October 22, 2010

Makhluk bulat itu.

Tadi ai masuk satu kedai. Kat dalam kedai tuh banyak sesangat benda kilat kilat warna perak bentuk bulat. Mata ai silau sekejap. Then tetiba anak mata tertengok satu makhluk bertahi lalat putih kat tengah tengah muka bulat tulus mulus lagi comel beliau itu. Saliva ai meleleh. Mama sengih sengih. Mama tanya, mau ke? Saya jawab, takpelah. Kang bau mayat. Kakak promoter buat muka pelik plus scary. Kuang3. Jangan risau kak, saya belum pernah bunuh orang. Sikit lagi nak lempang tuh adela tapi tak sempat bunuh pon. Lalalala.

Godaan benda alah bulat bertahi lalat putih nan satu itu sangat kuat. Saya usha makhluk bulat lain, tapi otak saya tetap cakap, yang tahi lalat putih nan satu paling cantik. Mama kata, saya dah jatuh cinta pandang pertama. Aish.  
Usha punya usha, then kakak promoter cakap "adik nak try ke?". Oh sangat mempromote ai ok. Adrenalin rush tersangatlah hebat bila pegang cinta pandang pertama uh. Bagai pinang dibelah dua kata akak promoter. Muat muat pulak makhluk berbentuk bulat itu kat situ kan. Adeh. Sangat menggoda iman.
Akhirnya saya mengalah. "Ma, nakkkkkkkkk jugakkkk. Tak kira la bau mayat ke bau nasi lemak ke nakkkk jugakkk". Mama gelak sakan. Tiba tiba

promoter berjaya: This ring comes with pair *senyum menggoda*
saya: huh? How's that? 
promoter berjaya: Its COUPLE RING

cis dan cis dan cis. AWAT HANG TAK HABAQ AWAI AWAI WEYH, BUANG KAREN JE AI MENGUSHA LAMA LAMA KAT SITU. *jerit dalam hati*

Mama gelak lagi.

Mama: Ala beli jelaa sepasang. Yang pompuan je pon ada diamond. Cincin tu silver kot, lagi satu tuh bagi ar ABAM pakai. 

Hati saya luluh dengan ketulusan hati mama. Pakai couple ring ngan adik??? I sound PATHETIC. Seriously sangat pathetic. Dan mama gelak lagi. Iskk. 
Nini mouse

Ok tu je, assalamualaikum

4 comments:

  1. Cesss~ aku ingat tahi lalat putih ape td... Wat aku teruja jer nk bce... Last2 br tau RING! Haih~ =="

    P/s: Bkn couple dgn adik la... "In a relationship with ur adik".. =)

    ReplyDelete
  2. yeah I know her true intention~ takkanlah mama ak nk ak wat benda2 sumbang mcm tuh~ haha.

    but still, feels not right to share it with my adik. X|

    ReplyDelete
  3. Derr~ Sharing kn caring.. Ko xcaring adik ko eh? hahaha... =p

    ReplyDelete
  4. eh, mcm tu plak~ sharing caring tu kes lain la derr :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥