.
ingat ash, akukan kakak.
*walaupun umur kau 21*
aku takkan biar kau sorang sorang


Ash,
aku tabik spring kat kau.
kau kuat.
kau bersemangat.
kau berani
walaupun orang cakap bukan bukan pasal kau,
pasal keputusan kau,
tapi tengoklah,
tup tup kau dah jadi isteri DIA.
aku kagum
ingat ash,
berani kerana benar.
*sesuai ke penggunaan peribahasa tu?*


Ash,
ajal maut di tangan tuhan.
even if the doctors said that he had no chance to live,
tapi Allah maha kuasa.
semuanya terletak di tangan Dia.
kau banyakkan sabar, banyakkan doa 
insyaAllah aku akan selalu doakan dia.
eh jangan risau,
aku doa yang baik baik je.


Ash,
ape lagi aku nak merepek ye?
hmm..
ohye sekarang kau da jadi isteri orang,
sila jadi matang.
jangan menangis over something yang tak patut dimenangiskan,
and jangan manja terlebih.
yang paling penting, jangan asyik ingat nak balik rumah makayah kau je
sebab sekarang kau dah ada mertua.
haha.
padan muka kau.
jangan jeles kalau aku balik raya makan sesedap
tapi kau merana di pagi raya talk to ur mother pakai handphone je.

*suami ash sila jangan marah*


akhir kata,
ash,
aku happy bila kau happy.
so bila kau menangis sila jangan lupakan aku ok? 

1 comment:

  1. afi dear..thank you for all the best wishes.. dont worry u'll the first person I'll step on if anything bad happen. haha.. xD

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥