Skip to main content

Aku keseraman.

Semalam afi tidur awal. Dah pening sangat baca tutorial website. Afi bukan orang seni, tak reti la nak create create website ni! Ok takde kaitan, I know..

And right now dah pukul 3 pagi. Terbangun sebab dah cukup quota tidur. Walaupun tidur awal otak sangat penat sebab tadi waktu tidur mimpi benda merepek repek. Ini semua salah trailerr Khurafat. Sumpah scary duh movie tu. Itu baru tengok trailer, dah termimpi mimpi benda yang bukan bukan, cuba afi tengok cite tu mau tak tidur berhari-hari. SCARY.

Actually afi yang dulu bukan sepenakut ini. Yelaa budak asrama kan, memangla agak tough kalau hal hal seram. Cerita seram ni boleh dicompile and jadi sebijik buku tebal. Asal ada waktu free je gossip gossip. Pasal apa? Pasal h****. Wekeke. Teringat dulu waktu mula-mula masuk asrama, semorang pergi toilet memalam berdua. Tapi afi dengan selamba-gedik-tak-tahu-apa-apa terbangun tengahtengah malam bladder minta dikosongkan, pergi toilet sensorang. Nasib baik sepanjang masa kebodohan tu takde terserempak dengan h**** ke ape ke, Alhamdulillah. Kalau tak, mungkin pengsan setahun. 

Kekadang bila difikir fkirkan balik, semua asrama memang haunted. Sebab apa? Sebab tapak pembinaan asrama ni boleh dikatakan semuanya ada history yang agak..well MENAKUTKAN. Sebab tulah kan macam macam cerita seram dipassing kesana sini. 

Afi ingat, antara cerita yang paling seram is cerita h**** menyerupai kawan. Dulu afi ada kenal dengan sorang senior. She's so nice. Baik, cantik and most of all she got brain. Memang pakej lengkap. And this senior, dia suka pegi study kat kelas dengan kawan dia. Even takde prep pon dia still pegi jugak. So one day, dorang pon pegilah study lagi macam biasa. Malam jumaat. Malam yang takde prep. Berdua. Dalam satu bangunan besar. Imagine. wuuuuuuuuu. Keh keh keh. 

Dalam perjalanan pergi kelas, si senior ni pon bercakap la dengan kawan dia yang sorang tu. Tapi kawan dia ni tetiba berperangai pelik. Hari hari biasa dia kecoh tak hengat dunia tapi malam tu tetiba jadi cool and pendiam. Akak senior berfikiran positif so dia fikir mungkin kawan dia penat sebab tu lembab semacam. So bila dah sampai kat kelas, dah study, dah termengantuk, and waktu tersengguk sengguk tu tetiba pen si senior terjatuh. Waktu dia nak amek pen tu tetiba dia ternampak kawan dia ni takde kaki. Dia tercari cari kaki kawan dia then something knocked her mind. Orang cakap kalau takde kaki tu maknanya dia bukan manusia. So akak yang dah start berpeluh peluh ni cakaplah kat kawan dia 

senior: eh jom balik
kawan: kenapa? kau dah tau ek sape aku?

weeehuuuu. SERAM duh. If I were her, sumpah aku pengsan selama lamanya!!

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. salah tu... sepatutnya ayat tu mcm gini..

    kawan: 'aku dah siap.. nak balik dulu lah'(sambil terketar-ketar tunduk kebawah)

    h****: 'dah siap ke? dah tahu??'(he he he)

    p/s: cerita asrama kena ada sound effect.. baru jelas dan padat.. keh3

    ReplyDelete
  2. woho! haha..penulis sniri pon penakut, tulis cerita hantu pagi2 buta, sebab tu less effect. :p

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But