September 04, 2010

Buang tebiat.

Harini saya buang tebiat. Taktau kenapa harini saya suka bunga.
Tadi bila nampak bunga ros dan lily tetibe saya jadi teruja.
Dan akhirnya mama membelikan saya 5 kuntum bunga ros yang comelcomel belaka.

Harini saya bersalam salaman dengan seekor kucing di Pet City.
Semua orang terkejut dengan reaksi saya. 
Mungkin saya da jumpa ubat penyakit takut kucing tu. Babah tanya, kakak ok ke? Wekekeke. Entah kenapa saya rasa saya suka dia. Kucing itu sangat manja. 

Harini mama tanya saya. Raya kali ni kakak nak wat biskut apa? Almond London? Tetibe saya terfikir, asik Almond London je, kali ni kita wat dodol boleh? Oh tekejutnya mama saya sehinggakan beliau kehilangan katakata.
Tetibe je saya mau makan dodol dan hasilnya, babah belikan dodol kat carrefour untuk saya.

Semorang tanya, kakak ok ke?
Saya jawab ok je.
But then mama cakap, sayang, mama tau apa yang tak kena.

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥