Skip to main content

Cerita dia

Harini macam biasa. Had conversations with beloved friends. Our new rule is once in a week mesti berkumpul. Haha. New year, new rule. Well done anon, I think that new rule or regulation berjaya buat kita lagi rapat and sorta spend more time together. Like always, they asked me about my personal life and bla bla bla. Soalan sama kan? Bosan kan? But this time ada kelainan. 

Anon: fatin, aku rasa kan aku tau hala tuju hidup kau. 
*eceh, hala tuju takleh blah, kuikuikui*
saya: apedia?
Anon: nanti bila kau dah jadi doktor and still single, kau mesti punya la jatuh cinta kat salah sorang pesakit kau
saya: wow, imagination kau sangat lah tinggi wahai anon
anon: eh dengarla dulu. That's not it. Mestila complicated takkanla senang macam tu je
saya: ok ok. taip cepat
anon: patient kau sakit. And kalau tak silap waktu aku fikir haritu dia ada terminal illness. Patient kau ni tak pernah bercinta. So dia pon macam depressed ar. Dia suka kat kau seposen dua, tapi tak cukup suka nak jadikan kau girlfriend dia on that time. 
saya: haha. kenapa? sebab aku gemuk?
anon: tak. sebab kau pendek *=.="* Ok sambung sambung. But then one day orang yang kau suka kahwin. Pastu kau nangis sorang sorang. Waktu tulaa dia nampak kau nangis
saya: what?? hahaa
anon: ish. janganlah interrupt. Then, dia ajak kau couple. Kononnya dia taknak habiskan masa dia sorang sorang sebelum mati
saya: pastu?
anon: kau pon couple la dengan dia sebab kau kesiankan dia. Tapi yang sebenarnya dia pon kesiankan kau. patah hati pastu ada ala ala desperate
saya: apekah? hahaha
anon: kau nak sad ending ke happy ending
saya: ish.. mesti ar nak happy ending!
anon: ok. aku cakap yang sad ending dulu. Kau jatuh cinta kat dia, dia pon jatuh cinta kat kau tapi sebab dia tau dia akan mati so dia tak cakap pon. And kau, sebab ego kau tinggi melangit kau diamkan je. Last last dia meninggal tanpa tau kau suka kat dia jugak.
Saya: macam drama takleh blah, haha
anon: happy ending taknak dengar ke?
saya: eh tak habis lagi. ok ok. apedia?
anon: kau jadi chief surgeon waktu operate dia. pastu dia coding on the operation table, but miracle happen and dia survive. First thing dia buat bila dia bukak mata cakap ilyvm. Sweet tak?
saya: err. kau ni dah terpengaruh ngan cite korea jepun ni
anon: tau. kau la yang ajar aku tengok cite korea padan muka
saya: err, baikk.

moral of the story; tengok drama or movie korea boleh je, tapi TOLONGLA JANGAN BERANGAN. SANGAT IMPOSSIBLE. 

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. wow.. hebatnya imaginasi. mcm tgk cier korea versi melayu ja. tp x mustahil, maybe leh terjadi kat sesapa yg bertuah :)

    ReplyDelete
  2. nice story=)..
    cter korea bestke??
    my rumet kdg2 kul 3 or 4 bru tido klu tgk cter korea..

    ReplyDelete
  3. wa...hebat la jalan cerita cinta fatin..ahaha ^^

    ReplyDelete
  4. hehehhee..
    akak pon suke tgk korean movie n drama..:)

    ReplyDelete
  5. ekmi- hmm.. satu dalam seratus ribu mungkin. :D

    ReplyDelete
  6. liyana- xdela best sgt. tapi kalau dah layan xleh stop. heheh. so baik jgn tgk :p

    ReplyDelete
  7. khalis_damia- kredit to kawan yang ske berimaginasi itu :p

    ReplyDelete
  8. meiz sha- haha! geng2. tapi satu je xbest bila tgk cite korea. ADDICTED. xleh stop. sangat BAHAYA.

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But