Skip to main content

3.

Tetibe saya rasa macam terajin pulak nak tulistulis pasal open house yang telah berjaya dijelajah semalam. 3 tempat kitorang pegi ok. 3 tempat. Sila bayangkan betapa banyak makanan yang saya jumpa. Sangat banyak. Tengok je pon rasa macam dah terkenyang. 

So pagi nye after bersiap ala kadar, kitorang bertiga started the journey dengan menunggu dalam kereta selama kurang lebih 1 jam. Tapi takpe, atleast boleh revise haematology. Terima kasih kami ucapkan kepada encik ezwan. Then kununnya ntuk tidak membuang masa, nak la pegi shopping stationary kat NZ sambil menunggu ketibaan yang berbahagia encik ezwan tapi malang tidak berbau, purse tetinggal kat rumah. Dengan gigihnya pegi amek purse dan disitu lah pembakaran lemak mula berlaku. Penat! 
Big head

First stop was rumah abang si ezwan. Langsung tak dirancang. Kitorang konvoi jadi dimana beliau berhenti, disitulah fadd berhenti. So bila beliau berhenti kat rumah abang beliau, haruslah kami yang buta jalan ni ikut skali. Oh sangatlah segan ok. Cakap ngan si ezwan ni pon setahun sekali tetiba je pegi beraya kat rumah abang beliau pulak. Sangatlah oh. Setelah menebalkan muka berinchi inchi kami pon makanla laksa penang yang melatop tu. Pedas, masam, masin semua cukup ah. SEDAP. sangat SEDAP. 
Big head

Then after da mengenyangkan diri, kitorang pon betolak pegi rumah wawa. Waktu tu belum solat zohor so ezwan pon drive lajulaju. Then sempat sesat bepusing pusing beberapa kali, akhirnya sampai jugak kat rumah wawa housemate sejati. Bila da sampai sana saya sangat buntu. Perut da kenyang tapi mulut cakap sila makann sebabb laksaa penangg mamaa wawaa sangatt SEDAPP. Tapi akhirnya selera terbantut then makan kek je. Haish. U scared me la. Haishh.

3rd stop was at a hall at putrajaya. Hall apa taktau tapi kat situ I met some nice kids yang nak amek UPSR. Seriosly xtau pon yang UPSR adalah next week. So nicela jugak dapat menambah pengetahuan am. Sate kat situ sangat sedap and there, sempat lah bincangbincang pasal haematology ngan cekgu saleha cos kitorang da mula cuak bila fikir pasal exam. And yeah, kawankawan, after you all makan sate, sila jangan lupa ntuk makan timun kerana timun itu akan menolong mengurangkan risiko kanser. Kenapa? Kerana sate tu kan bakar bakar. Then some part da bertukar jadi arang and that part lah yang bahaya dan boleh menyebabkan kanser. Thats why sate selalu dipairkan ngan timun (cucumber) so after makan sate, sila jangan lupa makan timun. Ye? Saya sayang kamu semua. 

Tibalah masa yang ditunggu tunggu. BALIK. sangat penat, sangat kenyang. Tak sabar nak balik. Actually takdela kenyang sangat pon cos saya makan ala kadar je (sila percaya ^_^).Before balik rumah sempat bergambar dengan bebudak tu 

Saya: Gud luck UPSR t. Jawab leklok ye
Senior: Eh sape yang amek UPSR sebenarnya ni?
Saya: err....


oh dan saat ini rumate saya da balik. bahagia.

Ok tu je, bai

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But