August 05, 2010

Something I Have To Forgive Myself For.

Bohong sunat waktu bulan puasa. (wujud ke bohong sunat?bila fikir pasal ni terus afi rasa cam tak senang duduk. Dahla wat kerja ni masa bulan puasa, ohh ya Allah ampunkan saya.) Well semua orang pon maklum waktu bulan puasa kena buat baik. Sebolehbolehnya jauhi segala perbuatan maksiat and kelakuan kurang baik mahupun jahat. Tapi kekadang afi terbabas gak menipu adikadik waktu bulan yang mulia ni.

Memandangkan saya wanita sejati, so sila wat wat faham kalau anda tertangkap saya makan waktu bulan Ramadhan. Tapi masalahnya adikadik afi sewaktu ketika dahulu, ada yang kurang faham and ada yang langsung tak faham. Especially Syafiqah. Kalau da terkantoi ngan beliau, memang anda menempah malu. Dia akan cakap dengan semua orang anda tak puasa even ngan atuk nenek pon dia bantai mengadu. Geram tahu.  Rasa cam nak picitpicit je pipi dia tuu. So bila da terkantoi terpaksa la afi merekareka cerita, sakit la, demam la, migrain la, doktor cakap tak boleh puasa la dan segala macam yang boleh wat dia tutup mulut. Mulamula rasa cam bersalah gila menipu budak innocent yang besusah payah puasa muka pucat tahan lapar tapi bila da terbiasa seronok la pulak. Hehe.
 girl emoticon

Lagilagi bila dia tailed afi and report segala gerak geri kat mama. Lawak yang amaaatt. Mama pon komplot wat wat marah bila adik cakap dia nampak afi makan siap wat aksi mama-rotan-saya-lari sematamata ntuk takutkan dia. Bila da nampak aksi tu tau pulak dia nak merayu rayu kat mama tolong jangan rotan kakak. Uuuh. Tau pon sayang, so sila jangan seksa kakak kamu yang tak puasa ini.
girl emoticon

Agak lama sebenarnya afi wat keje jahat tu. Betahun tahun. Tapi memandangkan sekarang semua da besar so semua da faham. Adik pon da didedahkan pasal hal hal wanita memandangkan beliau pon berjantinakan perempuan. So harapan bulan puasa kali ni ialah semoga ai dapat makan dengan tenang. Hehe.

2 comments:

  1. budak2 memang suka mengadu. luckly akak ada 3 beradik yang semuanya pompuan dah jarak umur lebih kurang sama. so masalah tu tak penah berlaku hehehe..

    ReplyDelete
  2. wahh best tu.. lagi2 kalau semua xleh puasa. dpt d'bygkan perasaan gembira akak n adik2 akak mkn sama2~ hehe

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥