Skip to main content

sayang kau sangat sangat.

I have this habit. Bila bosan study, saya akan kacau semorang yang terlintas dalam fikiran or ikut sedap jari mark nama kat phonebooks before send message. Most of the time saya akan hantar bulk ym or skype or message kat sesape saja in one go and I'll wait for the reply. Just wait and wait and wait. Kalau nasib tu agak baik, berjuta lah orang reply. Tapi kalau nasib sangat tak baik or dalam erti kata lain malang, memang takkan ada orang reply. Zero. Kesiankan?

Kekadang bila dah bosan tahap maksima saya message diri sendiri. Wohoho. Main main dengan handphone sampai tertidur. Ooo yeah I sound pathetic. Tapi ade aku kesah pathetic ke tak?? Wekekeke. 

zaman doludolu waktu ada dia

Saya: bosan ah. takde sape pon message aku. jeles ngan ko. asik melekat ngan handphone 24 jam
dia: jeles? ko bosan eh? nak aku hantar message?
saya: apekah? duk satu bilik pon nak message ke? tapi kalau ko tak sayang kredit hantar jela. aku lagiiiii suuukaa *dengan nada perli*
dia: ok

selang beberapa puluh minit tetiba ada bunyi tenet tenet. Berlarianlah saya mengadap handphone. Message dibaca dengan penuh amarah, tapi jauh disudut hati terharu dengan pengorbanan kredit itu.

"kau suka kan, nah amek satu message"

terasa diriku sungguh berharga sebab ada kawan macam dia.
Mimimo mouse

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. asip- kalau ko xsyg duit sila la :p

    ReplyDelete
  2. tak sayang duit tu tak kisah.. berbaloi ke tak tu yg aku kisah.. so.. berbaloi ke tak?

    ReplyDelete
  3. depends on the content of the sms. klau content tu berfaedah maka berbaloilah ia. klau tak berfaedah maka x berbaloilah jadinya. err, menjawab soalan ke x?

    ReplyDelete
  4. kalau sms mengade2? contoh sms err.. adelah.. takkan nak bgtau.. agak2 berbaloi tak? kah3

    ReplyDelete
  5. tdo bro, bgn kul 1 lbey td, sbb tu x rep, ni nak smbng tdo balik.. esk nak g bermain serbuk putih dr langit itu lagi.. :D

    ReplyDelete
  6. asip- mengade tahap tinggi ke rendah? klau tahap rendah berbaloi la jugak sikit2 kot

    ReplyDelete
  7. en sarip- wuho. bestnya main snow. buat snowman byk2 pastu amek gambo ek :p tempek kat belog anda itu.

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But