October 10, 2010

10/10/2010

Wah cantikkan tarikh harini? heheheh. 

Lately saya mengalami kekurangan motivasi yang melampau. Cemane ye?
Kekadang macam ada fikiran jahat lagi kejam maupun bersifat keiblisan "kenapalah aku susahsusah masuk sini amek course ni?" Huh. Syaitonirrajim keturunan keberapa ntah yang dah berjaya hasut fikiran saya. Iskk.



Mungkin sebab lately banyak sangat dugaan dan cabaran kat college di'ajinamoto'kan lagi ngan masalah kawankawan yang kurang bertanggungjawab which makes me go crazy setiap kali cakap pasal benda alah tuh. Ingatlah kawan, BE RESPONSIBLE. Or else you will risk your reputation. Kata nak jadi dokter. Responsible itulah elemen paling penting. 
*Oh afi, sila tilik diri sendiri juga*

Mungkin sebab lately saya diuji dengan markah yang rendah-nasib-baik-tak-fail. Aishhh. Sedihlah. Saya dah usaha tapi kenapa jadi macam tu? Iskk.
Agaknya sebab saya asyik leka, that's why Allah tarik nikmat tu. Anggaplah itu satu hint wahai afi so that kamu lebih berusaha dan tak berada di comfort zone sahaja. Rindulah kat diri saya yang dulu. Rindu rindu rindu.

Atau mungkinkah sebab lately saya dah tak kuat macam dulu. Eh kenapa ek? Apa physiological process yang buat badan saya jadi camtu ye? Kalau duludulu saya boleh tolong mama angkut tong gas yang KOSONG tu *sila percaya* tapi sekarang, pegang plastic bag yang ada susu kotak besar seketul pon dah wat tangan saya menggeletar satu hari. Iskk. Allah, janganlah ditarik nikmat kekuatan tu lagi. Pelishh. I really need it. Iskk.

Flashback balik isi isi penting yang saya tulis waktu exam before masuk siusiemmes ni. Soalannye "Why do you want to be a doctor?" Eh ape yang saya merepek dalam essay tuh ye? Tengok tengok penyakit lupa datang lagi. Ish ish ish. Oklah saya mau pegi bertapa dalam gua fikirfikirfikir, 
assalamualaikum 

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥