October 22, 2010

Cerita Curang

Tahniah encik Hitam. Anda telah berjaya melukakan hati kawan saya. I will NEVER forget you for that. You give her hopes, she gives you chances. But in the end, all you do is just hurting her even more. Kononnya nak jadi pelindung after her parents passed away, hampeh. Bukan penaung namanya begini tapi pengaum. Haih. Lelaki lelaki lelaki. I wonder ada lagi ke lelaki yang boleh dipercayai kat dunia ni. Lelaki yang baik mengalami kadar kepupusan melampau, jadi kaum kaum perempuan semua, silalah besarkan anak lelaki anda dengan sebaiknya so that anak saya nanti terselamat daripada lelaki buaya macam encik Hitam ni.

Bertunang. Bagi tempoh ntuk diri sendiri kenal kenal hati budi sebelum kahwin. Alih alih kau keluar dengan perempuan lain. I saw you. But I will never tell her. She's happy, how can I not be happy jugak? Walaupun tindakan budus saya itu akhirnya buat kawan saya makin sakit hati, but I feel like its better for her to know it on her own. Bila dah cinta semua jadi buta. I dont want to lose a friend sebab lelaki busuk itu. Tapi sekarang, bila dengar kawan saya menangis nangis kecewa, saya rasa marah dengan diri sendiri. I should have told her. I should. I SHOULD. haih.

Perempuan. I donno what's in your mind, tapi orang kata what goes around comes around. Kau tunggulah giliran kau plak ye? Prepare yourself elok elok. Bagi prophylaxis sebelum kena sepsis. Sepsis tu boleh bawa maut, tau?

Sayang, jangan menangis lagi. Saya ada. Saya ada. Dia takde pon takpe, sebab saya ada. Kalau saya lelaki, saya akan kahwin dengan perempuan baik macam awak. Sumpah saya tak tipu. Sayang, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik, and I'm SURE he's not good enough for you. Sungguh. You deserve someone lot better than him. Sabar ye sayang? Iskk. Kalaulah mulut saya senang nak cakap macam tangan saya taip, saya rasa mungkin dia tak menangis lagi. Kenapalah mata ngan mulut ni sebuk nak emosi jugak bila nengok kawan saya emosi? Mengada oh mengada. 

notabadakair: saya berdoa encik hitam bahagia bersama perempuan. Tapi ingat, WHAT GOES AROUND COMES AROUND. Karma does exist. Tunggu dan lihat saje.

He who has done an atom's weight of good will receive his rewards, and he who has done an atom's weight of evil will receive his punishments. The Holy Quran, 99:7,8 

Ok tu je, assalamualaikum

6 comments:

  1. oh no..
    feel pity to her..
    cakap dia, be strong.

    ReplyDelete
  2. hoho, ganah, dop dang nikoh sorg cr lalu doh madu.. hbt2..

    ReplyDelete
  3. Allah itu Maha Adil. Setiap perbuatan baik dan jahat akan dibalas setimpalnya. Be in this world or hereafter. Sabar je la. Allah bersama orang-orang yang sabar... =)

    p/s: Errr.... Rase malu lak sbb ada jugak lelaki mcm tu... Merosakkan nama Kaum Adam je... Cess~ (= =")

    ReplyDelete
  4. Mr fahmi- dah ckp kat beliau. dia ckp tq~ :)

    ReplyDelete
  5. en sarip- kan3? terang lagi bersuluh llk tu suka poligami.

    ReplyDelete
  6. ezad- sokong statement itu. heheh. jd kesimpulannya, silalah bersihkan nama kaum llk semula~ keh3 :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥