Skip to main content

Tahan.


Korang pernah rasa tak perasaan menahan marah yang amat teramat sangat sampaikan kepala rasa cam nak tetanggal dari badan?

Pernah tak tahan marah yang sangat sangat yang teramat sampaikan muka and telinga jadi merah padam?

Pernah tak cuba ntuk menahan marah yang sangat sangat yang teramat sehingga menyebabkan amnesia?

Pernah tak? Pernah tak? Rasa rage yang sememangnya emosi negative sematamata?

Marah itu sakit. After marah hati rasa sakit. Sakit tu bukan heartache yang biasa biasa, tapi sakit tu rasa macam hati yang marah tadi duk kembang macam belon then waktu duk menahan marah tu hati yang kembang macam belon tibatiba kena cucuk ngan jarum and pecah. Uh sakit. Sakit yang memang saya takkan lupa sampai bila bila. Sumpah tak tipu. Saya takkan lupa.

Rasulullah pernah bersabda, "Janganlah kamu marah" dan baginda mengulangi ayat tu berkali kali. Menunjukkan bahawa perasaan marah tu adalah sangat tak elok dan boleh membawa kepada kecelakaan. 

Isk.

Seriously speaking, tolong jangan buat saya marah lagi. Cukuplah sekali rasa perasaan MENAHAN tu. Takmau dua kali, takmau tiga kali, takmau patbelas kali. Cukuplah sekali. Sakit tawu.

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. Bila perasaan marah ditahan akan semakin sakit tapi bila di lepaskan takut di sakiti pula kan??

    ReplyDelete
  2. oo yeah, u got that right dear~ :)

    ReplyDelete
  3. kalau marah cakap je marah..jgn simpan2 doe...nnt hati (liver?)sakit...n kalau x sanggup marah kita pakai medium lain larh...cam blog ni..cakap je hape nak cakap...sapa terasa lantak la..hahaha

    ReplyDelete
  4. liver? mechanism? :p haha, tang medium lain tu mmg best. Tapi blog xbest sangat la. Klau marah xleh tulistulis. xmasyuk, heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But