Skip to main content

Penat vs gumbira.

Satu jam pertama


Setengah jam terakhir. Tulisan da betukar jadi lukisan.


Setelah kelas tamat.

Checklist da wat. Tapi bila da balik rumah, 1 barang je yang checked. Heheh. All the money goes to pesiapan raya. I donno what is happening at rumah atok and tokki skang cos tak penah balik rumah since 1st Ramadhan (sigh) so, beli jelaa apaapa yang patut so that tak termenyesal bila da balik.

First stop while I was at Alamanda, terbekenan kat satu baju yang sangat suweet ntuk Hassan but afi ended up marahmarah bila sampai rumah cos terpasan kat shirt tu de stain kaler merah. Ergh. My fault jugak sebab tak check betulbetul. Harap harap stain tu hilang after dibasuh. kalau tak siasia je ai beli baju tuh. CACAT. 

Second stop was at Turkuaz gulyn. Wow. Semua baju ada sale. Sangat meriah. I like the scarfs there. sangat cute uh uh. Siap de sulamsulam love lagi kat tudung and uh uh de gamba budak tecik laki&pompuan pegangpegang tangan ngan tulisan 'happy together'. haha. But of course la afi tak beli tudung tu. I thought it would be a nice gift to syafiqah tapi bidang tudung tu besar kot. So, kensel. NOT SUITABLE. Usha usha baju then terbekenan kat satu mini jubah yang cun. Maka dengan itu, saya pon berjaya menjadi ahli rasmi kepada Turkuaz gulyn. I should do this before long. Da banyak kali kerugian cos tak dapat sale 10% cos it's only for the members. So now I have the card, dapatla sale 20% which is gooodd. Buat ai lagi rambang mata. Usha usha lagi, terbekenan pulak kat jubah kaler krim ntuk atok. I was thinking nak belikan ntuk mama tapi, I dont think babah likes the colour. Babah suka kaler striking. So kalau mama pakai jubah kaler krim tu sangat tak kena la kot dimata beliau. And so, I grab that jubah dengan niat 'sahaja aku beli jubah ini untuk atok bukan ntuk mama'.

Jalanjalan lagi tibetibe tingat kat Iman. I think I should buy something for him so, I ended up kat Parkson mengusha Trudy&Teddy collections. Aaa. Banyak yang amat baju yang cutecute kat situ. Especially girl's wear. Ohmaigod sangat adorable. Tapi memandangkan cousin ku yang tecik tu berjantinakan lelaki, terpaksala tutup mata and ignore baju baby girl tu. And at last, I found something perfect for Iman. Cannot wait to see him in it. 

On the way pegi kedai kasut, I thought of something. Apa reaksi tokki bila afi bagi baju kat tok tapi takde baju ntuk beliau. Kecik hati orang tua tu karang. Dengan gigihnya kaki jalan pegi Parkson lagi sekali and cari baju melayu for beloved tokki. Sekali semua baju melayu comes with seluar. Tokki ai tak suka pakai baju melayu ngan seluar. Beliau prefer kain pelikat (gajah duduk to be precise ngeh3) so, afi belikan beliau kemeja sedondon ngan jubah atok. I hope he likes it. Agak susah senanye nak carik kemeja krim plain without any corak abstract mahupun jalur lebar ataupun petak kosong cos tokki sememangnya tak suka corak cenggitu. Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya. 

Then I don't think I can stand to memilih kasut lagi. Kaki da tremble and kepala da wengweng. Terus ajak Fadhilah balik rumah. Penat yang amat sampai tertidurtidur dalam bas. Bila da sampai putrajaya central rasa cam menyesal plak tak beli kasut. Haish. Dasar nafsu rakan syaiton durjana. 

After solat asar terus pengsan sampai kul 7. Nasib baik Fadhilah kejutkan kalau tak I think I'll sleep sampai tengah malam. Sempat bukak puasa awal macam biasa tapi kami dapat makan around 8.30 cos satu ape pon tak sempat masak before maghrib. Waha. 

And so, inila dia hasil kerja kami berdua, afi and Fadd

udang goreng kunyit. paling senang paling cepat cos kami paling lapar.

sambal kentang cos kami gila kentang.


Tempting? (prasan ah) Tipudaya sematamata. Dont expect too much from amateur cooks like us.
Huahua.

Kesimpulan: Walaupun hanya satu barang dalam checklist yang dibeli, tapi afi puas hati. At last dapat jugak bershopping raya walaupun shopping sorangsorang je, pathetic kan? InsyaAllah next next next year afi angkut mamababah atoktokki shopping samasama baru happening. Hmm err..tapi, kena tunggu dapat lesen dulu la. Haih. Atoktokki please stay healthy ye? Yosh!

Comments

  1. Hahaha... Ni sbb tercabar ape yg aku ckp ke? Trus post gmbar masakan... XD

    ReplyDelete
  2. haha. maybe, ko xpecaya sgt nah tgk betul2. homemade tau bkn beli. :P

    ReplyDelete
  3. Kentang hangus tu mcm "sedap" je... XD

    ReplyDelete
  4. hangus? haha. eit mane de, tu mmg kaler dia la. dush.

    ReplyDelete
  5. Ye ke? (Muka meragui)... Hahaha.... XD

    ReplyDelete
  6. eh ragu2 la plak. tape2 ak fhm. ak bkn tkg msk pro mcm ko~ tgk gamba je da blh tau mskn tu sdp o x, :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But