Skip to main content

Something I Love About Myself

Sila jangan muntah sewaktu anda membaca entri ini. Dinasihatkan lagi sekali agar anda meng'kelik' pangkah dan meneruskan aktiviti lain.

One thing I like about myself is I have 2 pairs of eyes. Ngehngehngeh. Sila jangan pelik kenapa afi berkata sedemikian tapi itulah kenyataannya. Saya sangat suka tittle budak kacamata atau nerd atau apa saja yang ada kaitan ngan cermin mata. Sesape yang panggil ai nerd just because I put this 'CUTE' pair of glasses on adalah manusia yang berhati busuk, pendengki dan segala macam yang sewaktu dengannya. Hey wearing a spectacles means that I have the chance untuk berfashionista ok?

Since I was a lil girl, I always wanted to wear spectacles. Sanggup berangan pastu pakai spek babah. Juling semenet mata aii tapi afi paksa jugak then tangkap gambar sorangsorang. Muahaha. Bila terkantoi ngan babah tak cukup tanah afi lari uuh. Takut yang amat bila kena marah ngan babah, siyes sangat takut bila babah tinggikan suara. Air mata ni laju je mengalirngalir macam air terjun bila babah naik darah.

Waktu darjah lima miracle happened. (miracle ke bila mata da tak normal) Tibetibe je afi taknampak tulisan kat papan hijau, then waktu jalan keluar kelas afi terlanggar tiang. Mulamula babah tak saspek lagi afi da rabun tapi after da terlanggar tiang untuk kali kedua and cikgu nasihat afi check mata barula babah tau ghupenya afi da ikut jejak langkah beliau. Muahaha. Happy tuhan saja yang tau. Menarinari ai kat dalam kedai Optik Wangsa, tempat kelahiran spek pertama. Tapi spek petama tu bertahan seminggu je. Eh sila jangan wat assumption yang bukanbukan okay. Spek tu tak patah ai jaga macam nyawa tapi spek tuh hilang kat surau waktu solat zohor. Ntah budak mane tah yang amek spek tuh sampai skarang afi ingat lagi bentuk dia macam mana. 

Spek wat afi konfiden and spek jugak wat afi rasa dekat ngan babah. Macam ntah pape kan? Tapi siyes, bila afi pkai spek rasa cam da boleh tick satu lagi feature yang afi dapat dari babah. Muahaha. Mama pon penah cakap, mama suka tengok lelaki pakai spek, so walaupun afi bukan lelaki tapi afi tau afi tegolong dalam golongan yang mama suka usha. Waha. Eh, siyes laki pakai spek nampak cam macho amat! Tapi bukan spek yang bentuk dia bulat besar macam bola tu eh. Spek harry potter pon bukan. Sama sekali tidak. No no no.

And one more thing, for me dengan memakai spek amat membantu mengekalkan bentuk tudung. Kenapa? Undefined. Sila la try pakai tudung and then pakai spek. Anda mampu merasainya. Ok bye.

My hero.

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But