Skip to main content

Maher Zain


anda kenal tak siapa beliau? Kenal? Baguslah. Kepada sesiapa yang tak kenal, nama beliau Maher Zain. Saya sukaaaa sangat lagu beliau yang ni.


Boleh dikatakan semua lagu beliau ada maksud yang sangat sangat lah mendalam. So macam tak sia sia la dengar. Heheh.

Memandangkan beliau akan wat konsert kat Malaysia so saya pon haruslah taknak lepaskan peluang tengok konsert dia. Tapi saya dah dapat instinct bahawa saya-pergi-konsert-maher-zain tu macam mustahil. Then terjadilah soal menyoal antara saya dengan babah.

saya: bah, kenal Maher Zain?
babah: kenal. Kenapa?
saya: dia wat konsert kat Malaysia
babah: Oh yeke? Bila?
saya: (ini macam good sign) err, 14th & 15th october. Tapi ticket kena book awal.
babah: ooh ok.
saya: bah..
babah: ye
saya: nak pegi boleh?
babah: kakak suka ke Maher Zain?
saya: suke la
babah: suka DIA ke lagu DIA?
saya: both kot. dia cool. lagu dia best. tapi of course la suka kat lagu dia lagi banyak dari suka dia
babah: ok. kalau pegi konsert boleh jumpa dia ke?
saya: ntah. kalau beli ticket RM70 takdenye kot leh jumpa. Lainla kalau dapat backstage punya pass. 
babah: RM7O paling murah? murahla.
saya: yela ni bukan standard Jason Mraz. dia kan artis baru. heheh. boleh eh bah? housemates semua macam nak pegi je
babah: ok listen. (saat babah sebut listen tu da memang gelap la masa depan saya-tengok-maher-zain-secara-live) Kakak bayar RM70 tapi dapat tempat duduk belakang. Agak agak with your size nampak ke maher zain nyanyi nyanyi kat stage tu? And one more thing, are you sure suara dia best bila nyanyi live? Cuba kalau suara dia tak best, dahla dapat tempat duduk belakang, then tak nampak dia, at the very least pon nampakla muka dia yang diproject kat screen tapi worth it ke? Pastu kalau suara tak sedap plak, cemana? Sanggup ke kakak bersesak dalam auditorium tu and spend RM70 for that?
saya: errr. 
babah: heheh. its ok if you want to go. tapi fikirlah.

Haih. Its Ok If You Want To Go Tapi Fikirlah is equal tu You Better Dont Go lah wahai babah. Tapi saya tak sedih pon sebab dah donlod semua video beliau. muahaha.

And to my suprise, bila check webbie yang jual ticket tu, hari jumaat semua dah SOLD OUT. Tinggal Khamis je. Muahaha. So seems like babah dah menyiapkan emosi saya untuk menerima berita buruk itu seadanya. Kesian housemates saya. Sabar ye?

Ok tu je, bai

Comments

  1. Errr... tu mcm gantung xbertali... Slalu kene mcm tu dgn parent aku... T_T

    ReplyDelete
  2. haha. betul la tu. every parents kena tau teknik psycho ni. keh3

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But