Skip to main content

Maksiat New Year

Happy new year everyone!
Ade tak orang kawen harini? cantik tu tarikh, 1.1.2011. eh tapi tetiba ada 2, ok dah tak cantik dah. 

Kawan kawan yang dah bertahun tahun tak jumpa ituuuu mengajak saya keluar menyambut new year. Tapi mintak maaf kalian saya tidak dapat memenuhi tuntutan tersebut. Isk. Sedih tahu. Psst, to be honest discussion itu adalah satu alasan yang sangat kental. Sorry lagi sekali wahai kawan kawan, sobs. My parents will never allow me to go out sampai pagi. I'm very sorry. Ok disebabkan saya dah berterus terang kat sini so dear perasaan bersalah, shuh shuh sila menjauh. 

What do I do during new year's eve? Makan kue tiaw goreng basah ngan beloved chea sambil tengok cite Lagenda Budak Setan. Ye. Cite itu lagi. Entah kenapa suka betul tengok cite tu. Tapi saya nasihatkan anda semua sila jangan tengok kalau taknak perasaan membunuh suami dayus macam suami ayu timbul. Baru malam ni saya perasan keSkemaan farid kamil, I mean in that movie. 

"Saya mencintai awak"

Hampir terbang chopstick ditangan. Huahuahua. Ada lagi ke orang skema macam tu?? Kalau tulis surat cinta ke email cinta tu boleh terima la kan tapi ini conversation ok. Haha. Bangga la A Samad Said dengar. Siyes. Saya yang takde darah sastera pon tetibe terasa tumpang bangga dengan pengarah, pelakon, penulis skrip mahupun penerbit LBS itu.

But then agak terkilan sebab pilih LBS. Kononnya taknak keluar sebab takmau tengok adegan peluk memeluk sempena new year tapi tertengok pulak farid peluk lisa. Haish. Jeles ai dengan si farid kamil. Ai yang perempuan pon belum pernah sentuh lisa tapi beliau dah siap peluk peluk bagai. Eee. Benci. 

Ohye. Azam tahun baru?

Membuat sesuatu tindakan sesuai dengan umur. Waaa!! Dah tua. Tak suka. Tapi..... orang cakap
"Age is just a number, who cares anyway??" 
Sape setuju sila angkat tangan!



Ok peeps. Lets rock this year & jangan lupa doa bebanyak so that 2011 will bring more happiness and barakah. Lets change to better person! Yeay!

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. buat perangai macam umur kau? erm.. perangai apa? selalunya umur kau ni kawin dah.. apa nak jadi? kah3

    ReplyDelete
  2. la..bpe kali dah ulang tgok citer tu?
    btw kte suke sbb ade lisa n farid..like both of them

    ok..selamat tahun baru 2011
    (happy new year sounds westernize sgt.hehe)
    hope to be better than last year..n beeter than the best =)

    p/s:kte kawin harini 1/1/11.jmput la ye

    ReplyDelete
  3. asip- apekah? haha. itu zaman dula la sip, zaman skrg dah berubah. :p

    ReplyDelete
  4. dear, kte ske jugak kat cite tu, tapi xske yg peluk2 tu. muahahaha. n yes, selamat tahun baru jugak! :D

    p/s: yeke???? bagi peta kte pegi skrg jgk! :P

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But