August 10, 2010

Semalam.

First day(semalam) in new semester (kononnya new me

Tengok jadual. Macam nak pitam. Kelas on from 8 to 6. Nonstop. Ok tipu. Rehat pukul  12.30-2.00 waktu lunch. Bangun awal kononnya semangat nak pegi kelas tapi alihalih sampai campus lambat sebab bas takde tepaksa naik cab. Terbang melayang RM1.10 tapi tak kesahla asalkan sampai awal. Itupun nasib baik pakcik cab baik hati bagi kitorang berlima naik satu teksi kalau dapat pakcik strict mengalahkan orang admin, terbang melayang lagi beberapa hinggit duit terchenta (ye, saya materialistik). Pape pon Alhamdulillah we made it on time. Takde adegan sila-keluar-anda-tidak-menepati-masa.

Waktu lunch terasa cam dapat Myocardiac Infarction (sakit jantung) bila tengok juniors. Diorang sangat hensem ramai. Pergh. Dua kali ganda. No wonder Prof Hamdan mengeluh. Kesian lecturers. Dalam kelas afi berjaya menarik perhatian ramai orang dengan mengeluarkan bunyibunyian yang ‘merdu’. Ok afi sila berhenti menjadi seorang yang perasan. Annoying ok dengar bunyi batuk tu.

Then about 4 pm lebihlebih dapat tau kena wat 'mini thesis'. Aaa. Waktu ni fikiran asik terbang melayang macam mana nak dapatkan data thesis masa kat usim. Adakah Amat masih menyimpan segala data tersebut?? Oh Amat harapanku. sila jangan kecewakan saya. Setelah mengerah segala tenaga dan blood supply ke otak supaya ia bekerja dengan lebih efisyen, we came out with an interesting tajuk untuk thesis. Dr Sharifah suka tajuk kami harapharap dia bagi markah yang kami suka juga. 

Balik rumah terus pancit. Makan ubat tersadai tidur jam 9. Abes ilang terbang melayang segala plans nak wat nota and so and so and so. Nasib baik prof tak datang malam tadi dapat la saya yang high akibat dadah tidur dengan selesa tanpa men’create’ adegan memalukan diri sendiri.

notalibrary: Tak pernah nampak library penuh macam harini. Adakah saya perasan akan perubahan ini kerana saya selalu masuk library atau kerana saya masuk library sebulan sekali?

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥