October 12, 2010

Kiss Kiss Kiss

Korang rasa malu tak kena cium ngan mak bapak korang depan khalayak ramai??
Hah jawab jawab. Survey ni. Ekekeke.
Yoyo
Tadi terbaca satu artikel pasal budak budak kecik tak matang jiwa maupun fikiran malu dicium depan kawan kawan sebab kawan kawan dengki sibuk mengejek. 

Teringat lak peristiwa zaman saya sekolah rendah duludulu. Duludulu waktu darjah enam cikgu slalu buat kelas tambahan malam. So saya pon dengan bangganya pukul 7.30 dah siap siap pakai baju kemas buku sebab semangat nak pegi blaja. *Oh sangatlah lainnya keadaan saya dulu dan sekarang. Iskk*
Most of the time, mama yang drive saya pergi kelas sebab rumah adalah jauh plus zaman itu babah sangat bizi selalu balik lambat. So before masuk kelas tu macam biasalah salam salam pastu kena cium cium ngan mama. 
Fyi, kelas saya waktu darjah enam tu kat second floor, so kalau orang mengintai dari kelas tuh nampaklah saya yang kena cium ngan mama kat dalam kereta. Sekali bila dah naik, dorang cakap "Wah fatin BERCUMBU CUMBUAN ngan mak dia". I was like, what??? Bercumbu cumbuan? Songsang sangat bunyi nye tuh. Muehehe. Tapi saya tak serik. Tak malu pon. Bangga lagi ada. At least semorang tau saya anak mama tanpa perlu saya bagitau. Wekekeke.

Betullah, some of my friends ada cakap, buat apa nak tunjuk tunjuk kasih sayang depan semorang, asal orang tau dia ibu aku, aku anak dia settle lah. Mestilah kitorang saling sayang menyayang. Malu kot dah tua bangka pon kena cium lagi. 

Tapiiiii....

Wahai kawan kawan, sedarkah anda bahawa ciuman sorang ibu dan sorang bapa tu adalah penyumbang pahala? Cium tu kan salah satu cara kita berkasih sayang dan Allah suka kita berkasih sayang dan berbuat baik kat ibu bapa so, kalau dah nampak pahala free tuh buat apa nak malu malu? Ai rasalah kan, baik you fikir pasal malu bila you kena cium ngan pakwe you depan semorang. Ups.


*curi dari flickr*

Ok tu je, assalamualaikum

4 comments:

  1. Dengan bangganye mengatakan tidak malu di kiss oleh parent sy... hehehe... Petanda sy masih lg cukup kasih sayang... Xperlu menagih kasih sayang dari orang lain... =p

    ReplyDelete
  2. ye dop? bakpe ak dop pernah napok pun. gelap kut kawasan gate tu lau nak tgk dr klas..

    ReplyDelete
  3. en. sarip- gate mane? blkg ke dpn? tapi ma ak biasa masuk kete dlm. kat dpn tiang bendera tu, depan kls bdk drjh 5. dekat2 ngan tangga nk g kelas. org kat kls blh nmpk ler klau tgk dr ats. :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥