January 03, 2011

Best ke korea?

Dia: kalau aku sponsor ko pegi melancong luar negara, negara mana yang ko nak pergi?

I know I know. She's kidding. But that question really makes me think deep and berubah sikap daripada yang huha kepada syhh-jangan-bising-aku-tengah-fikir.

Since I was a fetus,  I always wanted to go to Australia. Sebab? Saya suka kangaroo and panda. They are super cute, aren't they?? Especially kangaroo cub yang duk kat dalam poket mak dia and pakai sarung tinju macam watak dalam game tekken, seriously they look super awesome! 
Rasa macam nak peluk mereka sekarang jugak. Tapi fulus takde mau pegi australia. So, ada idea mana mau cari kangaroo kat sini?

Bila dah meningkat remaja, I always wanted to go to australia lagi dan lagi cos loads of my friends tetibe berhijrah kesana. Canberra, Gold Coast, Adelaide dan macam macam lagi. Tak kose ai nak hafal, melainkan kaki dah berjaya jejak kat tanah itu. But then, bila dah masuk zaman remaja, perasaan melonjak lonjak mahu ke Australia hilang cos babah cakap tempat tu takdela seawesome mana pon and what not cos he himself dah banyak kali 'menetap' kat sana. Unfair kan bapak ai melancong tak angkut anak dia ni sekali. Wekeke. Ampun bah. Ok my dad wasn't there for holidays or honeymoon or whatever they call it tapi adalah untuk kerja dan kerja dan meeting dan conference dan kerja. Haih. And waktu zaman peralihan ni, perasaan sangat melonjak lonjak dan teruja bila dengar pasal KOREA. Oh how I wish I can go there! 
yeke everyone?

Tapi itu zaman kanak kanak ribena berhingus lagi la. Kenapa saya suka korea? Sebab pelakon dia hensem hensem jambu jambu air. Pink auwww. So rasa suke la nak ke sana. Sekarang no more korea. Diri sendiri dah dapat kesedaran kau pergi sana sekalipun takdenye nak jumpa artis artis jambu itu. But still hati mentanam impian mau pegi Jeju Island. Sebab ape? Sebab Jeju Island nampak sangat cool dalam cite myGirl. Sesuai untuk orang kampung yang ingin melancong seperti saya. Weehu.

Ooo yeah. New Zealand. Sangat cantik. Tapi menakutkan sebab rate jenayah kat negara itu adalah among yang tertinggi didunia. Takde keberanian walaupun ada impian nak pegi sana. 

What else eh? Rome? Paris? Haish. Satu dunia la boleh?

And last but not least, sangat teringin mau pegi jepun. Kenapa? Sila salahkan Asada from Team Medical Dragon. Dia adalah supeeeeerrr awesome so berharaplah dapat pergi tempat yang dia pernah berlakon sambil cakap "eleh sebenarya takdela awesome sangat pon, dalam cite tu sajee jee melebih lebih". Sick? Yes. Tapi  itu adalah satu impian. Sila telan.

Ha. Azam tahun baru? Kumpul duit pegi Makkah. Ok tu je, assalamualaikum

10 comments:

  1. nak honeymoon mana nanti syg?

















    p/s: kah3

    ReplyDelete
  2. gelak guling guling. hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. hrp tertunai la impian tu..
    yg penting ke Makkah
    ngee =D

    ReplyDelete
  4. 1st choice: Makkah
    2nd chicee: Madinah
    3rd choice: Venice..supercool

    ReplyDelete
  5. ibu iman- jom! iman blanje ae.. :D

    ReplyDelete
  6. feeyah- fuhyo..malu ai. murninya impian u feeyah. wuwuwuw

    ReplyDelete
  7. ala..u pun sme la..
    sume org nak pegi Tanah Suci tu if possible tiap2 tahun kan..

    p/s:tmpt2 lain byk lg nk pegi..tp byk sgt nk listkan.hehe

    ReplyDelete
  8. feeyah- betul. setuju dr hujung rmbt smpai hujung kaki :D

    bila la agknya dapat pegi sana, sobs.

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥