Skip to main content

Kiss Kiss Kiss

Korang rasa malu tak kena cium ngan mak bapak korang depan khalayak ramai??
Hah jawab jawab. Survey ni. Ekekeke.
Yoyo
Tadi terbaca satu artikel pasal budak budak kecik tak matang jiwa maupun fikiran malu dicium depan kawan kawan sebab kawan kawan dengki sibuk mengejek. 

Teringat lak peristiwa zaman saya sekolah rendah duludulu. Duludulu waktu darjah enam cikgu slalu buat kelas tambahan malam. So saya pon dengan bangganya pukul 7.30 dah siap siap pakai baju kemas buku sebab semangat nak pegi blaja. *Oh sangatlah lainnya keadaan saya dulu dan sekarang. Iskk*
Most of the time, mama yang drive saya pergi kelas sebab rumah adalah jauh plus zaman itu babah sangat bizi selalu balik lambat. So before masuk kelas tu macam biasalah salam salam pastu kena cium cium ngan mama. 
Fyi, kelas saya waktu darjah enam tu kat second floor, so kalau orang mengintai dari kelas tuh nampaklah saya yang kena cium ngan mama kat dalam kereta. Sekali bila dah naik, dorang cakap "Wah fatin BERCUMBU CUMBUAN ngan mak dia". I was like, what??? Bercumbu cumbuan? Songsang sangat bunyi nye tuh. Muehehe. Tapi saya tak serik. Tak malu pon. Bangga lagi ada. At least semorang tau saya anak mama tanpa perlu saya bagitau. Wekekeke.

Betullah, some of my friends ada cakap, buat apa nak tunjuk tunjuk kasih sayang depan semorang, asal orang tau dia ibu aku, aku anak dia settle lah. Mestilah kitorang saling sayang menyayang. Malu kot dah tua bangka pon kena cium lagi. 

Tapiiiii....

Wahai kawan kawan, sedarkah anda bahawa ciuman sorang ibu dan sorang bapa tu adalah penyumbang pahala? Cium tu kan salah satu cara kita berkasih sayang dan Allah suka kita berkasih sayang dan berbuat baik kat ibu bapa so, kalau dah nampak pahala free tuh buat apa nak malu malu? Ai rasalah kan, baik you fikir pasal malu bila you kena cium ngan pakwe you depan semorang. Ups.


*curi dari flickr*

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. Dengan bangganye mengatakan tidak malu di kiss oleh parent sy... hehehe... Petanda sy masih lg cukup kasih sayang... Xperlu menagih kasih sayang dari orang lain... =p

    ReplyDelete
  2. ye dop? bakpe ak dop pernah napok pun. gelap kut kawasan gate tu lau nak tgk dr klas..

    ReplyDelete
  3. en. sarip- gate mane? blkg ke dpn? tapi ma ak biasa masuk kete dlm. kat dpn tiang bendera tu, depan kls bdk drjh 5. dekat2 ngan tangga nk g kelas. org kat kls blh nmpk ler klau tgk dr ats. :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But