January 18, 2011

Jual Bayi.

People are getting more and more stupid these days. I don't know whether they ever use their neurons to think. Jual bayi? Does that makes any sense? People, that babies are not some stationary things that you can easily trade with money..! This is human's life we talk about. Nyawa takkan sesekali boleh dibayar dengan duit! NO, NEVER!


Tapi bila difikir fikirkan balik, those women yang pegi jual bayi dalam kandungan tu adalah perempuan perempuan yang desperate. More likely bayi bayi tu semua anak luar nikah. So in some ways it's better for the inhumane mother to just sell them daripada membuang mereka kat tempat tempat merepek contohnya tongsampah dan macam macam lagi. Not that I support them, but at least the babies get to live and at the very least parents who 'buy' them will actually love them more than the biological mother did. Parents that buy them? That sounds so not right. Haih. Sedihlah dengan perkembangan akal manusia manusia sekarang. They are plain stupid! 

Yang paling menyedihkan, tempat operasi sindikit ni ialah KLINIK. If it is a clinic then there must be at least a doctor there. Doctor --> sells babies?? What a moron. Belajar macam nak mati, pastu buat kerja bodoh. Why take medicine in the first place then you ended up in jail. Dalam masa 5 or 6 tahun belajar tu lebih baik cari duit. Kerja. Takyah belajar takyah jadi doktor takyah terjebak dengan benda benda tak logik macam ni. Where's the ethic? Your lecturers must be very disappointed with you. Nauzubillah.

Makin risau dengan generasi akan datang. Agak agak in the future orang nak jual ape plak ye?

Read full article here.

Ok tu je, assalamualaikum

10 comments:

  1. tapi lagi better dari buang.. kalau kerajaan bg aku amik anak angkat pun aku nak.. tapi masalahnya tak boleh.. aku tak kerja lagi.. kalau tak dah lama dah ada anak angkat.. even takde isteri.. ok kan? haha

    ReplyDelete
  2. ye. better dari buang. ank angkat? oh org xde isteri xleh amek ank angkat ek? :P xtau lak. hoho

    ReplyDelete
  3. boleh kot.. serius mmg ada rasa cm nak baby.. 'yg dekat perut' ni tak keluar2.. berbelas tahun dah kot.. kah3

    ReplyDelete
  4. hahaha..yg kat perut tu sure ke baby? de heartbeat? :P ntah2 ascaris lumbricoides x..? lalalala xD

    ReplyDelete
  5. aah, kekdg dyeorg jual sbb desakan idup, better lar dri buang merata kn.
    tp comel lar bby, jual kt aku meh! ;PP

    ReplyDelete
  6. yg tu sgt disetujui. better jual dari buang.

    pegi la lawat klinik tu klau berminat :P

    ReplyDelete
  7. org yg kawen susah2 nk dpt baby,dia yg senang ni pi buang @ jual..hampeh btol la mnusia...

    ReplyDelete
  8. kayuburuk- hampeh kan? manusia xbersyukur.

    ReplyDelete
  9. dorg ni bkn manusia..tp hati bintang..

    ReplyDelete
  10. niesz- manusia berhati binatang.. :'(

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥