December 12, 2010

Belum Tercemar

I came across this headline 'Belum Tercemar' at myMetro and the article was kinda interesting. 


Well actually the whole idea is about wanita maghribi and their good features and there's also a guy who is like promoting and encouraging all the Malaysian males to marry this wanita maghribi yang sangat istimewa. Hurm. Kenapa wanita maghribi? Sebab wanita maghribi


"memiliki pakej lengkap sebagai isteri termasuk wajah persis artis, malah boleh dijadikan teman hidup pada harga semurah RM14,000"


"berkulit gebu, subur, belum ‘tercemar’ dan akan mengabadikan sepenuhnya jiwa dan raga terhadap lelaki yang menjadi suaminya"

Mas kahwin murah? Gebu? Berkulit halus? Is that all? No. There's some more.

"Malah berdasarkan pengalaman, kos untuk mengahwini mereka tidak semahal mana kerana mata wang kita lebih besar daripada mata wang mereka, Moroccan Dirham"


"Mereka mengamalkan mandi hammam iaitu mandi di bilik berwap dan menggunakan minyak argan yang membantu melambatkan kedutan pada kulit"


"Mereka juga pembersih dan menjaga makan, sebab itu mereka cantik"


"Tiada budaya mempunyai kekasih atau keluar ‘berdating’ kerana mereka dikawal sepenuhnya ibu bapa dan taat kepada perintah. Jika mahu menyunting mereka sebagai isteri, jumpa ibu bapa mereka."


"Tak perlu ‘dating’ kerana jika ibu bapa setuju, mereka akur. Mereka perlukan seorang lelaki sebagai suami kerana mereka bukan wanita berkarier dan dijamin memberi layanan sempurna kepada suami"


"Memandangkan mereka hidup dalam keadaan sederhana, mereka tidak akan meminta yang bukan-bukan daripada suami seperti wang yang banyak, emas atau permata."

Wow. I really want to be like these wanita maghribi. Manalah tau lepas ni ada orang tulis artikel pasal Wanita Melayu Belum Tercemar and state all the features of malay women kat sotkabar negara lain. Masyuk gak tu dapat suami foreigner. Muehehehe.


But seriously, semua features kat atas takde kat perempuan melayu ke?? Susah kot nak ulang alik Malaysa-Maghribi time raya. Wohoo. So wanitawanita melayu, anda semua tak rasa tercabar ke kat wanita maghribi ni?? Kalau yang dah ada teman hidup tu rest assured la tapi kalau orang macam saya ni cemana? Tercabar seys! Habis semua lelaki melayu kena angkut ngan minah maghribi karang bujang la saya sampai ketua. Isk.
Rabbit 3


Ok tu je, assalamualaikum

16 comments:

  1. huhu, nanti hilang la lagu "siapa bilang gadis melayu xmenawan by jamal abdillah"
    semua gara-gara gadis maghribi.
    hahaha~
    xde ape la ni, gadis melayu ade power dia tersendiri. ^^

    ReplyDelete
  2. well, it's still a generalization..not all maghribi women are like that and not all malay women aren't like that..i think as a man (as if), i would choose a woman not based on race or what not, but on personality and attitude..all in all it all boils back on to that women herself, which is how a women should actually be like..so don't worry, just be a true woman and you'll find your man..=)

    ReplyDelete
  3. whoaaaaa....jom ajak semua mak mertua, bapak mertua, sepupu sepapat istri maghribi anda berhijrah ke malaysia..heee~

    ReplyDelete
  4. axl farhan- wow, thanks for the advise there farhan, :) I hope all guys have the same perception as u. :)

    ReplyDelete
  5. sayyid- hahaha, kaum perempuan sudeh, lelaki maghribi xtau lagi cemana. :p

    ReplyDelete
  6. hehe takde makne nye ..laki nak bayar hantaran 7000 pun susah, usahkan 14000...ekeke jgn sentap ye laki2 sekalian...wahaha lariksssss....
    dun worry la dear, adanya jodoh yang ditetapkan Allah:)

    ReplyDelete
  7. pergh, ak nak cr bini magribi gop r sorg gni.. magribi tu beloh mane eh??

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh.. Kita gadis melayu plak masuk paper ye??? Hehe.. :p

    ReplyDelete
  9. Lady Fine- yup. setuju!! haha. jom lari sama2..

    Hee, bab jodoh tu pon setuju jugak. :)

    ReplyDelete
  10. en sarip- haha, sila2.. eh guna ar perkhidmatan encik google. Sure tepat dan padat info tu. ak pon xtau maghribi tu kat mana :D

    ReplyDelete
  11. FarhanaDr_ tulaa. tapi boleh ke?? haha

    ReplyDelete
  12. nice la gadis maghribi.."belum tercemar" haha..mesti carik satu buat bini ni..14 ribu 14 ribu..ngehh..=p

    Jejaka Terhangat: Sebenarnya, Tak Mudah Menjadi Blogger..

    ReplyDelete
  13. lady fine-mmg ssh, 7000 tu ingt sikit ke? isk.. tp lau ad ciri2 cm org magribi lam post ni, ak rela puasa kumpul duit xkire r 14000 pun.. owh, jom g magribi weyh.. :D

    ReplyDelete
  14. jejaka terhangat- heheh, gadis maghribi mmg nice., :P

    ReplyDelete
  15. en sarip- semangat xleh bla. haha. jepon dekat je tu ngn maghribi, sila r pegi~ :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥