Skip to main content

Suka.


Dah lama tak rasa perasaan macam tadi. Oh nikmatnya bila dapat berkumpul ramai ramai, cakap pasal benda yang susah nak didengar bila saya duk kat rumah berkurung dalam bilik sorang sorang atau duk kat kampus tergelak and menggelakkan orang. Upssiie. 


After isi borang soal selidik, baru saya perasan dah kurang lebih sembilan (9) tahun saya terlibat dengan usrah. 9 tahun wok, lama tuuuuu. Umur syafiqah pon baru 8 tahun. Oh dan oh. Taaaapppiiii dalam masa 9 tahun tu, adakah objektif utama program usrah tu berkesan kat diri saya ni? Isk. Tetiba terasa diri ini jahil lagi hina. Wuwuwuwu. Dan dengan itu, termuhasabah diri sekejap dan saya perasan saya sangatlah dan tersangatlah lagho sekarang. Banyak benda dah tak terjaga. Risalah risalah agama pon dah jarang baca. Asyik baca blog orang saje. Sirah pon dah ingat ingat lupa. Iskk. Oh afi, ape nak jadi ni??

Ibu usrah saya ialah dokter Norhin iaitu isteri kepada Prof Latif cardiologist terbaek CUCMS dan malaysia. Kihkihkih. Ibu usrah saya ni ialah seorang dokter gigi. Dan apabila terbit perkataan dokter gigi, saya yang gedik akan bertukar menjadi saya yang pendiam. Sesungguhnya saya rindu kawan kawan GG saya. Iskk. Dr Norhin cakap "Akan ada dalam hidup manusia di mana Allah tidak mengizinkan mereka memiliki sesuatu yang  diusahakan dengan bersungguh sungguh, dan sesuatu yang mereka tak pernah idamkan, datang bergolek pada mereka. Maha suci Allah, Dialah yang mengetahui segala sesuatu" saya rasa macam takleh bernafas skejap. Menusuk kalbu ohh ayat itu. Iskk. Jadi saya yang pendiam sekejap pon bertukarlah menjadi saya yang gedik semula. InsyaAllah, apa yang dokter Norhin cakap tu saya semat dalam otak saya kemas kemas. Dan disebabkan akhir akhir ini simptom tettt saya dah mula kronik, jadi saya tulis kat sini. Untuk peringatan diri sendiri dan semua. Sama sama lah manfaatkan ye?

*bukan jari saya. lalalala*

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. betul2... (^_^)

    kdg2 bila dh rase mcm trsimpang jauh, kena la cepat2 balik ke pangkal jln. hehe.. gedik2 itu biase~

    awak, nk panggil awak ape ek? afi ke? sekolah lg ek?

    ReplyDelete
  2. rebel kiddo - sokong!~ :D

    em, pggl afi pon boleh, fatin pon boleh. Umo saya 20. X skolah da. iskk.

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But