September 19, 2010

3.

Tetibe saya rasa macam terajin pulak nak tulistulis pasal open house yang telah berjaya dijelajah semalam. 3 tempat kitorang pegi ok. 3 tempat. Sila bayangkan betapa banyak makanan yang saya jumpa. Sangat banyak. Tengok je pon rasa macam dah terkenyang. 

So pagi nye after bersiap ala kadar, kitorang bertiga started the journey dengan menunggu dalam kereta selama kurang lebih 1 jam. Tapi takpe, atleast boleh revise haematology. Terima kasih kami ucapkan kepada encik ezwan. Then kununnya ntuk tidak membuang masa, nak la pegi shopping stationary kat NZ sambil menunggu ketibaan yang berbahagia encik ezwan tapi malang tidak berbau, purse tetinggal kat rumah. Dengan gigihnya pegi amek purse dan disitu lah pembakaran lemak mula berlaku. Penat! 
Big head

First stop was rumah abang si ezwan. Langsung tak dirancang. Kitorang konvoi jadi dimana beliau berhenti, disitulah fadd berhenti. So bila beliau berhenti kat rumah abang beliau, haruslah kami yang buta jalan ni ikut skali. Oh sangatlah segan ok. Cakap ngan si ezwan ni pon setahun sekali tetiba je pegi beraya kat rumah abang beliau pulak. Sangatlah oh. Setelah menebalkan muka berinchi inchi kami pon makanla laksa penang yang melatop tu. Pedas, masam, masin semua cukup ah. SEDAP. sangat SEDAP. 
Big head

Then after da mengenyangkan diri, kitorang pon betolak pegi rumah wawa. Waktu tu belum solat zohor so ezwan pon drive lajulaju. Then sempat sesat bepusing pusing beberapa kali, akhirnya sampai jugak kat rumah wawa housemate sejati. Bila da sampai sana saya sangat buntu. Perut da kenyang tapi mulut cakap sila makann sebabb laksaa penangg mamaa wawaa sangatt SEDAPP. Tapi akhirnya selera terbantut then makan kek je. Haish. U scared me la. Haishh.

3rd stop was at a hall at putrajaya. Hall apa taktau tapi kat situ I met some nice kids yang nak amek UPSR. Seriosly xtau pon yang UPSR adalah next week. So nicela jugak dapat menambah pengetahuan am. Sate kat situ sangat sedap and there, sempat lah bincangbincang pasal haematology ngan cekgu saleha cos kitorang da mula cuak bila fikir pasal exam. And yeah, kawankawan, after you all makan sate, sila jangan lupa ntuk makan timun kerana timun itu akan menolong mengurangkan risiko kanser. Kenapa? Kerana sate tu kan bakar bakar. Then some part da bertukar jadi arang and that part lah yang bahaya dan boleh menyebabkan kanser. Thats why sate selalu dipairkan ngan timun (cucumber) so after makan sate, sila jangan lupa makan timun. Ye? Saya sayang kamu semua. 

Tibalah masa yang ditunggu tunggu. BALIK. sangat penat, sangat kenyang. Tak sabar nak balik. Actually takdela kenyang sangat pon cos saya makan ala kadar je (sila percaya ^_^).Before balik rumah sempat bergambar dengan bebudak tu 

Saya: Gud luck UPSR t. Jawab leklok ye
Senior: Eh sape yang amek UPSR sebenarnya ni?
Saya: err....


oh dan saat ini rumate saya da balik. bahagia.

Ok tu je, bai

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥