January 17, 2011

Cerita dia

Harini macam biasa. Had conversations with beloved friends. Our new rule is once in a week mesti berkumpul. Haha. New year, new rule. Well done anon, I think that new rule or regulation berjaya buat kita lagi rapat and sorta spend more time together. Like always, they asked me about my personal life and bla bla bla. Soalan sama kan? Bosan kan? But this time ada kelainan. 

Anon: fatin, aku rasa kan aku tau hala tuju hidup kau. 
*eceh, hala tuju takleh blah, kuikuikui*
saya: apedia?
Anon: nanti bila kau dah jadi doktor and still single, kau mesti punya la jatuh cinta kat salah sorang pesakit kau
saya: wow, imagination kau sangat lah tinggi wahai anon
anon: eh dengarla dulu. That's not it. Mestila complicated takkanla senang macam tu je
saya: ok ok. taip cepat
anon: patient kau sakit. And kalau tak silap waktu aku fikir haritu dia ada terminal illness. Patient kau ni tak pernah bercinta. So dia pon macam depressed ar. Dia suka kat kau seposen dua, tapi tak cukup suka nak jadikan kau girlfriend dia on that time. 
saya: haha. kenapa? sebab aku gemuk?
anon: tak. sebab kau pendek *=.="* Ok sambung sambung. But then one day orang yang kau suka kahwin. Pastu kau nangis sorang sorang. Waktu tulaa dia nampak kau nangis
saya: what?? hahaa
anon: ish. janganlah interrupt. Then, dia ajak kau couple. Kononnya dia taknak habiskan masa dia sorang sorang sebelum mati
saya: pastu?
anon: kau pon couple la dengan dia sebab kau kesiankan dia. Tapi yang sebenarnya dia pon kesiankan kau. patah hati pastu ada ala ala desperate
saya: apekah? hahaha
anon: kau nak sad ending ke happy ending
saya: ish.. mesti ar nak happy ending!
anon: ok. aku cakap yang sad ending dulu. Kau jatuh cinta kat dia, dia pon jatuh cinta kat kau tapi sebab dia tau dia akan mati so dia tak cakap pon. And kau, sebab ego kau tinggi melangit kau diamkan je. Last last dia meninggal tanpa tau kau suka kat dia jugak.
Saya: macam drama takleh blah, haha
anon: happy ending taknak dengar ke?
saya: eh tak habis lagi. ok ok. apedia?
anon: kau jadi chief surgeon waktu operate dia. pastu dia coding on the operation table, but miracle happen and dia survive. First thing dia buat bila dia bukak mata cakap ilyvm. Sweet tak?
saya: err. kau ni dah terpengaruh ngan cite korea jepun ni
anon: tau. kau la yang ajar aku tengok cite korea padan muka
saya: err, baikk.

moral of the story; tengok drama or movie korea boleh je, tapi TOLONGLA JANGAN BERANGAN. SANGAT IMPOSSIBLE. 

Ok tu je, assalamualaikum

8 comments:

  1. wow.. hebatnya imaginasi. mcm tgk cier korea versi melayu ja. tp x mustahil, maybe leh terjadi kat sesapa yg bertuah :)

    ReplyDelete
  2. nice story=)..
    cter korea bestke??
    my rumet kdg2 kul 3 or 4 bru tido klu tgk cter korea..

    ReplyDelete
  3. wa...hebat la jalan cerita cinta fatin..ahaha ^^

    ReplyDelete
  4. hehehhee..
    akak pon suke tgk korean movie n drama..:)

    ReplyDelete
  5. ekmi- hmm.. satu dalam seratus ribu mungkin. :D

    ReplyDelete
  6. liyana- xdela best sgt. tapi kalau dah layan xleh stop. heheh. so baik jgn tgk :p

    ReplyDelete
  7. khalis_damia- kredit to kawan yang ske berimaginasi itu :p

    ReplyDelete
  8. meiz sha- haha! geng2. tapi satu je xbest bila tgk cite korea. ADDICTED. xleh stop. sangat BAHAYA.

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥