Skip to main content

Segmen Jom Berkenalan

Ok this is my first time so correct me if I'm not following the instruction ye kawankawan. Breath in breath out. So this segment is from Cikgu Loqman Hakim's blog.




-Apakah status anda
Ala malu ah nak cite status status ni. Heheh. Ok saya adalah single. Tak pernah berkahwin mahupun bercouple. Hampir bertunang tapi terputus ditengah jalan. Ok tak, itu tipu.

-Ceritakan tentang diri anda
Fatin Afifah, was born in Terengganu. Menetap pon kat Terengganu cos both my parents are from Terengganu. People used to call me fatin and some do call me afi. Belum kerja tapi sangat tak sabar nak kerja sebab suka hati nak pegang duit sendiri. Now I'm a second year medical student yang sedang struggle untuk tidak fail supaya tak sangkut and takyah study lamalama. heheh. I'm a proud student of CUCMS kat cyberjaya. Ramai orang akan mengangakan mulut mereka bila saya cakap "Oh I'm from CUCMS". Mungkin nama tu agak alien dimata dunia tapi ketahuilah, kami sedang berusaha untuk maju. Sobs. :') Bilangan anak? Tak pernah terfikir pon tapi my beloved lecturer Dr Hafiz ada cakap, paling koman biarlah 5. So that 2 of the 5 children can replace us the parents and the remaining 3 as penambah bilangan umat islam (sorry cikgu ayat hancur)

-Ceritakan tentang Blog anda
Basically Oh My Belog hanyalah tempat saya merepek pasal medic or merepek repek pasal benda yang saya suka dan saya tak suka. So its all about merepek. Tak ada benda yang menarik pon melainkan merepek semata mata. Walaupun dipenuhi dengan repekan tapi saya tetap suka tulis blog sebab bagi saya menulis adalah satu terapi. Terapi itu perlu supaya saya boleh terus maju. 
Mimimo mouse

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Dunia blog ni macam satu dunia lain daripada dunia nyata dan ia adalah tersangat best sebab saya boleh jadi apa yang saya nak kat sini. I mean, saya boleh tulis apa je yang saya nak tulis and I can just express my feelings and do whatever I want. Of course lah akan ada consequences tuh but seriously blog sangat membantu menghilangkan stress. And upon seeing others punya blog, rasa macam best sesangat cos we can read others points of view about something and share anything with people we don't really know. Thats the beauty of blog I guess.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog
Well, just do whatever you want with your blog! Memanglah orang cakap kalau buat suatu benda tu elok kalau ada hala tuju but for me, kalau blog anda macam hilang arah and takde hala tuju macam blog saya (ngehngehngeh) pon takpe. As long as you are happy with it its fine la kan? :D Tapi, kalau boleh KALAU BOLEH, jadikan blog satu benda yang bermanfaat untuk diri sendiri dan juga untuk orang lain. 

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Blog saya amatlah sangatlah amat tidak unik. Oh mungkin merepek tu boleh dikira unik? Boleh ke? 

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Mungkin saya akan terus berblogging selagi perkataan Stress tu sinonim dengan diri sendiri. Like I said before blog macam satu terapi yang buatkan saya menjadi tidak stress. Hehe :D. I hope in the future after I graduated and officially become a doctor I can help people through blog. Possible kan?

Ok. So now its tagging time. I want to tag

Kepada yang tak di tag tapi nak join sila kelik banner tu ok! U guys are welcomed to do so!! :D

Lets rock this segment people! Hehe. Terlebih excited pulak. Maaf.

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. hebatla bakal doktor kita ni!semoga berjaya capai cita2 k...

    salam perkenalan dari saya bakal guru sains pertanian n biology!

    ReplyDelete
  2. hahaha..kena tag..hee nnt aku wat ek..^__^ tq weh..

    ReplyDelete
  3. hye fatin afifah.....nice to meet u....(^__^)

    ReplyDelete
  4. mari berkenalan :)
    detail awk punya jawapan..
    :)

    ReplyDelete
  5. cikgu akim- oh tidak hebat. biasa2 saja. insyaAllah, kamu juge. semoga berjaya capai cita2 :)

    n yeah, selamat kenal! :))

    ReplyDelete
  6. nekmo- buat tau~ :D ur welcome nekmo.. :)

    ReplyDelete
  7. ayulunera- hai ayu!! nice to meet u too! ^__^v

    ReplyDelete
  8. mimi aiza- oh ye? detail sangat ek? hehehe.. biasalah saya suka merepek! :D

    ReplyDelete
  9. Thanks for the TAG
    Haha~ nice juga aktiviti ni..

    ReplyDelete
  10. mr fahmi- indeed. :D jom berkenalan jom2! keh3

    ReplyDelete
  11. feeyah- sila3!! cuba jgn xcuba..:D

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But