August 26, 2010

Penat vs gumbira.

Satu jam pertama


Setengah jam terakhir. Tulisan da betukar jadi lukisan.


Setelah kelas tamat.

Checklist da wat. Tapi bila da balik rumah, 1 barang je yang checked. Heheh. All the money goes to pesiapan raya. I donno what is happening at rumah atok and tokki skang cos tak penah balik rumah since 1st Ramadhan (sigh) so, beli jelaa apaapa yang patut so that tak termenyesal bila da balik.

First stop while I was at Alamanda, terbekenan kat satu baju yang sangat suweet ntuk Hassan but afi ended up marahmarah bila sampai rumah cos terpasan kat shirt tu de stain kaler merah. Ergh. My fault jugak sebab tak check betulbetul. Harap harap stain tu hilang after dibasuh. kalau tak siasia je ai beli baju tuh. CACAT. 

Second stop was at Turkuaz gulyn. Wow. Semua baju ada sale. Sangat meriah. I like the scarfs there. sangat cute uh uh. Siap de sulamsulam love lagi kat tudung and uh uh de gamba budak tecik laki&pompuan pegangpegang tangan ngan tulisan 'happy together'. haha. But of course la afi tak beli tudung tu. I thought it would be a nice gift to syafiqah tapi bidang tudung tu besar kot. So, kensel. NOT SUITABLE. Usha usha baju then terbekenan kat satu mini jubah yang cun. Maka dengan itu, saya pon berjaya menjadi ahli rasmi kepada Turkuaz gulyn. I should do this before long. Da banyak kali kerugian cos tak dapat sale 10% cos it's only for the members. So now I have the card, dapatla sale 20% which is gooodd. Buat ai lagi rambang mata. Usha usha lagi, terbekenan pulak kat jubah kaler krim ntuk atok. I was thinking nak belikan ntuk mama tapi, I dont think babah likes the colour. Babah suka kaler striking. So kalau mama pakai jubah kaler krim tu sangat tak kena la kot dimata beliau. And so, I grab that jubah dengan niat 'sahaja aku beli jubah ini untuk atok bukan ntuk mama'.

Jalanjalan lagi tibetibe tingat kat Iman. I think I should buy something for him so, I ended up kat Parkson mengusha Trudy&Teddy collections. Aaa. Banyak yang amat baju yang cutecute kat situ. Especially girl's wear. Ohmaigod sangat adorable. Tapi memandangkan cousin ku yang tecik tu berjantinakan lelaki, terpaksala tutup mata and ignore baju baby girl tu. And at last, I found something perfect for Iman. Cannot wait to see him in it. 

On the way pegi kedai kasut, I thought of something. Apa reaksi tokki bila afi bagi baju kat tok tapi takde baju ntuk beliau. Kecik hati orang tua tu karang. Dengan gigihnya kaki jalan pegi Parkson lagi sekali and cari baju melayu for beloved tokki. Sekali semua baju melayu comes with seluar. Tokki ai tak suka pakai baju melayu ngan seluar. Beliau prefer kain pelikat (gajah duduk to be precise ngeh3) so, afi belikan beliau kemeja sedondon ngan jubah atok. I hope he likes it. Agak susah senanye nak carik kemeja krim plain without any corak abstract mahupun jalur lebar ataupun petak kosong cos tokki sememangnya tak suka corak cenggitu. Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya. 

Then I don't think I can stand to memilih kasut lagi. Kaki da tremble and kepala da wengweng. Terus ajak Fadhilah balik rumah. Penat yang amat sampai tertidurtidur dalam bas. Bila da sampai putrajaya central rasa cam menyesal plak tak beli kasut. Haish. Dasar nafsu rakan syaiton durjana. 

After solat asar terus pengsan sampai kul 7. Nasib baik Fadhilah kejutkan kalau tak I think I'll sleep sampai tengah malam. Sempat bukak puasa awal macam biasa tapi kami dapat makan around 8.30 cos satu ape pon tak sempat masak before maghrib. Waha. 

And so, inila dia hasil kerja kami berdua, afi and Fadd

udang goreng kunyit. paling senang paling cepat cos kami paling lapar.

sambal kentang cos kami gila kentang.


Tempting? (prasan ah) Tipudaya sematamata. Dont expect too much from amateur cooks like us.
Huahua.

Kesimpulan: Walaupun hanya satu barang dalam checklist yang dibeli, tapi afi puas hati. At last dapat jugak bershopping raya walaupun shopping sorangsorang je, pathetic kan? InsyaAllah next next next year afi angkut mamababah atoktokki shopping samasama baru happening. Hmm err..tapi, kena tunggu dapat lesen dulu la. Haih. Atoktokki please stay healthy ye? Yosh!

6 comments:

  1. Hahaha... Ni sbb tercabar ape yg aku ckp ke? Trus post gmbar masakan... XD

    ReplyDelete
  2. haha. maybe, ko xpecaya sgt nah tgk betul2. homemade tau bkn beli. :P

    ReplyDelete
  3. Kentang hangus tu mcm "sedap" je... XD

    ReplyDelete
  4. hangus? haha. eit mane de, tu mmg kaler dia la. dush.

    ReplyDelete
  5. Ye ke? (Muka meragui)... Hahaha.... XD

    ReplyDelete
  6. eh ragu2 la plak. tape2 ak fhm. ak bkn tkg msk pro mcm ko~ tgk gamba je da blh tau mskn tu sdp o x, :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥