Skip to main content

Lipas yang bodoh.

Wahai lipas. Kenapalah kau selalu mengganggu hidup aku? Pergilah menjauh tolonglah menjauh. TOLONGLAH faham aku tak suka kau. BODOH.

Tak cukup dengan makanan aku kau kacau aku kat toilet. Nasib baik tak patah riuk tulang aku. Kalau patah kau nak gantikan ke hah lipas?? Kau nak gantikan dengan apa? Tulang kau? Tolonglah jangan merepek wahai lipas. Tolonglah. 

Aku taula kau hebat. Bajet superman terbang terbang segala tapi tak payahlah kau pergi pijak kepala aku. Berani kau! Dengan kaki yang enam yang dipenuhi bulu, kurang ajar punya lipas. KURANG AJAR!

Matilah kau dengan aman. Sakit kerongkong aku jerit jerit semata mata nak bunuh kau yang satu. Kau tau tak kau bebal wahai lipas? Satu tin ridsect ke hape benda ntah nama bendalah tu tak cukup nak matikan kau. Dasar bebal. 

Tologlah faham wahai lipas, aku sangat tak suka dengan kau. Pegi cakap kat keturunan kau, SILA JANGAN DEKAT DENGAN AKU. faham?

I wish lipas mati tu boleh baca ini. Wuarghh!

Allah, berikan ilham kepada persoalan aku yang satu. MENGAPAKAH DUNIA INI PERLU ADA LIPAS? sobs. 

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. "warghh.. arghh.. arkk.. arghhh..aaaaa.. warghh.." kah3 aku percaya kau menjerit gaya gini.. kah3.. oh ada satu cara lagi.. lipas tak suka bau daun pandan.. cuba amik daun pandan.. ikat.. koyak2 siket.. letak kat bilik air dengan dapur.. boleh cuba..

    ReplyDelete
  2. kira pandai gak r ko teka. serak duh suara aku sebab lipas sekor. haish.

    eh betul ek lipas xsuka bau pandan? wahaha. boleh cuba. mana kau tau? kau takut lipas ke? ;p

    ReplyDelete
  3. bukan sebab aku takut lipas ke menda.. tapi sebab aku terpaksa jadi otromen kepada adik2 aku dan mak beliau.. *pasrah*

    ReplyDelete
  4. otromen? knape x power rangers? ;p

    ReplyDelete
  5. otromen sebab dia solo hero.. kalau power rangers ramai-ramai.. haha

    ReplyDelete
  6. hahahha..afi..kau takut lipas ke beb??hehehhe..meh aku simbah kau dgn anak2 lipas mau??hehehhe

    ReplyDelete
  7. haha..kan senang bunuh lipas pakai selipar..kejap je dah mati...hihi
    tapi kejam sikit lah..hihi

    ReplyDelete
  8. nekmo- ye ak takut geli trauma n sgla waktu dgnnya la ngn kaum lipas ni.

    err. jgn r nekmo, mati kejung aku nanti. sobs. ;p

    ReplyDelete
  9. anak wak mail- camne nak bunuh lipas terbang pakai selipar? :)

    ReplyDelete
  10. sbb ape dunia perlu ad lipas? marah kt siapa? kat lipas yg xtau pun sbb ia wujud ke marah kat Pencipta? hati2 menulis.

    ReplyDelete
  11. anonymous- thanks for the advice. that makes me think deep. :)

    diri sndri tau yang Allah cipta bendalah sekecik kuman kat dunia ni mesti ada sebab. just like what I wrote in previous entri, Aku Dan Lipas. kalau rajin pergila tengok.

    err, ayat kenapa dunia ini perlu ada lipas tu bukan marah kat Pencipta, Nauzubillah, tapi ayat itu tercipta disebabkan nafsu marah terhadap seekor lipas yg asik duk ganggu ketenteramam cik penulis. tu saje.

    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But