Skip to main content

Faham?

Ni waktu kat kedai. Fresh tu.


Ini pon sama. Nampak tak yang bebungkus kat belakang tu? Memang sah sah kedai punya. hikhik.


Ha. Ni rupa beliau bila dah sampai kat rumah. Dah tak cantik sangat dah.
Sila jangan tertipu dengan kehebatan cik penulis mengedit gamba.
Wekekeke. Kalau tak edit, bunga tu nampak cam mati segan hidup tak mahu.
SERIOUS.


dan ini. Dah nazak dah. Edit edit pon still nampak buruk.

So apa kesimpulannya kawan kawan? Kesimpulannya, ye. Bunga memang cantik. Wangi. Sedap mata memandang. Tapi, disebalik kecantikan tu, sila tengok batang dia yang berduri. Sakit woo bila terpegang. Berdarah. Tak percaya? Sila lah pegang sekarang. Tapi kalau kulit anda tebal dari manusia biasa tu lain cerita la. Saya cakap pasal manusia normal. Heheh. 

Mama cakap, bunga ni macam manusia. Kalau kita rajin cakap cakap dengan dorang, dorang hidup lama. Hidup lama maknanya tak layu dengan cepat. Faham tak? Tak pecaya jugak? Sila la buat eksperimen. Saya tak pernah try. So jika anda berjaya buat eksperimen tu sila share ngan saya resultnye ye?




Ok tu je, bai

Comments

  1. mendalam maksud entry ni. Ditujukan pada sesiape ke?

    ReplyDelete
  2. Letak panadol dlm air bunga... =)

    ReplyDelete
  3. dah. tapi layu jugak. Tak sampai seminggu pon.

    ReplyDelete
  4. Ko pakai antibiotik lak... Try la mefenamic acid ke... =p

    ReplyDelete
  5. antibiotic pulak. baik ak cucuk botox terus. muda jelita bunga tu nt~ heheh :p

    ReplyDelete
  6. Botox mahal... ponstan murah sikit... Aku pun bleh bagi... =p

    ReplyDelete
  7. haha..layu ada kn mengena ngn inflammation ke? :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But