August 20, 2010

Fikiran jam 2248

Saya bosan.
Study?
Common man, tonight is friday night takkan bukak buku kot.
But seriously.
Sangat bosan.
Bosan bosan dan bosan.
Paham tak bosan tu apa?
Faham? Bagus.

Tak sabar hari esok.
Agakagak kat rumah anak yatim tu ada baby umur setaun dua taun tak?
Da lama afi tak dukung budak kecik. Rindu.
Syafiqah yang besar gabak tu da umur 8 taun memang tak logik didukung.
Lagi pulak ketinggian  beliau da mencapai siku saya so bayangkanla macam mana nak dukung budak panjang macam dia. 

And yeah kesimpulannya minggu ni saya tak balik rumah.
Mama cakap better join program. Bulanbulan puasa ni elok pegi bermuhasabah diri kat tempattempat macam tu so that saya belajar bersyukur.
Time kasih mama kerana memahami. Saya tau mama saya sporting.
whee.

Tadi siang afi da buat pilihan terbaik for co-curriculum.
Tetibe teringat balik reaksi pertama babah bila afi cakap,

afi: "Bah, Young Mercy, Wataniah or CURE?"
babah: "Wataniah?? NO."

Ah sudah kujangka jawapan itu akan terpacul dari mulut beliau.
Tapi anak beliau suka menge'tease' bapaknya.

afi: "Ala bah, wataniah de elaun RM800++ sebulan. Banyak tuuuu"
babah: "Materialistik"

Ok. No further argument. Hamba menjunjung perintah yang mulia tuanku babah.
And so, saya pilih CURE.
sebabnya? Nama CURE macam best je. Young Mercy pon best jugak tapi, Young Mercy lebih banyak pasal humanitarian work. As for CURE, penaung lebih suka mengexposed kan kami dengan all sort of medical trainings and bila da pegi training betambahtambah senangla keje kitorang nak menolong orang especially for emergency cases and yang paling penting kitorang still boleh participate in humanitarian punya activities.
One more thing, BLS will try to cooperate with CURE and harapharap everything will be going on smoothly as Abg Waqi had planned so that we need not to mess with more paperworks later on.

Next week will be the third week of Respiratory Block.
Cepatnya masa berlalu (skema mode)
Tak lama lagi bulan 12 pastu tup tup 2011.
Wahh. Tak sanggup menghadapi pertambahan umur + pertambahan tanggungjawab.
Agaknya sebab tu la Nanny Fine cakap " Age is not just a number for women thats why I had been a 20 year old woman TWICE".
Ajaib? Haha. Memang ajaib.



notajantung: Tachycardia (jantung berdegup melebihi tahap degupan normal) menanti saat semua orang balik meninggalkan saya sorangsorang kat sini. Amacam? Berani tak ai?

3 comments:

  1. Uuu... beraninya tinggal sorang... (nada sinis)... XD

    ReplyDelete
  2. Uuu... beraninya tinggal sorang... (nada sinis)... XD

    ReplyDelete
  3. Afi..hawa bleh imagine cara babah afi respon! haha!!

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥