May 18, 2010

Coklat.

Ye..ye..saya mengaku saya hantu,
HANTU COKLAT.
Like everyday afi akan makan coklat and that explain why they call me hantu coklat.
Coklat itu best kawan-kawan.
Best means sedap,
sedap means best.
Got it?

Some of my friends cakap coklat itu menggemukkan, membahayakan kesihatan, meningkatkan risiko penyakit kanser. *Huh? yang ni serious tak pernah dengar*
Yeke?
Macam tak je.
I think banyak lagi benda lain yang menggemukkan.
contoh?
McD, KFC, Pizza Hut, Subway, A&W, Dominos dan yang sewaktu dengannya.
oh meleleh.

Kalau korang tak percaya coklat tu tak menggemukkan and tak membahayakan kesihatan, 
cuba korang tengok kat Nutritional Information coklat.
Wujud tak cholesterol? 
*kenapa cholesterol? kerana cholesterol musuh utama jantung anda. Heart is a vital organ, so please care for it needs*
Takde kan? kan? kan?
Dah tu tak payahla susah susah fikir makan coklat itu membahayakan kesihatan.
Siap ada yang diet ngan slogan "say no to chocolate". huhu
Hmm, I think u guys better buat slogan
"Say no to cholesterol" 
lagi menarik.

Nah ni dia khasiat coklat





1. Mengandungi antioksida, dapat menjaga jantung dan menurunkan tekanan darah. ia nya disumbangkan melalui kafein yang terdapat dalam coklat.

2. Ia juga mencegah bermulanya penyakit alzheimer dan mengurangkan risiko kanser payudara.

3. Agen anti stress dengan hanya menghidu bau coklat!

4. Meningkatkan hormon dan membuatkan korang happy! oh!

5. Melembut, melembap, menguatkan dan menghaluskan kulit.


So kawan kawan,
Katakan YA pada coklat!

4 comments:

  1. hahaha.. coklat tuh kan manis. tuh yang diorang kate bahaya untuk kesihatan tuh. :P

    ReplyDelete
  2. haha..mungkin. sy harap anda suka coklat =)

    ReplyDelete
  3. Hahaha... Coklat kn ada preservative... Setiap chemical preservative ada risk untuk cancer... Maybe atas sebab tu coklat ada percentage untuk cancer... =)
    So , better elakkan preservative rather than chocolates.. tapi.. ada ke chocolate yg xda preservative? (=_=")

    ReplyDelete
  4. yes good point tomorrowisuncertain. actually ada je coklat yang takde preservative. Contohnya homemade coklat. Tapi agak susahla kan nak buat benda alah tu. So untuk elakkan pengambilan preservative yang banyak, makanla dark coklat.

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥