July 19, 2010

Yahuu its cuti time!

Cuti cuti cuti. Hoyehh! Wuhuuu. Yahuuu. oh afi enough dengan segala macam katakata semangat bercuti. Honestly I am very excited bila dengar pekataan cuti cos at last I can have a deep sleep with sweet dreams and in addition to that, I can laze around sesuka hati. Wahahah. Tapi tadi waktu duk gelak jahat tulis entri ni, mama pesan “Esok kelas memandu stat. Be prepared” Haishoo. Hatiku berkata, ma kalau bawak kereta tanpa lesen tak boleh ke? Leceh la test test segala. Give me a break. I’m sick of the word TEST and BE PREPARED.

Ok let me start a new chapter and stop talking nonsense about the big license crap. Ups. JPJ sila jangan banned afi. U know, last week I am supposed to fly back to Terengganu on Friday. But then, my parents yang sangat lovely sweet dan memahami tanpa teragak agak lagi telah membuat satu surprise yang sangat berjaya menyerprisekan afi. (Just ignore my language ok. I’m high right now. Overdose of mom’s tomyam and nasi ayam. Feels so great uhh!!) 

*Sambung* So pada hari rabu yang lepas (ayat UPSR) afi call babah asking about the flight confirmation number. Then babah wat wat tak ingat nak hantar email. Afi ingatkan babah lagi sekali on Thursday but then babah cakap, ticket tu kena bagi kat adik afi for some reasons. Sangat kecewa berduka lara cos kalau boleh afi nak balik awal and sampai awal. Cuba tenangkan diri dengan attack notes yang melambak lambak menjeritjerit mintak perhatian. Aishho. Tetibe tingat pasal musculo. Argh. *Sambung* Ape point cite ni sebenarnya? Hah, then, jumaat malam afi pon balik la ngan babah.

But then, (haish banyaknya then) babah said that we were going back on saturday because he had something to attend. So we all stayed at a hotel next to KLCC. Siyes lupa nama hotel tu. Mandarin ke? Ala lantakla. Waktu dalam kete on the way pegi hotel, perut afi menyanyi nyanyi lagu bola wiki wiki ntah apeape yang shakira duk jerit jerit tuh. Semua orang dalam kereta iaitu babah, mama and piqah gelakkan afi. Apekah? Then barula afi terperasan satu hari suntuk afi tak makan apeape. Siyes rasa cam sangat sangat rugi tak niat puasa. Huahua. After I told babah about that babah membatalkan niat beliau makan kat kedai sate Haji Samuri. Babah cakap “Kakak kena makan nasik ni karang gastrik susah lak” dan saya pon diam makan hati sambil terbayangbayang sate ayam daging sama sekali bukan arnab menarinari. issskk. Actually kat situ ada je masakan panas but babah knows me too well. Bila da duk dalam kedai sate afi takkan pandang benda lain selain sate. Hah. It runs in the blood la bah, blame me for nothing. Huahua.

Then babah cari inisiatif lain. Pelita. Memang Berjaya menyuluh kegelapan dalam usus ai. Kenyang amat uh pas babah sumbat nasi belaukkan udang and ayam tandoori plus sayur plus mee goreng mamak plus air kelapa dua bijik. Kenyang kenyang kenyang sangat yang amat. Burpp. Waktu makan tu rasa cam nak pelukppeluk babah kat situ. This is the highlight for the whole story. Babah tolong kopekkan kulit udang ntuk afi, then babah cakap, “kakak, makan sayur tu” then babah Tanya “air? Cukup tak air tu? Babah order lagi satu eh?” then babah cakap, “makan banyakbanyak, jangan risau kat babah japgi babah makanla” sambil tangan beliau kopek kulit udang lagi and hancurhancurkan isi ayam. I saw a 12 years old me back then. Rasa sedih tibatiba. Rasa cam nak jerit babah sila jaga kakak sampai tua. Takmau orang lain selain babah. Wuwuwuwu. Emo seketika. Mama sengihsengih kerang bila tengok mata afi da bekacakaca. Mama can read my mind really well. Then mama curled up next to me and kiss me on my cheek. “Rindu babah eh?” Yes mama. BIG YESS!!AND I MISS YOU BADLY TOO!!

I’m holding back those stupid tears when babah fed me with some papadom. One thing in my mind on that time was what am I going to do without these two superheroes in my life. Though I am 20 but they still pampered me as I am a 12 years old kid who needs a lot of attention. Ya Allah I feel grateful for my mom and dad. Just please let me treasure them more before you take them away from me..please. please. please.

The next day was superb. Spent lots of time together with them. Did some shopping and babah and mama showered me with lots of gifts and stuffs that makes me go high. Again and again.

Ps; Mama, those pink stuffs that I’m dreaming for so long are good enough to be good reasons for me to obey  ur Golden Rules while having my driving lessons. And babah, you just know how to make me love u more. 

~Actually this entry was written yesterday but due to some technical errors, I only manage to post it now. haih. My darl Streamyx, please come to my rescue!!~

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥