Skip to main content

Cerita Curang

Tahniah encik Hitam. Anda telah berjaya melukakan hati kawan saya. I will NEVER forget you for that. You give her hopes, she gives you chances. But in the end, all you do is just hurting her even more. Kononnya nak jadi pelindung after her parents passed away, hampeh. Bukan penaung namanya begini tapi pengaum. Haih. Lelaki lelaki lelaki. I wonder ada lagi ke lelaki yang boleh dipercayai kat dunia ni. Lelaki yang baik mengalami kadar kepupusan melampau, jadi kaum kaum perempuan semua, silalah besarkan anak lelaki anda dengan sebaiknya so that anak saya nanti terselamat daripada lelaki buaya macam encik Hitam ni.

Bertunang. Bagi tempoh ntuk diri sendiri kenal kenal hati budi sebelum kahwin. Alih alih kau keluar dengan perempuan lain. I saw you. But I will never tell her. She's happy, how can I not be happy jugak? Walaupun tindakan budus saya itu akhirnya buat kawan saya makin sakit hati, but I feel like its better for her to know it on her own. Bila dah cinta semua jadi buta. I dont want to lose a friend sebab lelaki busuk itu. Tapi sekarang, bila dengar kawan saya menangis nangis kecewa, saya rasa marah dengan diri sendiri. I should have told her. I should. I SHOULD. haih.

Perempuan. I donno what's in your mind, tapi orang kata what goes around comes around. Kau tunggulah giliran kau plak ye? Prepare yourself elok elok. Bagi prophylaxis sebelum kena sepsis. Sepsis tu boleh bawa maut, tau?

Sayang, jangan menangis lagi. Saya ada. Saya ada. Dia takde pon takpe, sebab saya ada. Kalau saya lelaki, saya akan kahwin dengan perempuan baik macam awak. Sumpah saya tak tipu. Sayang, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik, and I'm SURE he's not good enough for you. Sungguh. You deserve someone lot better than him. Sabar ye sayang? Iskk. Kalaulah mulut saya senang nak cakap macam tangan saya taip, saya rasa mungkin dia tak menangis lagi. Kenapalah mata ngan mulut ni sebuk nak emosi jugak bila nengok kawan saya emosi? Mengada oh mengada. 

notabadakair: saya berdoa encik hitam bahagia bersama perempuan. Tapi ingat, WHAT GOES AROUND COMES AROUND. Karma does exist. Tunggu dan lihat saje.

He who has done an atom's weight of good will receive his rewards, and he who has done an atom's weight of evil will receive his punishments. The Holy Quran, 99:7,8 

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. oh no..
    feel pity to her..
    cakap dia, be strong.

    ReplyDelete
  2. hoho, ganah, dop dang nikoh sorg cr lalu doh madu.. hbt2..

    ReplyDelete
  3. Allah itu Maha Adil. Setiap perbuatan baik dan jahat akan dibalas setimpalnya. Be in this world or hereafter. Sabar je la. Allah bersama orang-orang yang sabar... =)

    p/s: Errr.... Rase malu lak sbb ada jugak lelaki mcm tu... Merosakkan nama Kaum Adam je... Cess~ (= =")

    ReplyDelete
  4. Mr fahmi- dah ckp kat beliau. dia ckp tq~ :)

    ReplyDelete
  5. en sarip- kan3? terang lagi bersuluh llk tu suka poligami.

    ReplyDelete
  6. ezad- sokong statement itu. heheh. jd kesimpulannya, silalah bersihkan nama kaum llk semula~ keh3 :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But