Skip to main content

Puas

Susahkan nak puaskan hati orang? Certain things yang kita suka, orang tak suka. And certain things yang orang suka, kita pulak tak suka. So how? Ustazah cakap, jangan ikutkan sangat pandangan manusia. Pandangan Allah tu yang penting. Jadi jom kita beramai ramai ikut cakap ustazah. 
Rabbit 3

And yes. Shockingly, sekarang saya dah tak takut kat kucing. Wakaka. Mama cakap itu petanda baik. Petanda baik? Apakah maksudmu mama? Lol. Thanks to Kontot kucing kaksu yang diberi nama oleh saya *ehem* kerana telah berjaya menyembuhkan ketakutan saya pada makhluk sejenis kamu. Ohye, agaknya inilah pencapaian paling gemilang untuk tahun 2011. Best best.

Rindu memey and tuck already. Sebelum ni saya tak pernah kacau hidup dorang. Tapi sejak dorang menetap dalam bilik air saya, barulah saya sedar mereka sangatt commeelll!! Walaupun saiz dah besar gabak macam raksasa dalam game Super Mario tapi dorang maintain cute. I remember when I was  feeding them and they were fighting off each other, climbing on each other's back just to reach my hand. Haha. Kelakar. I never know turtles can do that seriously I have no idea. Tapi nampaknya saya tak boleh pandang turtles sebelah mata lagi. Kena guna keempat empat mata!

My new year resolution for the time being, banyakkan koleksi gambar. Bila godekgodek folder gambar, hanya beberapa keping sahaja gambar kitorang amek waktu second year. Sibuk mungkin? Wekekekeke.
Green

p/s: clean your mess before I kick ur ass. lalalalala

and also

WELCOME URINARY SYSTEM!!

Be nice ok bebeh!!
kalaulah Urinary System ni makluk serupa manusia, nescaya akan ku peluk cium beliau sekarang. So sila berlaku baik kepada saya ye? :)

Ok tu je, assalamualaikum

Comments

  1. WHOA! congratulation..dh xtakut kucing.
    tapi rugi la, klu takut kucing..sbb they so adorable.
    nnti buka youtube, cari MARU!!

    Eh, bela turtle..? nice nice..

    ReplyDelete
  2. mr fahmi- OMG MARU cute sanggaaattt!! haha..besarrrr kkooottt!

    haah, adk sy bela turtle. :D tapi bila da xcute dorang xnk main da. terbiar je kt dlm bilik air.. haha

    ReplyDelete
  3. asip- tortoise besarrr kooott! Ini turtle yg cute miut tu la, haha

    ReplyDelete
  4. mcmane nk hilangkan ketakutan pd kucing? seriously i'm scared of them

    ReplyDelete
  5. feeyah- hmm..play with them. Tapi slowslow la. jgn pegi peluk terus bendalah tu, menjeritjerit kamu nanti! hehe. actually kite pin tkt lg kt kcg ni, its just that dah kurang ketakutan tu. Like I said, always play with them then u won't feel that insecure lagi da. heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

♥..Share it..♥

Popular posts from this blog

Using Instagram for your Online Business

Well that's a good start! Since I started my online business, well being a dropshipper is a real deal too, (though it sounds like you are basically running others business but who cares? I got some profit as well and the golden experience from it before having my own line of products,) I started to get serious with my instagram account, and I have few of it actually. My real life page and the business page.   If you are an instagram user, you will get the idea why people start selling using instagram. It is basically a place where people look for cool pictures, and everyone loves pictures, added with some empowering captions and hashtags that are helpful to search for certain categories that you are interested in. it is a great place to introduce your product. And I did exactly that, selling my products through instagram, and became an instagram addict.  But it is actually so hard to get true followers except for those who follows you back after you followed he

Al Fatihah MH17

Few months ago we were praying for MH370 and personally I am still praying that we will get some solid, valid and logical news about MH370. And now, my tear and condolences goes to the family of MH17 passengers and cabin crews. Allahurabbi. What is it with Malaysia nowadays? I am honestly freaking out. Sigh.  MH370 tragedy really hit me. Though I have no one to shed my tears for, I have no relatives (nauzubillah) no friends or no acquaintance at all on that plane, but my heart breaks every time I read the news about it. Allahu Allah. And when I went to KLIA few times during that disaster, I broke down when I saw few family members who were still there waiting for any news and hoping for their love one to come back. It was heartbreaking.  Recent catastrophe of  MH17 is really shocking. There were  video footage  of the scene and I could see dead bodies everywhere. They say no one survive the disaster but lets hope, lets just hope and pray that that is not true. Lets pray that a

Jadi Dropship? Tak Rindu Jadi Doktor Ke?

Alhamdulillah bila dapat soalan macam ni, acik tak rasa sendu ataupun menyesal atau segala yang berkaitan dengan perasaan negatif tersebut, malah dengan bangganya acik akan cakap, RINDU!  rindu nak buat C-Section,  rindu adrenaline rush lari lari sampai semput/ jatuh tergolek,  rindu nak dengar suara babies crying out loud lepas dah lepas keluar dari perut ibu,  rindu staffs yang baik baik tu,  Tapi walaupun rindu tak semestinya acik mahukan itu semua dalam hidup ni dah. That was just one pit stop, serve as memory and considered as best experience in life. Alhamdulillah I am liking my new routine, which I live by heart now. Banyak benda acik boleh belajar, banyak benda acik boleh bagi tumpuan, terlalu banyak benda acik mampu resume lepas kerja. I am born to be a doctor, and I will be one, but that does not mean I can only be a doctor. I am also something elses I want to be. And by choosing this path, Alhamdulillah I can be all that I want to be, tamak kan? hihi. But