January 26, 2011

Lipas yang bodoh.

Wahai lipas. Kenapalah kau selalu mengganggu hidup aku? Pergilah menjauh tolonglah menjauh. TOLONGLAH faham aku tak suka kau. BODOH.

Tak cukup dengan makanan aku kau kacau aku kat toilet. Nasib baik tak patah riuk tulang aku. Kalau patah kau nak gantikan ke hah lipas?? Kau nak gantikan dengan apa? Tulang kau? Tolonglah jangan merepek wahai lipas. Tolonglah. 

Aku taula kau hebat. Bajet superman terbang terbang segala tapi tak payahlah kau pergi pijak kepala aku. Berani kau! Dengan kaki yang enam yang dipenuhi bulu, kurang ajar punya lipas. KURANG AJAR!

Matilah kau dengan aman. Sakit kerongkong aku jerit jerit semata mata nak bunuh kau yang satu. Kau tau tak kau bebal wahai lipas? Satu tin ridsect ke hape benda ntah nama bendalah tu tak cukup nak matikan kau. Dasar bebal. 

Tologlah faham wahai lipas, aku sangat tak suka dengan kau. Pegi cakap kat keturunan kau, SILA JANGAN DEKAT DENGAN AKU. faham?

I wish lipas mati tu boleh baca ini. Wuarghh!

Allah, berikan ilham kepada persoalan aku yang satu. MENGAPAKAH DUNIA INI PERLU ADA LIPAS? sobs. 

Ok tu je, assalamualaikum

12 comments:

  1. "warghh.. arghh.. arkk.. arghhh..aaaaa.. warghh.." kah3 aku percaya kau menjerit gaya gini.. kah3.. oh ada satu cara lagi.. lipas tak suka bau daun pandan.. cuba amik daun pandan.. ikat.. koyak2 siket.. letak kat bilik air dengan dapur.. boleh cuba..

    ReplyDelete
  2. kira pandai gak r ko teka. serak duh suara aku sebab lipas sekor. haish.

    eh betul ek lipas xsuka bau pandan? wahaha. boleh cuba. mana kau tau? kau takut lipas ke? ;p

    ReplyDelete
  3. bukan sebab aku takut lipas ke menda.. tapi sebab aku terpaksa jadi otromen kepada adik2 aku dan mak beliau.. *pasrah*

    ReplyDelete
  4. otromen? knape x power rangers? ;p

    ReplyDelete
  5. otromen sebab dia solo hero.. kalau power rangers ramai-ramai.. haha

    ReplyDelete
  6. hahahha..afi..kau takut lipas ke beb??hehehhe..meh aku simbah kau dgn anak2 lipas mau??hehehhe

    ReplyDelete
  7. haha..kan senang bunuh lipas pakai selipar..kejap je dah mati...hihi
    tapi kejam sikit lah..hihi

    ReplyDelete
  8. asip- loh, tu je? haha. baik. :p

    ReplyDelete
  9. nekmo- ye ak takut geli trauma n sgla waktu dgnnya la ngn kaum lipas ni.

    err. jgn r nekmo, mati kejung aku nanti. sobs. ;p

    ReplyDelete
  10. anak wak mail- camne nak bunuh lipas terbang pakai selipar? :)

    ReplyDelete
  11. sbb ape dunia perlu ad lipas? marah kt siapa? kat lipas yg xtau pun sbb ia wujud ke marah kat Pencipta? hati2 menulis.

    ReplyDelete
  12. anonymous- thanks for the advice. that makes me think deep. :)

    diri sndri tau yang Allah cipta bendalah sekecik kuman kat dunia ni mesti ada sebab. just like what I wrote in previous entri, Aku Dan Lipas. kalau rajin pergila tengok.

    err, ayat kenapa dunia ini perlu ada lipas tu bukan marah kat Pencipta, Nauzubillah, tapi ayat itu tercipta disebabkan nafsu marah terhadap seekor lipas yg asik duk ganggu ketenteramam cik penulis. tu saje.

    :)

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥