December 21, 2010

Blackcurrant

Waktu kecik duludulu saya sangat gila air blackcurrant. Senang cerita air ribena. Sekarang pon gila ribena jugak harap maklum tapi malu nak ngaku sebab orang cakap sape minum ribena bajet kanakkanak bawah umur. So untuk mengelakkan diri daripada dikutuk sedemikian rupa sila jangan mengaku anda suka minum ribena di khalayak ramai, sobs. 
Rabbit 1

Waktu darjah satu, harihari bawak bekal air ribena pergi sekolah. Bukan dalam botol kecik ai cakap yu tapi botol besar gabak stok 2 hari minum pon tak habis (ntuk budak darjah satu bukan orang tua). Semua ini berlaku kerana kegilaan terhadap ribena dan salah satu sebab lagi adalah kerana, botol air besar gabak tu sangat classy ada tali gitu so ape lagi haruslah bawak pegi skolah. Keji gila  tunjuk kat kawan kawan aku ada botol best kau ada? pastu next week, kawan satu grup sorang je yang tak pakai botol bertali macam tu sebab botol dia lagi kiut. Oh. 
Mimimo mouse

And back then there's a boy yang sangat tak puas hati dengan saiz saya. Tiap tiap hari kerja dia cakap "fatin pendek". Serius annoying. Tapi sebab budak pendek ni budak sabar so budak pendek ni pon buat buat pekak je setiap kali dia cakap macam tu. Hari hari I tell you. Sangat menguji mental. Mood selalu down pastu rasa jiwa tertekan sebab kena buli. haha. tak ah itu tipu. Setakat kena panggil "pendek" ape class nak feeling kena buli bagai ye dak? But still, hari hari before pegi sekolah berazam nak balas dendam. 

And so, satu hari dendam ai terbalas. Waktu duk asyik layan bekal kat taman sebelah koop time rehat tetiba si budak gonjeng ni datang and menari nari depan saya sambil cakap "fatin pendek, fatin pendek. budak kerdil". Mula mula saya buat bodoh je but then dia cakap "fatin pendek tumbesaran terbantut" terus terbantut selera ai duh. Then tindakan refleks ambil botol air ribena yang besar gabak tuh and splash. Semua orang terdiam bila tengok baju budak gonjeng bertukar warna daripada putih kepada purple. Padan muka kau. Lepas dah pedajalkan orang dengan selambanya saya sambung makan. Perasaan waktu tu tuhan sahaja yang tahu, sangat PUAS. Tapi efeknya haus sepanjang hari dan budak gonjeng dah tak kacau saya lagi. Wekeke. Balik rumah mama buat muka pelik sambil tanya "aik, habis pulak air tu harini. biasanya separuh pon tak pernah habis. botol jatuh ke?" and my answer was "tak ah. bagi kawan MINUM"

Haritu terjumpa budak gonjeng bawak motor. Terasa macam nak mintak maaf tapi saya takut lepas saya mintak maaf dia berani cakap "eh kau sampai sekarang pon tak besar besar jugak ek" sambil gelak maut, errk.
Mimimo mouse
 Disebabkan rumah kitorang adalah tersangat dekat and babah pernah beli nasi lemak yang mak dia jual so bila terjumpa aku pandang kau, kau pandang aku je. Pastu senyum senyum. So I take that as "aku mintak maaf mandikan kau dengan air ribena duludulu" waktu saya senyum and waktu dia senyum "aku maafkan kau". haha. sukati je.

So *insertnamehere* kau tau sape kau. kehkehkeh. Sori sebab bagi kau mandi ribena instead of mandi bunga, and mintak maaf jugak sebab panggil kau budak gonjeng dalam entri ni. Jangan risau aku dah maafkan kau kehkeh. 0-0.
Rabbit 1

Oh watever it is, air blackcurrant twister yang baru tu tak sesedap ribena. Ok tu je, assalamualaikum

8 comments:

  1. Mandi air ribena mesti banyak tuah ni..
    ^^
    nak sikit stok ribena, sini xde ..

    ReplyDelete
  2. haha, blk mesia t beli 1 bundle trs. haha,:p

    kat sna jus mango yang femes ek? ape ek nmnye dlm bhsa arab? lupa sudah.

    ReplyDelete
  3. hahaha...afi..sgt sweet la..aku yg membaca ni pun tersengih2 sorunk2..hahahah

    ReplyDelete
  4. A'sir manju ya afi..
    =)

    a'ah nnti nk bawak sebundle la senang!

    ReplyDelete
  5. nekmo- bkn sweet tu, nakal. heheh

    ReplyDelete
  6. mr fahmi- haaa. tu dia. a'sir manju. heard from my friends a'sir manju kat sana sedapp.

    ReplyDelete
  7. kelakar =)

    btw, ribena ngan blackcurrent same ek?

    ReplyDelete
  8. feeyah- ribena tu klau xsilap berbasekan blackcurrant. hehe

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥