August 04, 2010

Something I Love About Myself

Sila jangan muntah sewaktu anda membaca entri ini. Dinasihatkan lagi sekali agar anda meng'kelik' pangkah dan meneruskan aktiviti lain.

One thing I like about myself is I have 2 pairs of eyes. Ngehngehngeh. Sila jangan pelik kenapa afi berkata sedemikian tapi itulah kenyataannya. Saya sangat suka tittle budak kacamata atau nerd atau apa saja yang ada kaitan ngan cermin mata. Sesape yang panggil ai nerd just because I put this 'CUTE' pair of glasses on adalah manusia yang berhati busuk, pendengki dan segala macam yang sewaktu dengannya. Hey wearing a spectacles means that I have the chance untuk berfashionista ok?

Since I was a lil girl, I always wanted to wear spectacles. Sanggup berangan pastu pakai spek babah. Juling semenet mata aii tapi afi paksa jugak then tangkap gambar sorangsorang. Muahaha. Bila terkantoi ngan babah tak cukup tanah afi lari uuh. Takut yang amat bila kena marah ngan babah, siyes sangat takut bila babah tinggikan suara. Air mata ni laju je mengalirngalir macam air terjun bila babah naik darah.

Waktu darjah lima miracle happened. (miracle ke bila mata da tak normal) Tibetibe je afi taknampak tulisan kat papan hijau, then waktu jalan keluar kelas afi terlanggar tiang. Mulamula babah tak saspek lagi afi da rabun tapi after da terlanggar tiang untuk kali kedua and cikgu nasihat afi check mata barula babah tau ghupenya afi da ikut jejak langkah beliau. Muahaha. Happy tuhan saja yang tau. Menarinari ai kat dalam kedai Optik Wangsa, tempat kelahiran spek pertama. Tapi spek petama tu bertahan seminggu je. Eh sila jangan wat assumption yang bukanbukan okay. Spek tu tak patah ai jaga macam nyawa tapi spek tuh hilang kat surau waktu solat zohor. Ntah budak mane tah yang amek spek tuh sampai skarang afi ingat lagi bentuk dia macam mana. 

Spek wat afi konfiden and spek jugak wat afi rasa dekat ngan babah. Macam ntah pape kan? Tapi siyes, bila afi pkai spek rasa cam da boleh tick satu lagi feature yang afi dapat dari babah. Muahaha. Mama pon penah cakap, mama suka tengok lelaki pakai spek, so walaupun afi bukan lelaki tapi afi tau afi tegolong dalam golongan yang mama suka usha. Waha. Eh, siyes laki pakai spek nampak cam macho amat! Tapi bukan spek yang bentuk dia bulat besar macam bola tu eh. Spek harry potter pon bukan. Sama sekali tidak. No no no.

And one more thing, for me dengan memakai spek amat membantu mengekalkan bentuk tudung. Kenapa? Undefined. Sila la try pakai tudung and then pakai spek. Anda mampu merasainya. Ok bye.

My hero.

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥