December 23, 2010

Segmen Jom Berkenalan

Ok this is my first time so correct me if I'm not following the instruction ye kawankawan. Breath in breath out. So this segment is from Cikgu Loqman Hakim's blog.




-Apakah status anda
Ala malu ah nak cite status status ni. Heheh. Ok saya adalah single. Tak pernah berkahwin mahupun bercouple. Hampir bertunang tapi terputus ditengah jalan. Ok tak, itu tipu.

-Ceritakan tentang diri anda
Fatin Afifah, was born in Terengganu. Menetap pon kat Terengganu cos both my parents are from Terengganu. People used to call me fatin and some do call me afi. Belum kerja tapi sangat tak sabar nak kerja sebab suka hati nak pegang duit sendiri. Now I'm a second year medical student yang sedang struggle untuk tidak fail supaya tak sangkut and takyah study lamalama. heheh. I'm a proud student of CUCMS kat cyberjaya. Ramai orang akan mengangakan mulut mereka bila saya cakap "Oh I'm from CUCMS". Mungkin nama tu agak alien dimata dunia tapi ketahuilah, kami sedang berusaha untuk maju. Sobs. :') Bilangan anak? Tak pernah terfikir pon tapi my beloved lecturer Dr Hafiz ada cakap, paling koman biarlah 5. So that 2 of the 5 children can replace us the parents and the remaining 3 as penambah bilangan umat islam (sorry cikgu ayat hancur)

-Ceritakan tentang Blog anda
Basically Oh My Belog hanyalah tempat saya merepek pasal medic or merepek repek pasal benda yang saya suka dan saya tak suka. So its all about merepek. Tak ada benda yang menarik pon melainkan merepek semata mata. Walaupun dipenuhi dengan repekan tapi saya tetap suka tulis blog sebab bagi saya menulis adalah satu terapi. Terapi itu perlu supaya saya boleh terus maju. 
Mimimo mouse

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Dunia blog ni macam satu dunia lain daripada dunia nyata dan ia adalah tersangat best sebab saya boleh jadi apa yang saya nak kat sini. I mean, saya boleh tulis apa je yang saya nak tulis and I can just express my feelings and do whatever I want. Of course lah akan ada consequences tuh but seriously blog sangat membantu menghilangkan stress. And upon seeing others punya blog, rasa macam best sesangat cos we can read others points of view about something and share anything with people we don't really know. Thats the beauty of blog I guess.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog
Well, just do whatever you want with your blog! Memanglah orang cakap kalau buat suatu benda tu elok kalau ada hala tuju but for me, kalau blog anda macam hilang arah and takde hala tuju macam blog saya (ngehngehngeh) pon takpe. As long as you are happy with it its fine la kan? :D Tapi, kalau boleh KALAU BOLEH, jadikan blog satu benda yang bermanfaat untuk diri sendiri dan juga untuk orang lain. 

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Blog saya amatlah sangatlah amat tidak unik. Oh mungkin merepek tu boleh dikira unik? Boleh ke? 

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Mungkin saya akan terus berblogging selagi perkataan Stress tu sinonim dengan diri sendiri. Like I said before blog macam satu terapi yang buatkan saya menjadi tidak stress. Hehe :D. I hope in the future after I graduated and officially become a doctor I can help people through blog. Possible kan?

Ok. So now its tagging time. I want to tag

Kepada yang tak di tag tapi nak join sila kelik banner tu ok! U guys are welcomed to do so!! :D

Lets rock this segment people! Hehe. Terlebih excited pulak. Maaf.

Ok tu je, assalamualaikum

12 comments:

  1. hebatla bakal doktor kita ni!semoga berjaya capai cita2 k...

    salam perkenalan dari saya bakal guru sains pertanian n biology!

    ReplyDelete
  2. hahaha..kena tag..hee nnt aku wat ek..^__^ tq weh..

    ReplyDelete
  3. hye fatin afifah.....nice to meet u....(^__^)

    ReplyDelete
  4. mari berkenalan :)
    detail awk punya jawapan..
    :)

    ReplyDelete
  5. cikgu akim- oh tidak hebat. biasa2 saja. insyaAllah, kamu juge. semoga berjaya capai cita2 :)

    n yeah, selamat kenal! :))

    ReplyDelete
  6. nekmo- buat tau~ :D ur welcome nekmo.. :)

    ReplyDelete
  7. ayulunera- hai ayu!! nice to meet u too! ^__^v

    ReplyDelete
  8. mimi aiza- oh ye? detail sangat ek? hehehe.. biasalah saya suka merepek! :D

    ReplyDelete
  9. Thanks for the TAG
    Haha~ nice juga aktiviti ni..

    ReplyDelete
  10. mr fahmi- indeed. :D jom berkenalan jom2! keh3

    ReplyDelete
  11. feeyah- sila3!! cuba jgn xcuba..:D

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥