Skip to main content

Saya.

And so, final da lepas. Ntah cemana la result respi tu.
OSPE sangatsangat menyayat hati. Pixelated pics plus sitting yang sangat tak menarik, saya nampak kepalakepala manusia instead of slides from projector. Wuwuwuwuwu.
Kawan, doakan saya  lulus ye? hehe.

Mood raya takut takut untuk menonjolkan diri,
kenapa? Penangan warning Dr Hamidah.
Saya rasa saya akan bergelumang dengan buku di hari raya maupun malam raya maupun pagi raya maupun hari raya kedua dan seterusnya.
Tapi tu saya rasa jelaa.
Rasa yang bukan saya rasa kita taktau lagi cemana. Pening? Hakhak.

Sukee. Jumpa mama babah.
Mulamula jumpa macam orang becinta yang dah setaun tak jumpa. 
Cemana tu? ngehngehngeh. Diam je. Babah tanya satu, saya jawab setengah.
Mama tanya satu, saya jawab suku. Entah kenapa rasa macam nak nangis je.
Agaknya sebab telampau happy dapat balik rumah. Ntah hapehape.

Dan harini, saya ponteng kelas. Heheh. Sorry ye CURE, saya da tak sabar jumpa mama babah. Kamu lambat, semestinya saya belarilarian kepada mama babah saya. Hmm. Usha mengusha kasut kat alamanda. Berjaya membeli kasut ntuk angah and bangcik. Penat amat. Dan akhirnya saya tak sempat beli kasut untuk diri sendiri. Eh sila jangan salah faham, itu bukan pengorbanan seorang kakak terhadap dua orang adik, tapi kerana kasut yang saya suka semua da out of size. Wuaaa. Satu kasut tu, saya suka sangatsangat. Menepati citarasa saya sekarang, tapi malangnya saiz empat takde. Wuwuwuwuwu. At first saya nekad beli saiz lima, tapi bila fikir balik, longgar dan tak selesa lupakan saja. Wuuu. Siyes saya sangat suka kasut tu. FRUST.



Sekarang, saya sedang bermalas malasan kerana kenyang. Mama da menyumbatkan saya ngan beberapa pinggan nasi daging (sangat wow ok) and beberapa ketul ayam. Kenyang yang amat. Huu. Tenkiu mama. Lebiu mama. 

ps: idislikeu--> saya dah tau siapa kamu. kamu berhak marah saya. kalau kamu mau, datanglah rumah babah saya waktu raya and pukul saya. kalau itu dapat hilangkan rasa marah kamu. saya rindu kamu yang dulu. 

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But