January 20, 2011

Inilah dia!

Haa..inilah dia sebabnya. Inilah dia. Kan saya dah cakap, jaga jaga, berpada pada, tapi awak buat jugak. Tengok sekarang apa dah jadi? Bukan niat dihati nak condemnkan awak ke whatever tapi inilah dia. Sebab inilah saya selalu ingatkan awak. Selalu pesan, selalu cakap tapi awak taknak dengar. Awak tolak nasihat saya jauh jauh. Cakap saya paranoid. Tapi bila dah jadi macam ni, paranoidkah saya? Atau, sengalkah awak sebab tak ikut nasihat saya?

Perempuan. Tolonglah jangan percaya sangat kat lelaki. Tolonglah please please please. Kalau dia dah betul betul jadi SUAMI awak barulah awak boleh letakkan 100% ke 200% ke 300% percaya awak kat dia, takde siapa kesah. Tapi disebabkan dia bukan suami tu yang saya kesah. Lelaki is lelaki. Lelaki biasa macam tulaa. Macam lelaki yang buat awak merana tu. Haa.. macam tulaa lelaki biasa. Lelaki luar biasa spesis rare ni yang susah nak jumpa. Dah kata rare kan, mestilah susah. Ish.

Ok. Shush afi jangan menambah kesakitan hati kawan itu. Listen dear, like I always said, he's not worth it. Jangan menangis lagi karang dehydrated plak kamu. Eh ada ke orang nangis sampai terdehydrated? Erk. But still, please don't cry because of him anymore. He's just no one. Simpan air mata kamu, please.

Dah tak tau macam mana nak pujuk. Dah tak tahu macam mana nak cakap. Kadang kadang hati sakit. Bila ada boyfriend kawan ditinggal tinggalkan. Tapi bila dah clash sebuk cari kawan. Whattheteeet. Isk. 

Bila saya bagi nasihat awak gelakkan. And one thing I will remember forever is your words to me. "eh kau takpernah couple macam mana kau tahu? Tak payahlah nasihat nasihat kan aku.. aku lagi pakar".

Pakarkah engkau bila jadi macam ni? Mungkin. Pakar mengubat hati sendiri.

Dah lah tangan, jangan bising bising lagi. Sila study.

Ergh. Rasa macam nak lempang orang.


Ok tu je, assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

♥..Drop it..♥