Skip to main content

Blackcurrant

Waktu kecik duludulu saya sangat gila air blackcurrant. Senang cerita air ribena. Sekarang pon gila ribena jugak harap maklum tapi malu nak ngaku sebab orang cakap sape minum ribena bajet kanakkanak bawah umur. So untuk mengelakkan diri daripada dikutuk sedemikian rupa sila jangan mengaku anda suka minum ribena di khalayak ramai, sobs. 
Rabbit 1

Waktu darjah satu, harihari bawak bekal air ribena pergi sekolah. Bukan dalam botol kecik ai cakap yu tapi botol besar gabak stok 2 hari minum pon tak habis (ntuk budak darjah satu bukan orang tua). Semua ini berlaku kerana kegilaan terhadap ribena dan salah satu sebab lagi adalah kerana, botol air besar gabak tu sangat classy ada tali gitu so ape lagi haruslah bawak pegi skolah. Keji gila  tunjuk kat kawan kawan aku ada botol best kau ada? pastu next week, kawan satu grup sorang je yang tak pakai botol bertali macam tu sebab botol dia lagi kiut. Oh. 
Mimimo mouse

And back then there's a boy yang sangat tak puas hati dengan saiz saya. Tiap tiap hari kerja dia cakap "fatin pendek". Serius annoying. Tapi sebab budak pendek ni budak sabar so budak pendek ni pon buat buat pekak je setiap kali dia cakap macam tu. Hari hari I tell you. Sangat menguji mental. Mood selalu down pastu rasa jiwa tertekan sebab kena buli. haha. tak ah itu tipu. Setakat kena panggil "pendek" ape class nak feeling kena buli bagai ye dak? But still, hari hari before pegi sekolah berazam nak balas dendam. 

And so, satu hari dendam ai terbalas. Waktu duk asyik layan bekal kat taman sebelah koop time rehat tetiba si budak gonjeng ni datang and menari nari depan saya sambil cakap "fatin pendek, fatin pendek. budak kerdil". Mula mula saya buat bodoh je but then dia cakap "fatin pendek tumbesaran terbantut" terus terbantut selera ai duh. Then tindakan refleks ambil botol air ribena yang besar gabak tuh and splash. Semua orang terdiam bila tengok baju budak gonjeng bertukar warna daripada putih kepada purple. Padan muka kau. Lepas dah pedajalkan orang dengan selambanya saya sambung makan. Perasaan waktu tu tuhan sahaja yang tahu, sangat PUAS. Tapi efeknya haus sepanjang hari dan budak gonjeng dah tak kacau saya lagi. Wekeke. Balik rumah mama buat muka pelik sambil tanya "aik, habis pulak air tu harini. biasanya separuh pon tak pernah habis. botol jatuh ke?" and my answer was "tak ah. bagi kawan MINUM"

Haritu terjumpa budak gonjeng bawak motor. Terasa macam nak mintak maaf tapi saya takut lepas saya mintak maaf dia berani cakap "eh kau sampai sekarang pon tak besar besar jugak ek" sambil gelak maut, errk.
Mimimo mouse
 Disebabkan rumah kitorang adalah tersangat dekat and babah pernah beli nasi lemak yang mak dia jual so bila terjumpa aku pandang kau, kau pandang aku je. Pastu senyum senyum. So I take that as "aku mintak maaf mandikan kau dengan air ribena duludulu" waktu saya senyum and waktu dia senyum "aku maafkan kau". haha. sukati je.

So *insertnamehere* kau tau sape kau. kehkehkeh. Sori sebab bagi kau mandi ribena instead of mandi bunga, and mintak maaf jugak sebab panggil kau budak gonjeng dalam entri ni. Jangan risau aku dah maafkan kau kehkeh. 0-0.
Rabbit 1

Oh watever it is, air blackcurrant twister yang baru tu tak sesedap ribena. Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. Mandi air ribena mesti banyak tuah ni..
    ^^
    nak sikit stok ribena, sini xde ..

    ReplyDelete
  2. haha, blk mesia t beli 1 bundle trs. haha,:p

    kat sna jus mango yang femes ek? ape ek nmnye dlm bhsa arab? lupa sudah.

    ReplyDelete
  3. hahaha...afi..sgt sweet la..aku yg membaca ni pun tersengih2 sorunk2..hahahah

    ReplyDelete
  4. A'sir manju ya afi..
    =)

    a'ah nnti nk bawak sebundle la senang!

    ReplyDelete
  5. mr fahmi- haaa. tu dia. a'sir manju. heard from my friends a'sir manju kat sana sedapp.

    ReplyDelete
  6. kelakar =)

    btw, ribena ngan blackcurrent same ek?

    ReplyDelete
  7. feeyah- ribena tu klau xsilap berbasekan blackcurrant. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But