October 17, 2010

Bestest Day of October

Terbangun pepagi sebab dapat call dari mama. Mama cakap "Yang, bukak pintu mama kat luar ni" Then tetibe dengar dingdong door bell. Tersangatlah terkujatnya saya. Terus melompat turun katil pakai tudung pegi bukak pintu capai kunci bukak grill peluk mama pastu nangis nangis. Sumpah terkejut sangat yang amat tuhan saja yang tau. Memang berjaya ar serpurise mama babah kali ni oh. Termenangis jiwa saya sebab terharu. Sebulan der ai tak jumpa mama babah ai. Sebab tu ar tercengeng sekejap, takyah ar fitnah fitnah ai anak manja. wakaka. 

Then story telling ngan mama. Part yang paling best uh, mama tolong kemaskan rumah and bilik. Oh sangat terharu T____T. Kantoi suda bahawasanya anak beliau ini sangat pemalas. Actually takde ar pemalas sangat cuma emosi terganggu so kecenderungan untuk melepak menjerit tersadai kat katil lebih tinggi daripada menyental lantai bilik air, menyapu bilik mahupun menyidai baju. *alasan semata mata* Mama ai sangat tekun dengar anaknya membebel sambil siapkan SCTL sampai babah call barulah kitorang tersedar kewujudan babah yang dah makin panjang janggutnya sebab menunggu kat bawah. Waha. Ampun bah. 

Melepak kat jusco. Sangat lah best. Walaupun tak dapet jumpa abam tapi takpelah. Dah release tension sikit sikit waktu outing ngan mama babah tadi. weheheh. And to my surprise babah tetibe menunjukkan minat yang mendalam terhadap iphone4 and DSLR. Apakah yang telah terjadi kepada babah?? Misteri neh. Kena siasat. Ngehehehe. 

babah: what do you think about this?
saya: this? this what? *takkan dslr tu kot*
babah: this la. *sambil tunjuktunjuk dslr*
saya: babah nak beli benda alah ni ke?
babah: what do you think?
saya: hmm. kalau betul betul minat ngan fotografi takpelah. tapi kalau setakat nak amek gamba kawen sedara mara and gamba raya, lumix panasonic babah tu da lebih dari cukup da bah,
babah: haha. anak sulung babah 'berguna' lah.
saya: erk. *berguna??? T___T*
babah: what about this one *sambil tunjuk tunjuk pamphlet iphone4*
saya: iphone? complicated. but I think u need it compared to that *pointing to dslr*
babah: haha. tau. tapi kat paka takde stok.
saya: *muka memancing* bah, next week low yatt jom? 
babah: tengoklah. *sambil wat muka yang sangat promising* 

yeay!! saya sayang babah saya~ lalalala. Hei sila jangan fitnah lagi ok. Bukan sayang bila dapat barang or benda yang ai nak je tapi sayang sampai kiamat. Reti?


*ini bukan bibir saya. macam biasa, curi dari flickr*

notabadakair 1: saya tau de something tak kena kat rumah tapi mama babah taknak cakap. Takpelah. Saya pon tak bersedia nak tau. Iskk. But please, not something bad. Please. Tak mampu nak tanggung emosi berapi lagi. 

notabadakair 2: mama!! sape anak mama sebenarnye ni?? kenapa nak menangkan dia??? but deep inside I know thats what we call tough love. Lalalala

Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥