Skip to main content

aku memang gedik!

Woha. I'm home and gosh super duper happy! Happier than pegi ice skating iteww. Puhleassse, 'itew'? WTH. Pi masuk tadika balik. Eja itu pon tak reti ke afi woi? Wakaka.

Tadi waktu melangut dalam kereta segala macam jawapan soalan exam tetiba dengan sukarelanya mengeluarkan diri dari tempat persembunyian di antara celahan otak saya ini. Isk. Gedik mengada. Kenapa baru sekarang kau keluar? Pegila menyorok lagi!! Arghh. But on the bright side, at least I know that I KNOW what I am suppose to KNOW. So telan jela. 

And you see while I was in the car, I signed in YM and guess what, terdapat seorang hamba Allah bernama M5 yang telah mencuba mengadd and menegur saya disitu. *sila maafkan ayat keling ini*. Our conversation went smooth pada permulaannya cos he acted like someone I know and we talked about something interesting which was good because I usually did that to confirm  the person adding me is a real HUMAN before I added him to my YM list. 

But then he started to act weird *more to gross* and funny thing was this guy telah dengan sukahatinya memanggil saya gedik beribu kali hanya kerana saya mentaip smiley ":D". Oh seriously, typing :D indicates that you are gedik?? Then eyla, epu, abang asyraf, nini, mr fahmi, hamzi, chea, fadd, wawa, sara, hanis, lubna and all my YM contacts *banyak sangat malas nak taip* yang pernah chat dengan saya should really call me GEDIK BERJUTAJUTA LEMON KALI because I will always type :D while I was chatting with them. Tapi pernah ke dorang panggil saya gedik sebab bendalah :D?? TAK PERNAH.

Yang paling menyakitkan hati this guy whom I like to call MR G siap cakap "Saya taa sukew perempuan ketawe macam itew. Taa ayuu" Daa?? Ada saya kesah kamu suka perempuan jenis apa? And hello, sekarang sape yang gedik sebenarnya? Seriously. Kamu tak masuk tadika ke hape? Pleasee la. Get a life dude. Kalau perempuan saya fahamla kan nak taip taip bendalah macam tu tapi sila double check jantina kamu, lelaki kan? Tolongla jangan jadi jeli. Oh agak kasar disitu. Behave afi behave.

Yang paling menggelikan this person siap cakap pasal masalah dalaman dia. Tadi bukan main lagi kamu kutuk saya gedik la apelaa siap ajar cara cara mengkontrol ayu bagai pastu alih alih kamu cerita pulak pasal masalah dalaman kamu. At first I was like, ok fine. Maybe dia jadi 'gedik' disebabkan masalah dalaman dia but then, yang peliknya, bila saya cakap "baca la quran bebanyak" dia boleh pulak cakap, "dokter bunian tu cakap, kitew kena banyak rehat. Tak boleh fokus fokus nanti sakit makin melarat". Dokter bunian?? Kalau kamu nak dengar nasihat dokter bunian go to her la. Pergi YM dia sila jangan YM saya. Actually that kinda scary. Saya konfem dia Islam cos dia beriya cakap muslimah tak boleh gelak sewenang wenangnya kot kot la menarik perhatian lelaki waktu saya taip ":D" tapiii tupp tupp skarang cakap pasal dokter bunian pulak and uh uh yang tak boleh blahnye siap cakap dokter bunian pesan segala bagai waktu saya nasihatkan pasal baca Quran. Oh seriously, what the hell lagi sekali.

And perkara paling bodoh yang dia cakap dan berjaya buat saya rasa macam nak sepaaaak dia ialah "kiteww tawu umur kamu dah 22 tahun iniew, tapi kenapa kamu single lagi? Memilih aeek? hik hik" =.=" For your information encik G, my age this year is 21. NEVER GOING TO BE 22 unless its already 2012. Saya single ke saya double ke ada saya kacau hidup kamu? TAKDE kan?? Kan kan?? Jadi sila berambus. Right after I replied him "Eh silap info, aku dah kahwin" terus click add to ignore list. Padan muka kamu. Heee. Benci.

So what's the point of me writing this shit here?? To let you know MR G, in case you are someone I know but you pretend to be someone I don't know, ketahuilah saya paling amat sangatlah amat MELUAT dengan cara penyamaran kamu itu. Sekian terima kasih.
Rabbit 3

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. itulah.. lain kali buat stail aku.. tak suka delete.. tak suka delete.. senang.. kah3













    p/s: tengah menghasut lebih ramai untuk join kelab perangai "tak suka kita delete.. kita delete.." kah3

    ReplyDelete
  2. konfius dgn status jantina kamu.

    :o

    ReplyDelete
  3. asip- haha..itu da ekstrem tu, kena pilih2 jugak lol, :p

    ReplyDelete
  4. mr fahmi- mr G stands for mr gedik. :)

    ReplyDelete
  5. scary la makhluk perangai mcm tu
    .nasib baek awk ignore die..if not ntah ape lg nk dimerepek kan

    ReplyDelete
  6. erk,knapekah dgn lelaki itu sbnarnye?

    ReplyDelete
  7. feeyah- haha..tau xpe.. pening kite nk fahamkan pebenda yg dia tulis tu. asik iteww iteww je. haish. :p

    ReplyDelete
  8. aleen aiden- entah.. bermasalah. :)

    ReplyDelete
  9. dia nk test kk tue..mayb that guy someone yg kk knal,sal tue dia leh ckp benda2 alah tue dgn kk.so pasni ht2 yer dear...jgn krn dia ada drah tggi lak kk..heeeeeeeee.

    ReplyDelete
  10. ibu iman- hmm mybe. tp..xde maknenye darah tggi sbb dia, hoho~

    ReplyDelete
  11. Pergh... Aku harap mr. G tu bukan lelaki... Xnk ngaku dia kaum adam pun... itew sgt geliw... Hahaha.. =p

    ReplyDelete
  12. perlu memeriksa:)

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But