May 10, 2010

Entri hentah hapehape

Laparstress laparstress laparstress
Ok cukup.
Da dapat sosej so,
stress stress stress stress

sangat stress.
Da 6 MINGGU tak balik rumah.
6 MINGGU!!
Cuba cakap asrama jenis ape yang tak bagi students balik sampai 6 minggu??
cakap cakap!
Tapi kes afi ni bukan salah asrama mahupun asmaradana tapi salah flight yang takde tiket petang jumaat.
Oh Firefly, tolongla saya. issskk.

BAB 1

Uh uh, 
enough with stress.
Sekarang afi nak cakap pasal berat badan.
Say I'm paranoid tapi,
bila pergi mana mana and orang pandang semacam afi mesti sure konfem fikir diorang kutuk afi gemuk.
Dahlah gemuk, pendek pulak tu.
Isskkk

Pastu sebuk tanya merengek paksa mama cakap afi kurus.
Mama pulak dengan senang hatinya berkata (ayat standard UPSR),
"Ok ape gemuk. Kurus tak best"
Oh mama I love U.
Mama I sangat memahami OK!

After masuk CUCMS,
mama asik komplen badan afi susut.
siap bagi susu alphalipid segala,
minyak ikan cord yang sangat euww and vitamin perasa oren yang sangat bes
and yang paling rock mama memotivasikan afi dengan kata-kata mantap beliau
"Kalau macam ni laa badan kakak sampai bila-bila mama tak bagi kakak KAWEN"
Ohmaigod.
Dan saya pon terus berusaha makan dan makan dan makan nasib baik tak obese.
Bila berat da naik, mama cakap
"Ai nak kawen ke?" 
Sambil senyum senyum malu.
gedebush.
Ye ma, kakak nak kawen!
Wuhuuuu..

BAB 2

Afi: Ma, tu laa kasut yang kakak beli kat Alamanda. Comel x?

Mama: Kalau anak mama yg pilih sure comel punye (dan hidung saya pon kembang). Mama pegi KL nex week boleh la bagi kat syafiqah

Afi: Hah? (dengan mulut sedikit ternganga) Bagi syafiqah??

Mama: Yelaa bagi kasut tu kat syafiqah

Afi: Errrr.. ma, tu kasut kakak la. Bukan syafiqah..

Mama: Oh yeke. Mama ngatkan kakak nk bagi kat syafiqah. Hmm kate nak kawen, tapi pilih kasut macam budak umur 8 tahun. Kikikiki



*Tim, mama aku cakap kasut ni ntuk budak 8 tahun!*
isk isk



**TAMAT**


3 comments:

  1. kah3.. lawak r.. tp kasut tu mmg sgt comel!!. ahax!

    ReplyDelete
  2. kaki kecik pe bdak kecik ekpom.. or lbey tepat ag, pendek pe bdak kecik ekpom... weee.:p. br dop balik 6 mggu. huh

    ReplyDelete
  3. Tim** tau xpe. sebab tu ak beli. tp syg sgt yg amat nk pkai. hee =p

    epu**kaki kecik sng cari saiz, =p
    eh eh salah tu bukan "baru 6 minggu" tapi, "6 minggu dh??" *sila baca dgn nada yg betul ye*

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥