Skip to main content

Makhluk bulat itu.

Tadi ai masuk satu kedai. Kat dalam kedai tuh banyak sesangat benda kilat kilat warna perak bentuk bulat. Mata ai silau sekejap. Then tetiba anak mata tertengok satu makhluk bertahi lalat putih kat tengah tengah muka bulat tulus mulus lagi comel beliau itu. Saliva ai meleleh. Mama sengih sengih. Mama tanya, mau ke? Saya jawab, takpelah. Kang bau mayat. Kakak promoter buat muka pelik plus scary. Kuang3. Jangan risau kak, saya belum pernah bunuh orang. Sikit lagi nak lempang tuh adela tapi tak sempat bunuh pon. Lalalala.

Godaan benda alah bulat bertahi lalat putih nan satu itu sangat kuat. Saya usha makhluk bulat lain, tapi otak saya tetap cakap, yang tahi lalat putih nan satu paling cantik. Mama kata, saya dah jatuh cinta pandang pertama. Aish.  
Usha punya usha, then kakak promoter cakap "adik nak try ke?". Oh sangat mempromote ai ok. Adrenalin rush tersangatlah hebat bila pegang cinta pandang pertama uh. Bagai pinang dibelah dua kata akak promoter. Muat muat pulak makhluk berbentuk bulat itu kat situ kan. Adeh. Sangat menggoda iman.
Akhirnya saya mengalah. "Ma, nakkkkkkkkk jugakkkk. Tak kira la bau mayat ke bau nasi lemak ke nakkkk jugakkk". Mama gelak sakan. Tiba tiba

promoter berjaya: This ring comes with pair *senyum menggoda*
saya: huh? How's that? 
promoter berjaya: Its COUPLE RING

cis dan cis dan cis. AWAT HANG TAK HABAQ AWAI AWAI WEYH, BUANG KAREN JE AI MENGUSHA LAMA LAMA KAT SITU. *jerit dalam hati*

Mama gelak lagi.

Mama: Ala beli jelaa sepasang. Yang pompuan je pon ada diamond. Cincin tu silver kot, lagi satu tuh bagi ar ABAM pakai. 

Hati saya luluh dengan ketulusan hati mama. Pakai couple ring ngan adik??? I sound PATHETIC. Seriously sangat pathetic. Dan mama gelak lagi. Iskk. 
Nini mouse

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. Cesss~ aku ingat tahi lalat putih ape td... Wat aku teruja jer nk bce... Last2 br tau RING! Haih~ =="

    P/s: Bkn couple dgn adik la... "In a relationship with ur adik".. =)

    ReplyDelete
  2. yeah I know her true intention~ takkanlah mama ak nk ak wat benda2 sumbang mcm tuh~ haha.

    but still, feels not right to share it with my adik. X|

    ReplyDelete
  3. Derr~ Sharing kn caring.. Ko xcaring adik ko eh? hahaha... =p

    ReplyDelete
  4. eh, mcm tu plak~ sharing caring tu kes lain la derr :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But