Skip to main content

Kenapa mesti hensem?

Kenapa perempuan suka lelaki hensem? Yeke perempuan suke lelaki hensem? Oh, mungkin sebab dia bangga dia ada pakwe hensem. Boleh tayang pakwe depan semorang. Hei tengok ni pakwe aku. Hensem tak beliau? Kau ada pakwe? Hensem tak? Mana lagi hensem pakwe aku ke pakwe kau? 

Atau mungkin dia suka pakwe hensem sebab tak jemu tengok muka beliau yang hensem itu. Yelah, kate dah ada pakwe wajiblah kena pandang harihari. So disebabkan taknak jemu mata yang memandang kenala memandai pilih pakwe hensem. 

Atau mungkin jugak sebab dia kesiankan bakal anak anak yang sekarang masih lagi diperingkat follicles dalam ovary beliau. Kalau takde sperm hensem yang akan mensenyawakan mereka maka apalah nasib follicles itu kelak. 

Atau mungkin juga bagi perempuan itu hensem adalah segala galanya. Orang hensem adalah terbaik. Orang hensem adalah terperfect. Orang hensem adalah terkaya. Orang hensem adalah termacho. Orang hensem adalah ter bla bla bla dan bla.

Oh common la beb. Manusia kuno je fikir macam tu. Bagi aku hensem itu bonus. Yang penting iman mesti ada  dan bertanggungjawab. Itu adalah terpenting. Kalau kau reject lelaki tak hensem yang beriman dan bertanggungjawab sambil menkutuk kutuk keikhlasan hati beliau yang nak jadikan kau isteri sebab nak elakkan maksiat tapi kau agung agungkan lelaki masuk disco dan sangat tak boleh diharap, kau sendiri fikirlah tanggapan orang sekeliling termasuk aku terhadap kau. 

Sumpah geli dengan orang macam ni.

P/s: to *insertnamehere*, chill dude. You deserve someone LOT better than her. Sungguh tak tipu.
Nini mouse

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. beauty (and hensem kot) is in the eye of the beholder..heee subjective kot..kalo sy kate pakwe awk hensem, mungkin org laen kate pakwe awk xhensem..emm awk ade pakwe ek?sampai ati xbgtau..heee :D

    allah tu indah dan mencintai keindahan~

    ReplyDelete
  2. sara, manede! klau ada saya dah tunjuk kat awk daa..haha :p

    setuju dengan ayat bawah, Allah itu indah dan mencintai keindahan. Sebab tu semua makhluk yang dicipta tu ada keindahan yang tersendiri. :)

    ReplyDelete
  3. emo entri anda nih ye! hahah! things comes arounds.. mungkin satu hari nnt pompuan tuh kena blik ;P

    ReplyDelete
  4. burp- hehehe, mmg agk emo. yup, what goes around comes around, :)

    ReplyDelete
  5. ooo.. camtu.. camne lak gaya aku? tak hensem... perangai cilake.. kah3

    ReplyDelete
  6. asip- jgn risau, adalatu kelebihan kat mane2.. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But