November 06, 2010

ABC

Rumah da sunyi balik. Hate this. Adik adik da balik hostel and tomorrow is going to be my turn. HATE THIS. But sem break kali ni not bad at all. Walaupun saya tak sempat study but there're so much things yang saya sempat accomplish. Heheh. Saya tak menyesal walaupun hanya sempat buat SCTL seciput dua ciput. *tengoklah assessement minggu depan macam mana. Kalau markah seciput dua ciput memang tarik balik ar ayat ini. Iskk*

Oh well, harini saya jumpa ramai orang. Aaandd most of them adalah kawan waktu saya kecik kecik dulu. I can't differentiate kawan waktu sekolah rendah, or kawan waktu fardhu ain or kawan waktu tusyen. Tapi yang saya tau dorang kawan saya. So just say hi and cakap sikitsikit. Rasa sangat bersalah sebab saya tak ingat nama dorang, and I think dorang pon tak ingat nama saya. Haha. I am baddd in memorizing names. Tapi kalau muka tu cepat pulak saya ingat. Kekadang muka pump boy gas station tu pon saya ingat and bila jumpa kat mana mana kerah otak fikir balik kat mana saya pernah jumpa orang ni. If in case sampai ke sudah tak hengat mula lah kepala rasa pening pening. Oh itulah dia salah satu perangai pelik saya.

And today, had a very longggg conversation with a friend who just got married

kawan: bila kau nak kawen?
saya: entah. calon pon takde
kawan: kau memilih. plus gedik. plus mengada. plus memiliiihhhh
saya: haha. dah out of words ke?
kawan: haah. processor lembab sebab teringat lelaki seksi *she means her husband*
saya: ok dah dah. sila jangan sambung ayat seterusnya or else aku hang up
kawan: I know you're jeeeeaaaalllooouuusss
saya: sssooooooooo not. Geli. 
Kawan: haha. kau kawen nanti kau taula
saya: yela tu
kawan: tapi aku rasa kau kawen lambatla
saya: aku pon rasa macam tu
kawan: takpe. You have loving parents. They are your bestfriend. Should be more than enough
saya: heheh. Yup. 
kawan: aku lainla. sebab tu aku kawen awal. 
saya: emm. betul betul betul
kawan: tapii, kau jangan jadi andartu pulak ek
saya: weyyy
kawan: hahahaha *gelak tak hengat dunia. sekali suami dia tegur barulah menggelabah gelak ayu ayu*

Hmm. Ramai kawan cakap I am lucky to have my parents and of course I feel blessed to have them. Some of my friends envy me so much because they said my family, I mean big family kaya dengan kasih sayang so some of them even wish to live my life. Only if they know what we had been through, what make our love stronger and what is it that we need to face everyday, I don't think they want to be me anymore. So moral of the story, hargai kehidupan anda. Jauhi rokok, anda mampu mengubahnya. 

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. hehe..wah..kawan dah kawen..hehehe..
    jom kita kawen..hehe..
    erm...klu dpt family yg best2 tu..best la jwbnye...(apakah??haha).. xpe2...kt blajar dulu yerk..

    ReplyDelete
  2. yup3! stuju dgn nekmo. belajar itu priority~ :D

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥