January 20, 2011

Aku keseraman.

Semalam afi tidur awal. Dah pening sangat baca tutorial website. Afi bukan orang seni, tak reti la nak create create website ni! Ok takde kaitan, I know..

And right now dah pukul 3 pagi. Terbangun sebab dah cukup quota tidur. Walaupun tidur awal otak sangat penat sebab tadi waktu tidur mimpi benda merepek repek. Ini semua salah trailerr Khurafat. Sumpah scary duh movie tu. Itu baru tengok trailer, dah termimpi mimpi benda yang bukan bukan, cuba afi tengok cite tu mau tak tidur berhari-hari. SCARY.

Actually afi yang dulu bukan sepenakut ini. Yelaa budak asrama kan, memangla agak tough kalau hal hal seram. Cerita seram ni boleh dicompile and jadi sebijik buku tebal. Asal ada waktu free je gossip gossip. Pasal apa? Pasal h****. Wekeke. Teringat dulu waktu mula-mula masuk asrama, semorang pergi toilet memalam berdua. Tapi afi dengan selamba-gedik-tak-tahu-apa-apa terbangun tengahtengah malam bladder minta dikosongkan, pergi toilet sensorang. Nasib baik sepanjang masa kebodohan tu takde terserempak dengan h**** ke ape ke, Alhamdulillah. Kalau tak, mungkin pengsan setahun. 

Kekadang bila difikir fkirkan balik, semua asrama memang haunted. Sebab apa? Sebab tapak pembinaan asrama ni boleh dikatakan semuanya ada history yang agak..well MENAKUTKAN. Sebab tulah kan macam macam cerita seram dipassing kesana sini. 

Afi ingat, antara cerita yang paling seram is cerita h**** menyerupai kawan. Dulu afi ada kenal dengan sorang senior. She's so nice. Baik, cantik and most of all she got brain. Memang pakej lengkap. And this senior, dia suka pegi study kat kelas dengan kawan dia. Even takde prep pon dia still pegi jugak. So one day, dorang pon pegilah study lagi macam biasa. Malam jumaat. Malam yang takde prep. Berdua. Dalam satu bangunan besar. Imagine. wuuuuuuuuu. Keh keh keh. 

Dalam perjalanan pergi kelas, si senior ni pon bercakap la dengan kawan dia yang sorang tu. Tapi kawan dia ni tetiba berperangai pelik. Hari hari biasa dia kecoh tak hengat dunia tapi malam tu tetiba jadi cool and pendiam. Akak senior berfikiran positif so dia fikir mungkin kawan dia penat sebab tu lembab semacam. So bila dah sampai kat kelas, dah study, dah termengantuk, and waktu tersengguk sengguk tu tetiba pen si senior terjatuh. Waktu dia nak amek pen tu tetiba dia ternampak kawan dia ni takde kaki. Dia tercari cari kaki kawan dia then something knocked her mind. Orang cakap kalau takde kaki tu maknanya dia bukan manusia. So akak yang dah start berpeluh peluh ni cakaplah kat kawan dia 

senior: eh jom balik
kawan: kenapa? kau dah tau ek sape aku?

weeehuuuu. SERAM duh. If I were her, sumpah aku pengsan selama lamanya!!

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. salah tu... sepatutnya ayat tu mcm gini..

    kawan: 'aku dah siap.. nak balik dulu lah'(sambil terketar-ketar tunduk kebawah)

    h****: 'dah siap ke? dah tahu??'(he he he)

    p/s: cerita asrama kena ada sound effect.. baru jelas dan padat.. keh3

    ReplyDelete
  2. woho! haha..penulis sniri pon penakut, tulis cerita hantu pagi2 buta, sebab tu less effect. :p

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥