Skip to main content

I don't like this post.

Someone close to me mintak saya tulis pasal artis dekat belog. ARTIS?? Ohmaigod, apetuuu?? Alieenn apeetuuuu?? Ok, to be precise that particular person ask me to write about celebrities Malaysia zaman sekarang, like what do I think about them and so on. Yes celeb from Malaysiaaaaa wehh. Point beliau adalah "I want to see whether you are a real Malaysian or not". Real Malaysian?? Maksudnya apa wahai kawan?? You want to see whether I will still kutukkutukkutuk artis Malaysia jaman sekarang or not to see how Malaysian I am kah? Woha, to be honest saya tak suka cara kamu judge kemalaysian saya cause cara awak sekarang sama macam "I want to know how much a mother loves her daughter who gets pregnant at 19". Get what I mean?? Use ur neurons. So, untuk mempuaskan hati beliau, lets just talk about these aliens called celebrities.

Sesape yang selalu buang masa baca entries kat belog ini will happen to realize that saya jarang or memang tak pernah lahangsung tulis pasal artis Malaysia dan perkembangan industri apetah kat Malaysia ni. Sebab apa? Satu je sebabnya, saya tak berkenan dengan artis Malaysia zaman sekarang . Ayat memang belagak skala 10 kan? Tapi seriously artis artis Malaysia zaman sekarang ni macam susah untuk dibanggakan dah. Tak macam makcik makcik pakcik pakcik artis zaman saya kecik kecik dulu. Cuba baca kat newspaper sekarang cerita hot apa yang ada pasal artis? Tak ada benda lain selain cerai cerai cerai. Common' la weh, kekadang muak ar baca newspaper kalau ada berita hangit macam tu. Boleh tak kalau syarikat sotkabar buat satu majalah siap siap ntuk golongan artis ni so that boleh asingkan berita berita dunia, berita berita negara and berita berita artis?  Tak minatlah ai nak tau hal hal rumahtangga orang ni ohh. Kekadang rasa macam membazir je beli newspaper yang di includekan sekali ngan section Rap or Bintang or ntah hape hape lah. I student ok, kot celah mana pon try ntuk jimat. Kalau beli sotkabar berita pon macam hampeh baik I takyah beli. So syarikat sotkabar malaysia, jika anda inginkan saya terus membeli sotkabar anda semua silalah buang segmen itu saya tak suka. Or maybe, change the content. Tak payahlah asik cerita pasal rumahtangga orang je.

Satu lagi benda saya tak berkenan dengan artis sekarang nih ialah penampilan diorang. Ohmaigod kekadang terkonfius adakah ini artis Malaysia?? Apesal gaya macam artis Hollywood?? SEKSI gila ooh, pakaian pergh, sangatlah menJOLOK anak mata. So ini ke katanya "Kami bersusah payah membangunkan industri seni tanahair?" Need I to remind you, tanahair you adalah negara Malaysia, majoriti penduduknya orang melayu dan you sendiri pon orang melayu. So kalau nak sangat bangunkan industri tanah air, at least act like orang Melayu. Taknak pakai baju kurung pon takpe (apehal artis nak pakai baju kurung kan?) tapi tutuplah mana mana yang patut tuh. Tak payahlah pakai skirt pendek yang setakat tutup underwear and baju setakat tutup bra je mak cik makcik kakak kakak adik adik oii. Sakit mata ai tengok. Kalau paha cantik taaakkk keeesaaah sangat tapi ai can spot selulit di mana mana. Tak payah cover dengan makeup I tauuuu. Wakakaka. *ye ye je aku nampak selulit orang, iskk*
Super cute onion

Orang cakap kerana nila setitik habis susu sebelanga. Same thing here. Sebab sorang yang saya tak akan suka sampai bila bila, semua artis pon kena tempias tuh. Heheh. Artis bersuara doraemon. Tau tau? Kalau tau diam diam sudah. Heheh. Hipokrit. Perampas. Ok dah. Tak mau kutuk lebih lebih. Haish.

And the most is, saya paling tak suka kalau artis bagi speech, mostly perempuan lah kan. Pakai baju seksi gila, ada scene peluk peluk dalam drama, then bila menang award yang ntah hape hape tuh dorang akan cakap "Alhamdulillah, bla..rezeki halal..bla..bla..". Haish. Macam tak kena lah. I know I have no right to judge, tapi sape suh dorang buat macam tuh. Dah tau public figure buat jugak benda benda yang boleh bagi modal orang nak kutuk kutuk. 

Eee. dah la. Sukati kau la nak judge kemalaysian aku cemane pon wahai *insertnamehere* Tak larat dah aku nak tulis pasal artis artis segala. Bye! 

Comments

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But