Skip to main content

bebelan

Kawan: kau dengar tak lagu taylor swift *sebuttajuklagutapitaksempattangkaptajUklaguapa*
saya: tak suka taylor swift. Lagu dia semua pasal love story yang macam fairy tales.
Kawan: kau apesal?
saya: apesal kenapa?
Kawan: pelik la. dah macam anti love pon ade.
saya: apesal kau cakap macam tu?
Kawan: yela, haritu komplen "eh cite korea ni takde ke yang bukan pasal love?", pastu kau cakap "eh lagu melayu ni takde ke kalau bukan pasal cinta?", lagi "eh cerpen online ni takde ke kalau bukan pasal cinta?". And last yang aku paling ingat, "eh dalam sehari takboleh ke kalau korang tak cakap pasal pakwe?". Kau dah kronik ni fatin. Pergila jumpa lecturer kau yang psychiatrist tu.
Saya: Ala tu mulut je cakap, aku normal la.
Kawan: yeke? Aku ada bukti kukuh ntuk support teori aku
Saya: apedia?
Kawan: kau single 
Saya: so?
Kawan: dey thambi, kalau kat US umur 21 still single kau da kena cop macam macam tau! 
saya: pedulik hape. itu kat US la. Ini malaysia.
Kawan: haha. kalau kat malaysia umur 21 dah boleh jadi nenek orang tau?

Kau melampau. Sobs. Janganlah hina aku sebegitu. Sobs. 

"SEHARI TAK CAKAP PASAL STATUS AKU TAK BOLEH KE?"
Rabbit 3
Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. rilek.. berpasangan tu mmg best.. tapi ianya lebih bosan daripada single.. haha.. eh? mana entri kawen aritu? delete ah? kah3..











    btw.. apa tajuk lagu kat blog nih? lagu korea ah? yg bunyi piano..

    ReplyDelete
  2. haha..ye eh? xpenah ku tau itu.

    entri kawen tu dalam simpanan. haha. byk sgt kontroversi xleh publish lelame.

    btw lagu tu first love- utada hikaru. lagu jepun,

    ReplyDelete
  3. laah U.H ke? patut macam pernah dgr.. lama dah nak tnya.. tapi tak tertanya2.. ingat dkt cerita korea mana2 tadi.. kah3

    ReplyDelete
  4. lagu dia yg best satu lagi untuk f.fantasy.. apa ntah.. type piano gak..

    ReplyDelete
  5. oo ye eh? aku xtau lak yg final fantasy tu, hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But