September 05, 2010

Saya sopan.

Harini tak sempat pegi baazar ramadhan. Sebabnya saya tido tak sedar diri.
Eh macam sopan la pulak kan saya menggunakan saya dalam post akhir akhir ni.  Olrite, saya mau jadi budak sopan. So SAYA pon tidur dengan bahagia sebab katil kat rumah tak sama dengan katil kat cyber! Kenapa tak sama? Sebab saya boleh berkuak lentang mahupun bergaya bebas bila tidur kat rumah. Berhentam ngan piqah dalam tidur sangat best ok. Adik saya pulak tak lepas peluang, asal nampak saya lelap dia pon sebuk tarik selimut. Erk. Ini bukan point sebenar post ini. Point sebenarnya ialah, berat saya naik sebanyak 1.5kg. Haish. Tak suka ar weight scale babah yang baru! Ergh. Mama cakap, janganlah weigh lepas makan. Saya cakap, yang lepas makan tu best ma, bila da tau gemuk barula perasaan mau diet itu membuakbuak. Then mama tarik telinga saya dan cakap, sila berhenti berangan ntuk diet. PEGI MANDI. 

Waktu cuci pinggan, afi sempat bergusti ngan angah. Mama ngan babah gelakgelak. Then babah cakap, angah jangan guna tenaga banyakbanyak, karang kakak jatuh takleh raya. Waktu afi duk depan satu sink and angah kat sebelah mengadap sink lagi satu, I heard mama babah sokseksoksek kat belakang menkomen saiz kami. 

mama: angah ikut kuarga sebelah abang. Sebab tu saiz L. Kakak ikut toknik dia, sebab tu saiz M
babah: M ke? Abang tengok macam S je. Jangan jadi cam piqah da le. Kurus tinggi macam skeleton begerak
mama: Da tuh jadi cam sape?
babah: macam mama la, kurang tinggi, takkurang & taklebih lebar. cun sikit

wahaha. Blushing la mama ai kena puji ngan babah. Auw.


No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥