Skip to main content

Something I Have To Forgive Myself For.

Bohong sunat waktu bulan puasa. (wujud ke bohong sunat?bila fikir pasal ni terus afi rasa cam tak senang duduk. Dahla wat kerja ni masa bulan puasa, ohh ya Allah ampunkan saya.) Well semua orang pon maklum waktu bulan puasa kena buat baik. Sebolehbolehnya jauhi segala perbuatan maksiat and kelakuan kurang baik mahupun jahat. Tapi kekadang afi terbabas gak menipu adikadik waktu bulan yang mulia ni.

Memandangkan saya wanita sejati, so sila wat wat faham kalau anda tertangkap saya makan waktu bulan Ramadhan. Tapi masalahnya adikadik afi sewaktu ketika dahulu, ada yang kurang faham and ada yang langsung tak faham. Especially Syafiqah. Kalau da terkantoi ngan beliau, memang anda menempah malu. Dia akan cakap dengan semua orang anda tak puasa even ngan atuk nenek pon dia bantai mengadu. Geram tahu.  Rasa cam nak picitpicit je pipi dia tuu. So bila da terkantoi terpaksa la afi merekareka cerita, sakit la, demam la, migrain la, doktor cakap tak boleh puasa la dan segala macam yang boleh wat dia tutup mulut. Mulamula rasa cam bersalah gila menipu budak innocent yang besusah payah puasa muka pucat tahan lapar tapi bila da terbiasa seronok la pulak. Hehe.
 girl emoticon

Lagilagi bila dia tailed afi and report segala gerak geri kat mama. Lawak yang amaaatt. Mama pon komplot wat wat marah bila adik cakap dia nampak afi makan siap wat aksi mama-rotan-saya-lari sematamata ntuk takutkan dia. Bila da nampak aksi tu tau pulak dia nak merayu rayu kat mama tolong jangan rotan kakak. Uuuh. Tau pon sayang, so sila jangan seksa kakak kamu yang tak puasa ini.
girl emoticon

Agak lama sebenarnya afi wat keje jahat tu. Betahun tahun. Tapi memandangkan sekarang semua da besar so semua da faham. Adik pon da didedahkan pasal hal hal wanita memandangkan beliau pon berjantinakan perempuan. So harapan bulan puasa kali ni ialah semoga ai dapat makan dengan tenang. Hehe.

Comments

  1. budak2 memang suka mengadu. luckly akak ada 3 beradik yang semuanya pompuan dah jarak umur lebih kurang sama. so masalah tu tak penah berlaku hehehe..

    ReplyDelete
  2. wahh best tu.. lagi2 kalau semua xleh puasa. dpt d'bygkan perasaan gembira akak n adik2 akak mkn sama2~ hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But