Skip to main content

Dear 'org' Dapur.

Dear 'org' dapur,
kalau malam ni saya terbangun lagi, tolonglah jangan tonjolkan diri anda.
Kalau malam ni saya haus pukul 3 pagi, tolonglah jangan keluarkan diri anda.
Biarkan saya minum dengan tenang. Biar saya minum dengan aman.
Biar saya keluar masuk dapur dengan selamat. 
Takmau larilari, takmau jatuhjatuh, takmau tergolekgolek.

Dear 'org' dapur,
kalau saya termistake kamu lagi dengan housemates saya sebab tak pakai spek, sila teruskan lakonan anda.
Pekakkan telinga butakan mata.
Buat buat tak dengar je saya yang duk asyik meneka. Ye?
Sila jangan jawab apa apa bila saya tanya
"Raihan awak buat apa kat situ?" 
atau
"Chea awak ke tu?"
atau
"fadhilah??"
atau 
"dianne??"
biar tanda soal besar melekat kat kepala. By hook or by crook, sila jangan jawab soalan saya.

Dear 'org' dapur,
saya bayar sewa ntuk seluruh rumah termasuk ruang tamu, bilik sampailah dapur.
Saya tak kesah kalau awak nak menumpang,
tapi sila jangan tunjuk diri awak dan biar saya tenang.
Sesungguhya, seeing you again is the last thing I want to do.

Dear 'org' dapur,
kalau awak nampak saya sorangsorang hujung minggu main masakmasak kat dapur,
silalah jangan tunjuk terrer main periuk ngan kuali kat rak tu.
Biarlah saya masak diamdiam.
Saya tau kamu kesian tengok saya sorangsorang,
tapi sesungguhnya, saya bahagia begini.
Kamu tiada, saya lagi sukkkaaaa.

Dear 'org' dapur,
saya tau kamu mungkin takde laptop ntuk baca post ni,
tapi saya tau kekadang kamu curicuri main laptop saya kan3? eleh, taknak mengaku pulak. Jangan tipulah saya tau. Lain kali kalau nak main mintak izin dulu. Ye?

Dear 'org' dapur,
menumpanglah kamu disana,
tapi sila jangan kacau hidup saya ngan housemates saya.
Tapi kalau dah bosan sangat kacau saya sorang je takpe.
Tapi jangan kacau kawankawan saya. Ye?

Mimimo mouse

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. haha.. orang dapur ni? tikus kaa?? kah3

    ReplyDelete
  2. haha. tikus takde hal sangat, bunuh je terus. ni yg xleh bunuh ni susah sket :p

    ReplyDelete
  3. Dear kamu..

    Sila bagitau saya sapa orang dapur itu??

    ReplyDelete
  4. Lerrr.... Ada lagi rupenyer... -__-"

    ReplyDelete
  5. ye nak nupang gop, jamu r ye skali skale.. wat lempeng bg ke ye.. br r jd akrab dgn org dapur.. :D

    ReplyDelete
  6. cik lekat lekit- heeee. org dapur yg misteeeerriii. wuuuu :0

    ReplyDelete
  7. ibu iman- xtaula m.su. sape ntoh. menyeeebbuuukkk je :D

    ReplyDelete
  8. en sarip- ececeh. suh wat lempeng la plk. baik ak bg kat mu drpd bg kat dia. iskkk

    ReplyDelete
  9. bereh, ak nok lepeng nyoir sutir..

    ReplyDelete
  10. sayyid- orait. lps kim slm insyaAllah muncul la kt dapur umh anda lak, hee.

    ReplyDelete
  11. uiiiiii ni kes seram2 comel ni... menyeramkan tapi penerangan yg comel... boleh buat skrip lawak seram :) OOoOOoOOooooUUuUuuuu...jgn bukak peti ais mlm ni ye... :P

    ReplyDelete
  12. zulfikar- haha. bkn stakat peti ais, dapur pon da xdijenguk da waktu mlm

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But