September 23, 2010

Maher Zain


anda kenal tak siapa beliau? Kenal? Baguslah. Kepada sesiapa yang tak kenal, nama beliau Maher Zain. Saya sukaaaa sangat lagu beliau yang ni.


Boleh dikatakan semua lagu beliau ada maksud yang sangat sangat lah mendalam. So macam tak sia sia la dengar. Heheh.

Memandangkan beliau akan wat konsert kat Malaysia so saya pon haruslah taknak lepaskan peluang tengok konsert dia. Tapi saya dah dapat instinct bahawa saya-pergi-konsert-maher-zain tu macam mustahil. Then terjadilah soal menyoal antara saya dengan babah.

saya: bah, kenal Maher Zain?
babah: kenal. Kenapa?
saya: dia wat konsert kat Malaysia
babah: Oh yeke? Bila?
saya: (ini macam good sign) err, 14th & 15th october. Tapi ticket kena book awal.
babah: ooh ok.
saya: bah..
babah: ye
saya: nak pegi boleh?
babah: kakak suka ke Maher Zain?
saya: suke la
babah: suka DIA ke lagu DIA?
saya: both kot. dia cool. lagu dia best. tapi of course la suka kat lagu dia lagi banyak dari suka dia
babah: ok. kalau pegi konsert boleh jumpa dia ke?
saya: ntah. kalau beli ticket RM70 takdenye kot leh jumpa. Lainla kalau dapat backstage punya pass. 
babah: RM7O paling murah? murahla.
saya: yela ni bukan standard Jason Mraz. dia kan artis baru. heheh. boleh eh bah? housemates semua macam nak pegi je
babah: ok listen. (saat babah sebut listen tu da memang gelap la masa depan saya-tengok-maher-zain-secara-live) Kakak bayar RM70 tapi dapat tempat duduk belakang. Agak agak with your size nampak ke maher zain nyanyi nyanyi kat stage tu? And one more thing, are you sure suara dia best bila nyanyi live? Cuba kalau suara dia tak best, dahla dapat tempat duduk belakang, then tak nampak dia, at the very least pon nampakla muka dia yang diproject kat screen tapi worth it ke? Pastu kalau suara tak sedap plak, cemana? Sanggup ke kakak bersesak dalam auditorium tu and spend RM70 for that?
saya: errr. 
babah: heheh. its ok if you want to go. tapi fikirlah.

Haih. Its Ok If You Want To Go Tapi Fikirlah is equal tu You Better Dont Go lah wahai babah. Tapi saya tak sedih pon sebab dah donlod semua video beliau. muahaha.

And to my suprise, bila check webbie yang jual ticket tu, hari jumaat semua dah SOLD OUT. Tinggal Khamis je. Muahaha. So seems like babah dah menyiapkan emosi saya untuk menerima berita buruk itu seadanya. Kesian housemates saya. Sabar ye?

Ok tu je, bai

2 comments:

  1. Errr... tu mcm gantung xbertali... Slalu kene mcm tu dgn parent aku... T_T

    ReplyDelete
  2. haha. betul la tu. every parents kena tau teknik psycho ni. keh3

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥