Skip to main content

Best ke korea?

Dia: kalau aku sponsor ko pegi melancong luar negara, negara mana yang ko nak pergi?

I know I know. She's kidding. But that question really makes me think deep and berubah sikap daripada yang huha kepada syhh-jangan-bising-aku-tengah-fikir.

Since I was a fetus,  I always wanted to go to Australia. Sebab? Saya suka kangaroo and panda. They are super cute, aren't they?? Especially kangaroo cub yang duk kat dalam poket mak dia and pakai sarung tinju macam watak dalam game tekken, seriously they look super awesome! 
Rasa macam nak peluk mereka sekarang jugak. Tapi fulus takde mau pegi australia. So, ada idea mana mau cari kangaroo kat sini?

Bila dah meningkat remaja, I always wanted to go to australia lagi dan lagi cos loads of my friends tetibe berhijrah kesana. Canberra, Gold Coast, Adelaide dan macam macam lagi. Tak kose ai nak hafal, melainkan kaki dah berjaya jejak kat tanah itu. But then, bila dah masuk zaman remaja, perasaan melonjak lonjak mahu ke Australia hilang cos babah cakap tempat tu takdela seawesome mana pon and what not cos he himself dah banyak kali 'menetap' kat sana. Unfair kan bapak ai melancong tak angkut anak dia ni sekali. Wekeke. Ampun bah. Ok my dad wasn't there for holidays or honeymoon or whatever they call it tapi adalah untuk kerja dan kerja dan meeting dan conference dan kerja. Haih. And waktu zaman peralihan ni, perasaan sangat melonjak lonjak dan teruja bila dengar pasal KOREA. Oh how I wish I can go there! 
yeke everyone?

Tapi itu zaman kanak kanak ribena berhingus lagi la. Kenapa saya suka korea? Sebab pelakon dia hensem hensem jambu jambu air. Pink auwww. So rasa suke la nak ke sana. Sekarang no more korea. Diri sendiri dah dapat kesedaran kau pergi sana sekalipun takdenye nak jumpa artis artis jambu itu. But still hati mentanam impian mau pegi Jeju Island. Sebab ape? Sebab Jeju Island nampak sangat cool dalam cite myGirl. Sesuai untuk orang kampung yang ingin melancong seperti saya. Weehu.

Ooo yeah. New Zealand. Sangat cantik. Tapi menakutkan sebab rate jenayah kat negara itu adalah among yang tertinggi didunia. Takde keberanian walaupun ada impian nak pegi sana. 

What else eh? Rome? Paris? Haish. Satu dunia la boleh?

And last but not least, sangat teringin mau pegi jepun. Kenapa? Sila salahkan Asada from Team Medical Dragon. Dia adalah supeeeeerrr awesome so berharaplah dapat pergi tempat yang dia pernah berlakon sambil cakap "eleh sebenarya takdela awesome sangat pon, dalam cite tu sajee jee melebih lebih". Sick? Yes. Tapi  itu adalah satu impian. Sila telan.

Ha. Azam tahun baru? Kumpul duit pegi Makkah. Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. nak honeymoon mana nanti syg?

















    p/s: kah3

    ReplyDelete
  2. gelak guling guling. hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. hrp tertunai la impian tu..
    yg penting ke Makkah
    ngee =D

    ReplyDelete
  4. 1st choice: Makkah
    2nd chicee: Madinah
    3rd choice: Venice..supercool

    ReplyDelete
  5. ibu iman- jom! iman blanje ae.. :D

    ReplyDelete
  6. feeyah- fuhyo..malu ai. murninya impian u feeyah. wuwuwuw

    ReplyDelete
  7. ala..u pun sme la..
    sume org nak pegi Tanah Suci tu if possible tiap2 tahun kan..

    p/s:tmpt2 lain byk lg nk pegi..tp byk sgt nk listkan.hehe

    ReplyDelete
  8. feeyah- betul. setuju dr hujung rmbt smpai hujung kaki :D

    bila la agknya dapat pegi sana, sobs.

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But