February 16, 2011

Aku malu.

Orang Itu Kata: Aurat tak tutup, tudung ntah kemana, pakai skirt baju ketat dedah sana sini tapi cakap pasal I love Allah. Tengok susuk badan macam dah takde dara. Ntah ntah dah terlanjur takde dara baru nak ingat Allah tak?

Ya Allah.. peliklaa saya dengan orang macam ni. Dah takde modal sangat ke nak mengutuk orang? Biarlah dia, setidak tidaknya dia expresskan feelings dia yang dia sayang Allah. Awak ada? Tak semestinya orang pakai skirt baju ketat dedah sana sini takleh cakap pasal Allah dia juga. Tu sesuka hati buat fitnah. Mana tau dia takde dara? Istighfarlah wei. Saya pon takdelah alim mana nak tegur kesilapan orang tapi once dah ditegur kerana judge a book by its cover, pandai pandaila koreksi diri tak payah melenting lenting sebab 'malu' nak terima kenyataan bahawa diri sendiri tu yang bongkak tak nak mengaku kesalahan. 

Hm..pakai tudung baju longgar je tak guna kalau hati tak se'wangi' mana. Buat malu kat tudung je. Ups. 

Ok tu je, assalamualaikum

2 comments:

  1. hurm.. tapikan afi.. bg aku laa.. sebab aku laki2.. aku islam juga.. hurm.. kalau aku cari isteri.. bertudung ke tak bertudung ke.. skirt ke.. labuh ke.. itu aku tak pandang.. aku ada perspektif aku sendiri.. prinsip sendiri.. sebab sekarang dah susah jumpa perempuan.. kadang2 bertudung pun tak semestinya baik.. freehair pun tak semestinya hilang dara.. susah.. kena pakai mata xray.. hahaha..


    p/s: jgn macam tu.. setiap orang ada zaman gelapnya masing2.. termasuk aku.. :)

    ReplyDelete
  2. aku stuju ngn ko. xsemestinya pakai tudung tu baik, freehair tu jahat. Kekadang hati yang freehair tu lagi suci dari hati yg bertudung.

    Aku sebagai org bertudung malu dgr org pakai tudung kutuk orang sesuka hati mcm ni. Siyes aku malu

    ReplyDelete

♥..Drop it..♥