Skip to main content

Semalam.

First day(semalam) in new semester (kononnya new me

Tengok jadual. Macam nak pitam. Kelas on from 8 to 6. Nonstop. Ok tipu. Rehat pukul  12.30-2.00 waktu lunch. Bangun awal kononnya semangat nak pegi kelas tapi alihalih sampai campus lambat sebab bas takde tepaksa naik cab. Terbang melayang RM1.10 tapi tak kesahla asalkan sampai awal. Itupun nasib baik pakcik cab baik hati bagi kitorang berlima naik satu teksi kalau dapat pakcik strict mengalahkan orang admin, terbang melayang lagi beberapa hinggit duit terchenta (ye, saya materialistik). Pape pon Alhamdulillah we made it on time. Takde adegan sila-keluar-anda-tidak-menepati-masa.

Waktu lunch terasa cam dapat Myocardiac Infarction (sakit jantung) bila tengok juniors. Diorang sangat hensem ramai. Pergh. Dua kali ganda. No wonder Prof Hamdan mengeluh. Kesian lecturers. Dalam kelas afi berjaya menarik perhatian ramai orang dengan mengeluarkan bunyibunyian yang ‘merdu’. Ok afi sila berhenti menjadi seorang yang perasan. Annoying ok dengar bunyi batuk tu.

Then about 4 pm lebihlebih dapat tau kena wat 'mini thesis'. Aaa. Waktu ni fikiran asik terbang melayang macam mana nak dapatkan data thesis masa kat usim. Adakah Amat masih menyimpan segala data tersebut?? Oh Amat harapanku. sila jangan kecewakan saya. Setelah mengerah segala tenaga dan blood supply ke otak supaya ia bekerja dengan lebih efisyen, we came out with an interesting tajuk untuk thesis. Dr Sharifah suka tajuk kami harapharap dia bagi markah yang kami suka juga. 

Balik rumah terus pancit. Makan ubat tersadai tidur jam 9. Abes ilang terbang melayang segala plans nak wat nota and so and so and so. Nasib baik prof tak datang malam tadi dapat la saya yang high akibat dadah tidur dengan selesa tanpa men’create’ adegan memalukan diri sendiri.

notalibrary: Tak pernah nampak library penuh macam harini. Adakah saya perasan akan perubahan ini kerana saya selalu masuk library atau kerana saya masuk library sebulan sekali?

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But