Skip to main content

Bestest Day of October

Terbangun pepagi sebab dapat call dari mama. Mama cakap "Yang, bukak pintu mama kat luar ni" Then tetibe dengar dingdong door bell. Tersangatlah terkujatnya saya. Terus melompat turun katil pakai tudung pegi bukak pintu capai kunci bukak grill peluk mama pastu nangis nangis. Sumpah terkejut sangat yang amat tuhan saja yang tau. Memang berjaya ar serpurise mama babah kali ni oh. Termenangis jiwa saya sebab terharu. Sebulan der ai tak jumpa mama babah ai. Sebab tu ar tercengeng sekejap, takyah ar fitnah fitnah ai anak manja. wakaka. 

Then story telling ngan mama. Part yang paling best uh, mama tolong kemaskan rumah and bilik. Oh sangat terharu T____T. Kantoi suda bahawasanya anak beliau ini sangat pemalas. Actually takde ar pemalas sangat cuma emosi terganggu so kecenderungan untuk melepak menjerit tersadai kat katil lebih tinggi daripada menyental lantai bilik air, menyapu bilik mahupun menyidai baju. *alasan semata mata* Mama ai sangat tekun dengar anaknya membebel sambil siapkan SCTL sampai babah call barulah kitorang tersedar kewujudan babah yang dah makin panjang janggutnya sebab menunggu kat bawah. Waha. Ampun bah. 

Melepak kat jusco. Sangat lah best. Walaupun tak dapet jumpa abam tapi takpelah. Dah release tension sikit sikit waktu outing ngan mama babah tadi. weheheh. And to my surprise babah tetibe menunjukkan minat yang mendalam terhadap iphone4 and DSLR. Apakah yang telah terjadi kepada babah?? Misteri neh. Kena siasat. Ngehehehe. 

babah: what do you think about this?
saya: this? this what? *takkan dslr tu kot*
babah: this la. *sambil tunjuktunjuk dslr*
saya: babah nak beli benda alah ni ke?
babah: what do you think?
saya: hmm. kalau betul betul minat ngan fotografi takpelah. tapi kalau setakat nak amek gamba kawen sedara mara and gamba raya, lumix panasonic babah tu da lebih dari cukup da bah,
babah: haha. anak sulung babah 'berguna' lah.
saya: erk. *berguna??? T___T*
babah: what about this one *sambil tunjuk tunjuk pamphlet iphone4*
saya: iphone? complicated. but I think u need it compared to that *pointing to dslr*
babah: haha. tau. tapi kat paka takde stok.
saya: *muka memancing* bah, next week low yatt jom? 
babah: tengoklah. *sambil wat muka yang sangat promising* 

yeay!! saya sayang babah saya~ lalalala. Hei sila jangan fitnah lagi ok. Bukan sayang bila dapat barang or benda yang ai nak je tapi sayang sampai kiamat. Reti?


*ini bukan bibir saya. macam biasa, curi dari flickr*

notabadakair 1: saya tau de something tak kena kat rumah tapi mama babah taknak cakap. Takpelah. Saya pon tak bersedia nak tau. Iskk. But please, not something bad. Please. Tak mampu nak tanggung emosi berapi lagi. 

notabadakair 2: mama!! sape anak mama sebenarnye ni?? kenapa nak menangkan dia??? but deep inside I know thats what we call tough love. Lalalala

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But